Kodin Kuvalehti on lisännyt 542 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
Ohje: Vivi-Ann Sjögren Kuva: Pia Inberg

Pihlajanmarjat sopivat kuohkean vispipuuron maustajiksi.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min

Vivi-Ann Sjögrenin pihlajanmarjavispipuuro

Ainekset

1
l
puhdistettuja pihlajanmarjoja
1 ½
l
vettä
3
dl
mannasuurimoita
1-2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä pihlajanmarjoja vedessä 15 minuuttia. Siivilöi mehu toiseen kattilaan.
  2. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja vatkaa mannasuurimot joukkoon. Hauduta puuroa 15 minuuttia.
  3. Mausta sokerilla. Vatkaa puuro keveäksi ja kuohkeaksi.
  4. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä, maidon kanssa tai sellaisenaan.
Kaisu P. on lisännyt 163 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Briossit

Ainekset

1
Dl
Maitoa
25
G
Hiivaa
1/2
Dl
Sokeri
3/4
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
N.7
Dl
Vehnäjauhoja
150
G
Voita
Väliin:
50
G
Voita
2
Tl
Vaniljasokeria
3
Rkl
Sokeria
Voiteluun:
1
Kpl
Keltuainen

Työvaiheet

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneeseen. Murenna hiiva maitoon. Sekoita ja lisää sokeri, suola ja jauhot. Käytä konetta viitisen minuuttia ja lisää munat, kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja loput jauhot. Alusta hiljalleen käyvässä koneessa 30 minuuttia.

2. Ota taikinakoukku koneesta ja anna taikinan kohota tunti jääkaapissa leivinliinalla peitettynä. Ota taikina huoneenlämpöön, vaivaa hetki ja anna kohota vielä 45 minuuttia.

3. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli uunipellinkokoiseksi suorakaiteeksi. Levitä sulavoi ja sokeri taikinalevylle. Rullaa levy kääröksi ja leikkaa vuokien koosta riippuen 12-15 palaksi. Anna briossien kohota korkeareunaisissa metalli- tai paperivuoissa noin 30 minuuttia.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele briossit keltuaisella, ripota päälle raesokeria ja paista briosseja noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje ja kuvat Venla Rossi

Maailman suloisimpien aamiaismunien tekemiseen et kananmunien lisäksi tarvitse kuin palan pahvia tai kartonkia, yhden syömäpuikon ja kaksi kuminauhaa.

Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sydänmunat

Ainekset

1
kananmuna
syömäpuikko ja kaksi kuminauhaa
pahvia (esimerkiksi tyhjästä maitopurkista leikattu kaistale)

Työvaiheet

  1. Keitä munaa noin kymmenen minuuttia, jotta keltuainen ei ole enää juokseva. Leikkaa sillä aikaa pahvista suorakulmio, joka on kooltaan suunnilleen 9 x 17 cm. Taita se kahtia.
  2. Kuori muna heti lämpimänä ja aseta se pahvin väliin. Pingota syömäpuikko munan päälle kuminauhojen avulla (kuten alhaalla olevassa kuvassa). On tärkeää, että muna on tässä vaiheessa vielä tuore ja lämmin. Kylmänä se ei kestä painetta, vaan murtuu.
  3. Anna munan olla puristuksissa 10-15 minuuttia. Irrota se varovasti ja leikkaa sydämenmuotoisiksi siivuiksi. Tarjoa esimerkiksi paahtoleivän kanssa.

Kommentit (0)

Hanna Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Resepti ja kuva: Hanna Pihlaja

Jälkiruoka, jolla hurmaat illallisvieraat! Marengista, kookoksesta, ruusuisesta kermavaahdosta, granaattiomenasta ja vadelmista syntyvä herkku on kuin kukkaketo pilvenhattaralla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hempeilijän marenkiherkku

Ainekset

1
granaattiomena
1
rasia
vadelmia
2
dl
kermaa
1 1/2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
ruusun terälehtihilloa
9
kpl
pieniä marenkeja
1
dl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Aloita esivalmisteluista. Erottele granaattiomenan siemenet. Mikäli käytät ulkomaisia vadelmia, huuhtele ne varoen ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan.
  2. Säästä 1 marenki sekä vähän kookoslastuja ja granaattiomenan siemeniä koristeesi. Murenna loput marengit annosmaljoihin (säästä myös isompia paloja). Lisää kookoslastut.
  3. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita ruusun terälehtihillo kevyesti kermavaahdon joukkoon.
  4. Lisää annosmaljoihin granaattiomenan siemenet. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja lisää vadelmat.
  5. Koristele annokset granaattiomenan siemenillä sekä kookos- ja marenkimurulla. Tarjoa heti.

 

Vinkki! Ruusun terälehtihilloa myy ainakin Stockmann. Mikäli sitä ei ole saatavilla, voit korvata sen lisäämällä kermavaahdon joukkoon 1 tl ruusuvettä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 542 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Pia Ingberg

Rapea marenkiruusu kätkee sisälleen ihanan minttusuklaatäytteen.

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkiruusut

Ainekset

3
valkuaista
2
dl
(erikois)hienoa sokeria
vaaleanpunaista pastaväriä eli geelimäistä elintarvikeväriä
Täyte
140
g
minttusuklaata (esim. Pätkis)
1
rkl
kuohukermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Kaada sokeri joukkoon ohuena nauhana ja vatkaa samalla. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
  2. Aseta pursotinpussiin tähtipäinen tylla. Sivele varrastikulla tai pitkävartisen lusikan varrella pastaväriä neljäksi ohueksi raidaksi pussin sisäseinämille. Lusikoi marenki pussiin.
  3. Pursota marengista ruusukkeita leivinpaperin päälle uuninpellille. Aloita pursotus keskeltä ja jatka spiraalimaisesti ulospäin.
  4. Kuivata marenkeja tunnin ajan 75 asteessa kiertoilmatoiminnolla tai 100 asteessa ilman kiertoilmaa. Katkaise virta uunista ja anna kuivua vielä jälkilämmöllä puoli tuntia.
  5. Tee täyte. Rouhi suklaa metallikulhoon ja lisää kerma joukkoon. Sulata ainekset vesihauteessa. Sekoittele sulatuksen aikana. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto suklaasulaan ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
  6. Anna täytteen jähmettyä hetki, kunnes se on tahnamaista. Lusikoi tai pursota täyte marenkien väliin.

Vinkki! Marenkien värjäykseen sopii parhaiten geelimäinen pastaväri. Pastavärejä voit hankkia leivontatarvikekaupoista tai hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Marenkiruusu viihtyy viileässä. Säilytä kaunokaiset jääkaapissa, jotta täyte pysyy kiinteänä.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikö täyte lötkistytä marenkia?