Jäiset karpalot ja kinuski ovat klassikkopari, joka ansaitsee paikkansa myös jäätelökakussa! Massana on itse tehty, herkullisen pehmeä pikajäätelö, joka saa riisimuroista hauskaa rousketta. Voit tarjota kakun joko jälkiruokana tai kahvipöydässä.
Kondensoidun maidon ansiosta tämä kakku on pehmeää melko pian pakastimesta ottamisen jälkeen. Voit tehdä kakun valmiiksi pakastimeen hyvissä ajoin ennen tarjoamista.
Jääkarpalokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin karpalohilloke. Mittaa karpalot ja sokeri kattilaan. Keitä viisi minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta välillä sekoittaen. Et tarvitse vettä, sillä karpaloista irtoaa sopivasti mehua, kun ne kuumenevat. Anna jäähtyä.
- Hienonna kuivatut karpalot kakun pohjaa varten. Sulata valkosuklaa. Sekoita ainekset riisimurojen kanssa.
- Vaahdota kerma ja karamellisoitu kondensoitu maito kuohkeaksi vaahdoksi. Molemmat vaahtoutuvat nopeammin kylminä. Mausta ripauksella suolaa.
- Vuoraa irtopohjavuoka (ø 26 cm) leivinpaperilla. Levitä sen päälle puolet riisimuroseoksesta ja sen jälkeen puolet täytteestä. Lusikoi täytteen päälle karpalohilloketta laikuiksi tai renkaaksi. Vedä veitsenkärkeä tai coctailtikkua hillon läpi niin, että saat marmoroidun kuvion.
- Ripottele päälle tasaisesti loppu riisimuroseos. Lisää loppu täyte ja marmoroi jälleen karpalohillokkeella. Jos kaikki karpalohilloke ei tule käyttöön, voit tarjota sen kakun kanssa erikseen.
- Pakasta vähintään seuraavaan päivään tai tarpeen mukaan.
- Irrota kakku vadille 15–30 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele kultageelillä ja kohmeisilla sekä kuivatuilla karpaloilla. Hunnuta tomusokerilla.