Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Pia Inberg

Saat suklaaherkkua viidessä minuutissa, kun valmistat mutakakun mikrossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mutakakku mikrossa

Ainekset

2
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
kaakaojauhetta
¼
tl
leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1
rkl
sokeria
2
rkl
maitoa
1
rkl
rypsiöljyä
Pohjalle
½
dl
tummaa suklaata rouhittuna
2
tl
Nutella-pähkinä- suklaalevitettä
Lisäksi
vaniljajäätelöä
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot.
  2. Kaada kuivien aineiden joukkoon maito ja öljy. Tarkista, ettei sekaan jää jauhopaakkuja. 
  3. Rouhi suklaa vähintään kahden desilitran kokoisen mukin pohjalle. Sekoita rouheeseen Nutella-levite.
  4. Peitä suklaa taikinalla. Kuumenna mukia mikrossa täydellä teholla 70 sekuntia. Taikina kohoaa mukissa. Varo kuumenta­masta liian pitkään, ettei kakusta tule kuivaa.
  5. Nauti lämpimänä jäätelön ja marjojen kera.

Vinkki! Kuumenna mikrossa yksi muki kerrallaan. Älä käytä mikrokupua. 

Kommentit (1)

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

olisi kiva tietää miten tätä ohjetta sovelletaan uunin kera :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Jääjugurttikakku on kuin jäätelö ja juustokakku samassa. Täydellinen kesäjälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 4 h

Frozen Yogurt -kakku

Ainekset

POHJA
250
g (17 kpl)
digestivekeksejä
100
g
sulaa voita
1
tl
jauhettua, kuivattua mustikkaa/kaakaojauhetta
TÄYTE
4
dl
maustamatonta kreikkalaista jugurttia
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
2
dl
vispikermaa
4
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
vaniljasokeria
LISÄKSI
marjoja koristeluun

Työvaiheet

  1. Murenna keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi ja marjajauhe. Painele muruseos tiiviisti irtopohjaisen, noin 27x18 senttimetrin kokoisen kakkuvuoan pohjalle.
  2. Sekoita jugurtti ja mascarpone. Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, hunaja ja vaniljasokeri jugurttiseokseen, levitä se pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen noin 4 tunniksi. Kakku on parhaimmillaan juuri ja juuri jäätyneenä.
  3. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Jos teet kakun pakkaseen jo aiemmin, ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aasialaiset höyrysämpylät tuovat kansainvälisen vivahteen Suomi-kesään! Täytä sämpylät teriyakikastikkeella ja inkiväärillä maustetulla nyhtöpossulla, wasabimajoneesilla ja kasviksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bao Bun teriyakipossulla ja wasabimajoneesilla

Ainekset

1
pkt (noin 250 g)
valmista nyhtöpossua (esim. Kivikylän pulled pork)
3
rkl
teriyakikastiketta
1
tl
raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
WASABIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
2
tl
wasabitahnaa
1
valkosipulinkynsi
LISÄKSI
2
pkt
valmiita bao bun -höyrysämpylöitä (esim. Vaasan)
pätkä kurkkua, ituja

Työvaiheet

  1. Lämmitä pulled pork paistinpannulla ja sekoita joukkoon teriyakikastike
    ja raastettu inkivääri. (Säästä nyhtöpossupakkauksen barbequekastike tuleviin grillailuihin.)

  2. Tee wasabimajoneesi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Viipaloi kurkku.

  3. Lämmitä höyrysämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä ne teriyakipossulla, wasabimajoneesilla, kurkulla ja iduilla.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ihana puolivalmis currymajoneesi ja muhennettu kananmuna riittävät herkkuleipien täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-currymajoneesikolmioleivät

Ainekset

6
kananmunaa
4
kevätsipulin vartta
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
rkl
majoneesia
4
tl
mietoa currytahnaa
2
tl
hunajaa
(ripaus
suolaa)
LISÄKSI
12
suurta paahtoleipää

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat kypsiksi (noin 8 minuuttia) kiehuvassa vedessä. Anna jäähtyä, kuori ja hienonna. Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

  2. Levitä tahnaa puolelle leivistä ja paina toiset päälle. Leikkaa leivät kolmioiksi.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Äyriäispastan mehevyyden salaisuus on helppo pesto, joka surautetaan sitruunamelissasta ja paahdetuista kurpitsansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
20 min + pakasteen sulattaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunamelissapestolla maustettu äyriäispasta

Ainekset

PESTO
1
ruukku (noin 3 dl)
sitruunamelissaa
1–2
valkosipulinkynttä
40
g (1 dl)
parmesanjuustoa
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
vaaleaa balsamicoa
1 ½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
pkt (350 g)
pakasteäyriäisiä (Esim. Pirkka äyriäissekoitus)
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
400
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sitruunamelissa varsineen tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta parmesaani. Lisää yrttien joukkoon.
  2. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin 1 minuutin ajan. Lisää siemenet ja öljy sitruunamelissan joukkoon ja soseuta tasaiseksi pestoksi. Voit jättää peston myös karkeammaksi seokseksi.
  3. Sulata äyriäiset pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta siivilässä.
  5. Kuumenna öljy pannulla, paista valutettuja äyriäisiä muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon pasta ja keitinvettä ja kiehauta niin, että neste haihtuu. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lusikoi joukkoon reilusti pestoa. Tarjoile heti.