Raikas ja kevyt jälkiruoka syntyy tuoreesta ananaksesta.
Aurinkorahka
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin marinadi. Mittaa kattilaan inkivääri, tähtianikset, appelsiinimehu ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä melko kovalla lämmöllä ja ilman kantta noin 10 minuuttia.
- Käsittele sillä välin ananas. Poista tukevalla veitsellä kova kanta ja lehtiruusuke. Halkaise ananas ja jaa se pystysuunnassa neljäksi lohkoksi. Poista lohkoista kova, puumainen ydin ja leikkaa hedelmäliha irti kuoresta.
- Viipaloi ananaksen hedelmäliha ja siirrä se kulhoon. Kaada päälle kuuma marinadi. Peitä kulho ja siirrä ananas jääkaappiin maustumaan, muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Valmista limettirahka. Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita se maitorahkaan. Pese ja kuivaa limetti hyvin ja raasta sen kuori hienoksi. Mausta rahka limetinkuorella ja -mehulla sekä vanilja- ja hedelmäsokerilla. Tarkista maku. Tarjoa rahka ananaksen kera.