Kodin Kuvalehti on lisännyt 656 reseptiä.
Linkitetty 129 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Pia Inberg

Saat suklaaherkkua viidessä minuutissa, kun valmistat mutakakun mikrossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mutakakku mikrossa

Ainekset

2
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
kaakaojauhetta
¼
tl
leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1
rkl
sokeria
2
rkl
maitoa
1
rkl
rypsiöljyä
Pohjalle
½
dl
tummaa suklaata rouhittuna
2
tl
Nutella-pähkinä- suklaalevitettä
Lisäksi
vaniljajäätelöä
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot.
  2. Kaada kuivien aineiden joukkoon maito ja öljy. Tarkista, ettei sekaan jää jauhopaakkuja. 
  3. Rouhi suklaa vähintään kahden desilitran kokoisen mukin pohjalle. Sekoita rouheeseen Nutella-levite.
  4. Peitä suklaa taikinalla. Kuumenna mukia mikrossa täydellä teholla 70 sekuntia. Taikina kohoaa mukissa. Varo kuumenta­masta liian pitkään, ettei kakusta tule kuivaa.
  5. Nauti lämpimänä jäätelön ja marjojen kera.

Vinkki! Kuumenna mikrossa yksi muki kerrallaan. Älä käytä mikrokupua. 

Kommentit (1)

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

olisi kiva tietää miten tätä ohjetta sovelletaan uunin kera :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Joulutortun uusin versio on luumumarmeladilla maustettu lissaboninleivos. Maista ja rakastu ikihyviksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min + taikinan sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Luumuiset pastél de natat

Ainekset

4
(250 g)
lehtitaikinalevyä
2
dl
luumumarmeladia
Täyte
1
sitruunan raastettu kuori
4
kananmunankeltuaista
2
dl
kuohukermaa
½
dl
maitoa
¾
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
vehnäjauhoja
Lisäksi
tomusokeria
luumumarmeladia

Työvaiheet

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Tee täyte. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Laita kaikki täytteen aineet pieneen kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes täyte sakenee paksuksi kiisseliksi. Siirrä kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli taikinalevyt noin 2 mm:n paksuisiksi. Kääri kukin levy tiiviiksi rullaksi lyhyeltä sivulta aloittaen. Leikkaa kolmeen osaan. Kauli palat ohuiksi kiekoiksi (Ø noin 10 cm). Painele taikinat muffinipellin koloihin. Kauliminen ja rullaaminen estää taikinaa kohoamasta täytteen päälle.
  4. Jaa marmeladi taikinakuppeihin ja lusikoi täyte päälle. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Koristele pastél de natat tomusokerilla ja luumumarmeladilla.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasviksilla höystetty makoisa pho-keitto valmistuu puolessa tunnissa. Jo haluat keitosta vegaanisen, voit vaihtaa kalakastikkeen soijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pho-keitto

Ainekset

l
kasvislientä
3
tähtianista
3
neilikkaa
1
kanelitanko
5
cm pala
inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta
½
purjoa
½
kiinankaalia
150
g
täysjyvänuudeleita
1
pkt (250 g)
härkistä
1
rkl
öljyä
½
dl
limetin mehua
Lisäksi
1
punainen chili
tuoretta minttua ja korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon anis, neilikka, kaneli, viipaloitu inkivääri ja kalakastike. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kiinankaali ja annostele suikaleet keittokulhojen pohjalle.
  3. Lisää nuudelit liemeen ja keitä noin 3 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  4. Nuudeleiden kypsyessä paista härkistä öljyssä kuumalla pannulla parin minuutin ajan.
  5. Mausta keitto limetin mehulla ja jaa kulhoihin. Annostele keiton pinnalle härkistä, tuoretta chiliä ja yrttejä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 656 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tämä ihana joulukakku saa makunsa ja mehevyytensä rommissa liotetuista rusinoista. Mikä parasta, kakku on sekoittamalla valmis uuniin! Rommi-voikuorrutus on piste iin päälle.

Saat samasta taikinasta yhden ison tai neljä pientä rommirusinakakkua.

Kakku säilyy kuorruttamattomana, hyvin peitettynä jääkaapissa ainakin viikon. Nautiskele kuorrutettu kakku muutaman päivän sisällä, ja säilytä sekin kuvun alla jääkaapissa. Jos kakun haluaa viimeistellä krokanteilla,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
40 min + 1 t 10 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rommirusinakakku

Ainekset

2
dl
rusinoita
1
dl
tummaa rommia (esim. Negrita)
150
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
1
ps (70 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
250
g
pehmeää maitorahkaa
3
munaa (M-koko)
2
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
tl
vaniljasokeria
Vuokaan
voita ja mantelijauhetta
Rommikuorrutus
50
g
voita
250
g (noin 5 dl)
tomusokeria
1
keltuainen
4
tl
rommia
Mantelikrokantti
1
dl
sokeria
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Varaa kakun paistamiseen yksi iso rengasvuoka tai useampi pienempi kakkuvuoka, joiden tilavuus on yhteensä noin 2 litraa. Tarkista, että vuoat sopivat yhtä aikaa uuniin.
  2. Paloittele rusinoita halutessasi hieman ja kumoa ne kulhoon. Lisää päälle rommi ja anna sen imeytyä rusinoihin tunnin ajan.
  3. Sulata ja jäähdytä voi. Yhdistä jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja sooda.
  4. Sekoita rahka, munat ja sokerit vispilällä voisulaan. Lisää lopuksi kuivat aineet ja rommi-rusinaseos. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
  5. Voitele vuoka tai vuoat. Jauhota mantelijauheella. Tarvitsemasi voin ja mantelijauheen määrä riippuu siitä, kuinka moneen vuokaan jaat taikinan.
  6. Kypsennä kakut 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla. Ison kakun (2 l) paistoaika on noin 1 t 10 minuuttia, keskikokoisen (1 l) noin 50 minuuttia ja pienen (½ l) 30–40 minuuttia.
  7. Tarkista kypsyys tikulla. Jos et ole varma kypsyydestä, peitä kakku leivinpaperilla tummumisen estämiseksi ja jatka paistamista vielä hetken. Rommirusinat tekevät taikinasta tavallista mehevämmän, jolloin paistuminen vie hieman kauemmin.
  8. Kumoa kakut hieman jäähtyneinä ja anna jäähtyä täysin.
  9. Tee krokantti. Sulata sokeri valurautapannulla keskilämmöllä. Anna sen paahtua vaaleanruskeaksi. Pyöräytä joukkoon mantelit. Levitä kuuma manteli-sokeriseos leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Anna jäähtyä ja kovettua.
  10. Valmista kuorrutus. Sulata voi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon tomusokeri, keltuainen ja rommi. Sekoita tasaiseksi. Valuta tai levitä kuorrutus kakkujen päälle.
  11. Rouhi jäähtynyt krokantti paloiksi. Ripottele ne kuorrutuksen päälle.

Vinkki! Kakku säilyy kuvun alla jääkaapissa mehevänä useita päiviä kuorrutettuna tai ilman. Krokantit ovat kuitenkin parhaimmillaan vastatehtyinä, rapsahtavan rapeina.

Kommentit (1)

Rommi-rusina Lover

Ah, tätähän on ihan pakko tehdä! Rommi-rusina on niin hyvää! Jo pentuna kävin ostamassa kiskalta rommi-rusinajäätelöä perheen iltaherkutteluun! Puolen litran paketti riitti kolmelle just. Ja sitten joskus myöhemmin sai kesäisin jädekiskalta kunnon vohvelituuttiin rommi-rusinajäätelöä! Aah, ihanaa! Iso kiitos ohjeesta! Tätä on ihan PAKKO tehdä! Olisikohan jopa ihan niin pakko, , että viitsis nyt heti lähteä tonne rankkasateeseen ostamaan aineita tohon. 😀

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotiruokaklassikko makkarakastike on entistäkin parempaa, kun sen valmistaa tuoremakkaroista ja maustaa piparjuurella. Tarjoa se kuohkean pottumuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkarakastike ja perunamuusi

Ainekset

1
sipuli
400
g
tuoremakkaraa
2
tl
tomaattipyreetä
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
2
tl
kokojyvädijonsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–2
rkl
raastettua piparjuurta
Perunamuusi
6
perunaa (jauhoinen lajike)
dl
maitoa
25
g
voita
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori ja paloittele ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu. Purista makkarat kuoristaan pyöryköiksi kuumaan pannuun ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kerma, vesi, sinappi, suola ja pippuri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia.
  3. Viimeistele muusi. Kiehauta maito ja voi pienessä kattilassa. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää kuuma maito-voiseos. Mausta suolalla.
  4. Raasta piparjuuri kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Lisää ensin pieni määrä, maista ja lisää sitten omaan makuun sopiva määrä.

Kommentit (0)