Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
30 min
Helppo
Intialainen punajuurihalva
Ainesosat
450
g
punajuuria
1 1/2
rkl
voita
3
dl
kuohukermaa
3/4
tl
kardemummaa
6-7
rkl
ruokokidesokeria
Lisäksi
1
prk
(200 g) vaniljarahkaa (esim. Valio)
1
levy (á 60 g) sokeripistaasia (esim. Jannis) tai caswehpähkinöitä
(tuoreita marjoja)
Vaiheet
- Kuori punajuuret. Ota niistä mandoliinilla tai juustohöylällä ohuita lastuja. Jos haluat valmista nopeammin, käytä raastinta.
- Sulata voi pinnoitetussa pannussa. Paista punajuurta välillä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes se on rapsakan kypsää.
- Lisää kerma ja kardemumma ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää sokeri ja keitä vielä 10 minuuttia.
- Tarjoa jälkiruoka lämpimänä tai huoneenlämpöisenä vaniljarahkan ja rouhittujen sokeripistaasien ja/tai cashewpähkinöiden kanssa. Koristele karhunvadelmilla.