Luomujogurttipalat ovat hauska koko perheen välipalasuosikki! Ota lapset mukaan keittiöön ja kokatkaa yhdessä näitä kauniita ja ihanan viileitä luomuherkkuja. Jogurttipalat kovettuvat pakastimessa muutamassa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Luomujogurttipalat kolmella tavalla

Ainekset

Viikuna-jogurttipalat
0,5
kg
turkkilaista luomujogurttia (10 % rasvaa)
1
kpl
tuore (tai 3 kuivattua) luomuviikunaa
4
kpl
tuoretta tai kuivattua luomutaatelia
25
g
kuorittuja luomupistaasipähkinöitä
2-3
rkl
juoksevaa luomuhunajaa
Omenapiirakka-jogurttipalat
0,5
kg
turkkilaista luomujogurttia (10 % rasvaa)
1-2
rkl
luomusokeria
puolikas
makea luomuomena
3
rkl
rapeaa luomukauramysliä
2
tl
luomukanelia
Marja-jogurttipalat
0,5
kg
turkkilaista luomujogurttia (10 % rasvaa)
2-3
rkl
luomusokeria
2
tl
luomuvaniljasokeria
n. 1,5
dl
pakastettuja tai tuoreita suomalaisia luomumarjoja

Työvaiheet

Viikuna-jogurttipalat:

  1. Pilko viikunat, taatelit ja pähkinät pieniksi paloiksi.
  2. Levitä jogurtti leivinpaperin päälle pakastusta kestävään astiaan tasaiseksi levyksi (korkeus n. 1 cm).
  3. Ripottele hedelmät ja pähkinät levyn päälle. Viimeistele hunajalla.
  4. Pakasta levyä, kunnes se on jähmettynyt (n. 3 tuntia).
  5. Leikkaa levy isolla veitsellä paloiksi. Jos et syö paloja heti, säilytä niitä muovipussissa pakastimessa.

Omenapiirakka-jogurttipalat

  1. Sekoita sokeri jogurtin joukkoon. Levitä jogurtti leivinpaperin päälle pakastusta kestävään astiaan tasaiseksi levyksi (korkeus n. 1 cm).
  2. Pese ja pilko puolikas omena pieniksi paloiksi.
  3. Ripottele omenapalat, mysli ja kaneli levyn päälle.
  4. Pakasta levyä, kunnes se on jähmettynyt (n. 3 tuntia).
  5. Leikkaa levy isolla veitsellä paloiksi ja nauti. Jos et syö paloja heti, säilytä niitä muovipussissa pakastimessa.

Marja-jogurttipalat

  1. Sekoita sokerit jogurtin joukkoon. Levitä jogurtti leivinpaperin päälle pakastusta kestävään astiaan tasaiseksi levyksi (korkeus n. 1 cm).
  2. Tarvittaessa pilko marjoja veitsellä pienemmiksi paloiksi. Ripottele marjat levyn päälle.
  3. Pakasta levyä, kunnes se on jähmettynyt (n. 3 tuntia).
  4. Leikkaa levy isolla veitsellä paloiksi ja nauti. Jos et syö paloja heti, säilytä niitä muovipussissa pakastimessa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.