Me Naiset on lisännyt 916 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Appelsiini-suklaaleivät ovat hauska jälkiruoka, joka syntyy käden käänteessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-suklaaleivät

Ainekset

1
appelsiini
4
siivua
pullapitkosta
50
g
suklaatuorejuustoa tai -levitettä
1 prk
(200 g)
appelsiinirahkaa
2
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

1. Leikkaa veitsellä appelsiinista kuoret pois niin, että kalvot irtoavat samalla ja hedelmäliha tulee näkyviin. Leikkaa renkaiksi ja puolita ne.

2. Paahda pullat leivänpaahtimessa. Voitele ne tuorejuustolla ja kokoa päälle kasa rahkaa.

3. Lusikoi kaakaojauhe siivilään ja tomuta rahkan päälle. Koristele appelsiinirenkaiden puolikkailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makea munakas näyttää ihan letulta mutta ei sisällä grammaakaan jauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Jälkkärimunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
tl
sokeria
1/2
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
kardemummaa
1/2
dl
kauramaitoa
Lisäksi
1 1/2
dl
pakastemarjoja kohmeisina
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
manteleita rouhittuna
margariinia paistamiseen

Työvaiheet

  1. Riko munien rakenne vispilällä kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja kauramaito. Paista margariinissa paistinpannulla yksi kerrallaan kaksi isoa munakasta.
  2. Nauti munakas kohmeisten marjojen, jogurtin, hunajan ja rouhittujen manteleiden kanssa.

Vinkki Munaa monipuolisempaa ja helpompaa raaka-ainetta saa hakea. Munan voi kypsentää ja maustaa melkein millä tavalla vaan, ja mieleisiin
kasviksiin ja täysjyväviljatuotteisiin yhdistettynä se muodostaa ravitsemuksellisesti ihanteellisen annoksen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1886 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Terveellinen ja maukas pasta valmistuu hetkessä treenin jälkeen. Papupastat sisältävät keskimäärin neljä kertaa enemmän proteiinia kuin tavallinen vehnäpasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Artisokka-pinaattipasta

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
tl
öljyä
1
prk (n. 350 g)
artisokkia suolaliemessä
1
dl
pakastepinaattia sulatettuna
1 1/2
dl
kreikkalaista jogurttia (6% rasvaa)
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
3
dl
babypinaattia
1
rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
150
g
papupastaa (esim. Risenta)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna valkosipulinkynsi ja paista pannulla öljyssä pari minuuttia.
  2. Valuta artisokansydämet ja pakastepinaatti. Puolita artisokat ja lisää pannulle yhdessä pinaatin kanssa. Jatka paistamista toiset pari minuuttia. Lisää pannulle jogurtti ja mausteet ja kuumenna seos vielä kertaalleen.
  3. Paahda toisella paistinpannulla yhtä aikaa pinjansiemenet kauniin ruskeiksi.
  4. Yhdistä kuuma pasta ja artisokka-pinaatti-jogurttiseos ja lisää joukkoon tuore pinaatti. Viimeistele pinjansiemenillä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Carbonaran täyteläinen maku syntyy keltuaisten ja parmesaanijuuston yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-bataatticarbonara

Ainekset

200
g
bataattia (karkeaksi raastettuna)
1
sipuli
1
rkl
öljyä
100
g
sieniä (esim. herkku- tai siitakesieniä)
1
dl
pastan keitinvettä
2
kananmunankeltuaista
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1/2
dl
raastettua parmesaanijuustoa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Paista bataattia ja sipulia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
  2. Viipaloi sienet ja lisää pannulle. Jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
  3. Sekoita pienessä kulhossa pastan keitinvesi ja keltuaiset. Siirrä paistinpannu syrjään liedeltä ja lisää vesi-keltuaisseos pannulle. Lisää pannuun myös kuuma, valutettu pasta. Mausta pippurilla, suolalla, parmesaanilla ja ruohosipulilla.

 

Kommentit (0)