Marja Bruun on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Kutsuin perheeni kotipihaan kiireettömälle terassiaamiaiselle kauniiseen auringonpaisteeseen. Tarjoilin kuumaa maitokahvia ja taivaallisen tuoksuista, kesänmakuista laventelipannaria mansikkahillon kera. Lisäkkeeksi sopii myös itsetehty raparperihilloke.

Vanha tuttu pannukakku saa hienostunutta kesämakua aromikkaasta laventelista.

Laventelipannukakku - Prinsessojen Kotitalous resepti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesänmakuinen laventelipannukakku

Ainekset

Laventelipannukakku
7,5
dl
maitoa
3
kananmunaa
4,5
dl
vehnäjauhoja
1
hyppysellinen leivinjauhetta
2
rkl
laventelinkukkia
voita uunipellille
hilloa ja kermavaahtoa tarjoiluun

Työvaiheet

 

Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan seista kunnes uuni on kuumentunut 250 asteeseen.

 

Laita reunalliselle uunipellille voita ja sulata se uunissa.

 

Kaada taikina kuuman voin päälle. Paista pannari kauniin ruskeaksi.

 

Tarjoile mansikkahillon tai raparperihillokkeen ja kermavaahdon kera.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1261 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paahdetuilla kikherneillä, hummuskastikkeella ja kasviksilla täytetty rieska on herkullinen ja ruokaisa paketti. Iso rullarieska taipuu helposti wrapiksi, mutta myös pitaleivät tai pienet rieskat käyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherneillä täytetyt herkkurieskat

Ainekset

2
isoa rullarieskaa
1
tlk
kypsiä kikherneitä
Mausteöljy
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
jauhettua (savu)paprikaa
¼
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
jauhettua kanelia
Sitruunainen hummuskastike
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
valmista hummusta
4
tl
sitruunamehua
1
tl
kuivattua tilliä
noin 2
rkl
vettä
Lisäksi
tomaattia, punasipulia, salaattia, korianteria/lehtipersiljaa (ja srirachaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Huuhdo ja valuta kikherneet ja kuivaa kevyesti. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele kikherneisiin kulhossa. Kippaa kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 25 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää sen verran vettä, että saat sopivan juoksevaa kastiketta.

  4. Täytä rullarieskat kikherneillä, tomaatilla, punasipulilla, salaatilla, yrteillä ja sitruunaisella hummuskastikkeella (ja halutessasi srirachalla).

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 190 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

S’mores on amerikkalainen nuotiolla paistettava herkku, jossa kahden keksin väliin grillataan vaahtokarkki ja lisätään suklaata. Tässä piiraassa on digestivekeksipohja, välissä suklaa-kinuskitäyte ja päällä vaahtokarkkikoristus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
20 min + 4 h
Vaikeustaso
Helppo

S’mores-piiras

Ainekset

Pohja
100
g
voita
200
g
digestive-keksejä
Täyte
1
prk (397 g)
paksua kinuskikastiketta (esimerkiksi Törsleffs dulche de leche)
200
g
tummaa suklaata
100
g
maitosuklaata
3
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
noin 20
vaahtokarkkia

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi. Yhdistä voin kanssa. Painele taikina pinnoitettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22 cm). Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.
  2. Rouhi tai raasta suklaat. Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon suklaarouhe. Anna sulaa noin minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä kinuskikastike kylmälle pohjalle. Säästä hieman koristeluun. Kaada suklaatäyte varovasti sen päälle. Peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  4. Valuta hieman kinuskia jähmettyneelle suklaatäytteelle. Puolita vaahtokarkit. Laita ne piiraan päälle. Ruskista vaahtokarkit halutessasi kaasupolttimella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2413 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Vihreää vihreällä! Tämän tofu-kasviscurryn maun salaisuus on pökerryttävän hyvä itse tehty currytahna.

Juomavinkki! Vihreän kasviscurryn seuraan sopii mitä parhaiten kevyt vihreä tee, joka ei ole maultaan liian kitkerää tai vahvaa. Valitse esimerkiksi japanilainen vihreä teelaatu, gyokuru. Varjossa kasvaneista teelehdistä tehdyn teen maussa on umamisuutta, joka istuu hienosti curryn...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Curry vihreistä kasviksista

Ainekset

1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
500
g
tofua
2
rkl
rypsiöljyä
4
rkl
vihreää currytahnaa (ohje alla)
1
dl
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa (ei kevyt)
200
g
broccolinia tai parsakaalia
200
g
vihreitä papuja tai parsaa
150
g
litteitä herneenpalkoja
1
rkl
palmu- tai ruokokidesokeria
Lisäksi
jasmiiniriisiä, thaibasilikaa, korianterinlehtiä ja limettilohkoja

Työvaiheet

  1. Tee ensin currytahna (ohje alla).

  2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Kuivaa ja kuutioi tofu. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannussa 5 minuuttia. Lisää tofu ja paista rapeaksi. Sekoita currytahna joukkoon. Ota tofut pois pannusta.

  3. Tee kasvisliemi pienessä kattilassa ja lisää se kookosmaidon kanssa pannuun, kiehauta. Lisää broccolinit ja pavut, keitä 4 minuuttia. Lisää herneet ja keitä vielä minuutti.

  4. Mausta curry sokerilla ja lisää tofupalat liemeen. Tarjoa keitetyn riisin, thaibasilikan, korianterin ja limetin kanssa.

Vihreä currytahna

Ainekset

2
mietoa vihreää chiliä
2
sitruunaruohoa
3
cm
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
3
kevätsipulia
1
limetti
3
kaffirlimetin lehteä
1
ruukku korianteria
1
tl
korianterinsiemeniä
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
palmu- tai ruokokidesokeria
½
tl
suolaa
suolaa
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Poista chileistä kannat ja siemenet. Poista sitruunaruohoista kovat lehdet ja leikkaa pehmeät osat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Viipaloi kevätsipulit. Laita kaikki tehosekoittimen kulhoon.

  2. Pese limetti, raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu muiden aineiden joukkoon.

  3. Nypi korianterin lehdet ja säästä ne ruoan koristeluun. Lisää korianterin varret, korianterinsiemenet, soija, sokeri, suola ja valkopippuri tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi.

Vinkki Itse tehty currytahna säilyy jääkaapissa noin 4 päivää.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 720 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Täyteläinen soijarouhekiusaus saa makunsa pestosta. Voit tuunata ohjeen helposti myös vegaaniseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Soijarouhekiusaus

Ainekset

1
ps (1 kg)
peruna-sipulisekoitusta
100
g
lehtipinaattia pakasteena
1
solovalkosipuli
1
rkl
öljyä
2
dl
tummaa soijarouhetta
4
dl
vettä
1
prk (250 ml)
pippurilla maustettua kaurakermaa
¾
dl
punaista pestoa
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Sekoita peruna-sipuliseos ja pinaatti uunivuoassa.
  3. Kuori ja silppua valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa. Lisää valkosipuli ja soijarouhe muutamaksi minuutiksi paistumaan. Lisää joukkoon vesi, kaurakerma, pesto, basilika ja suola. Hauduta kastiketta 10 minuuttia välillä sekoitellen.
  4. Kääntele kastike uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista kiusausta uunin alatasolla noin tunti.

Vinkki! Tee kiusauksesta vegaaninen vaihtamalla pesto vegaaniseen versioon ja juustoraaste vuustoraasteeseen.

Kommentit (0)