Luomujogurttipalat ovat hauska koko perheen välipalasuosikki! Ota lapset mukaan keittiöön ja kokatkaa yhdessä näitä kauniita ja ihanan viileitä luomuherkkuja. Jogurttipalat kovettuvat pakastimessa muutamassa tunnissa.
Luomujogurttipalat kolmella tavalla
Ainekset
Työvaiheet
Viikuna-jogurttipalat:
- Pilko viikunat, taatelit ja pähkinät pieniksi paloiksi.
- Levitä jogurtti leivinpaperin päälle pakastusta kestävään astiaan tasaiseksi levyksi (korkeus n. 1 cm).
- Ripottele hedelmät ja pähkinät levyn päälle. Viimeistele hunajalla.
- Pakasta levyä, kunnes se on jähmettynyt (n. 3 tuntia).
- Leikkaa levy isolla veitsellä paloiksi. Jos et syö paloja heti, säilytä niitä muovipussissa pakastimessa.
Omenapiirakka-jogurttipalat
- Sekoita sokeri jogurtin joukkoon. Levitä jogurtti leivinpaperin päälle pakastusta kestävään astiaan tasaiseksi levyksi (korkeus n. 1 cm).
- Pese ja pilko puolikas omena pieniksi paloiksi.
- Ripottele omenapalat, mysli ja kaneli levyn päälle.
- Pakasta levyä, kunnes se on jähmettynyt (n. 3 tuntia).
- Leikkaa levy isolla veitsellä paloiksi ja nauti. Jos et syö paloja heti, säilytä niitä muovipussissa pakastimessa.
Marja-jogurttipalat
- Sekoita sokerit jogurtin joukkoon. Levitä jogurtti leivinpaperin päälle pakastusta kestävään astiaan tasaiseksi levyksi (korkeus n. 1 cm).
- Tarvittaessa pilko marjoja veitsellä pienemmiksi paloiksi. Ripottele marjat levyn päälle.
- Pakasta levyä, kunnes se on jähmettynyt (n. 3 tuntia).
- Leikkaa levy isolla veitsellä paloiksi ja nauti. Jos et syö paloja heti, säilytä niitä muovipussissa pakastimessa.