klo 12:59 | 28.11.2013
Jättämällä leivinjauheen pois saat litteitä, rapeampia keksejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
50 kappaletta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Gluteenittomat pähkinä-banaanikeksit
Ainekset
1,5
dl
maapähkinätahnaa
1,5
dl
Nutellaa
1,5
dl
sokeria
1,5
dl
fariinisokeria
2
kpl
kananmunaa
1/2
dl
voisulaa
1,5
dl
banaania
3
dl
maissitärkkelystä
1/2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1/2
tl
leivinjauhetta
1
dl
suklaata
tai
Työvaiheet
- Vatkaa pähkinätahna ja sokerit vatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon ja niiden jälkeen jäähtynyt voisula sekä muussattu banaani. Lisää jauhot käsin vatkaten ja viimeiseksi suklaapalat.
- Nosta taikinasta kokkareita uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä keksien väliin reilurako, sillä ne leviävät ja litistyvät uunissa. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
Vinkki! Jos käytät Nutellaa, kekseistä tulee tummanruskeita. Maapähkinätahnalla saat vaaleanruskeita keksejä. Jos jätät leivinjauheen pois, saat litteitä, rapeampia keksejä.