Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Jäiset karpalot ja kinuski ovat klassikkopari, joka ansaitsee paikkansa myös jäätelökakussa! Massana on itse tehty, herkullisen pehmeä pikajäätelö, joka saa riisimuroista hauskaa rousketta. Voit tarjota kakun joko jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Kondensoidun maidon ansiosta tämä kakku on pehmeää melko pian pakastimesta ottamisen jälkeen. Voit tehdä kakun valmiiksi pakastimeen hyvissä ajoin ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
20 min + 1 vrk pakastaminen
Vaikeustaso
Helppo

Jääkarpalokakku

Ainekset

Pohja
½
dl
kuivattuja karpaloita
100
g
valkosuklaata
4
dl
riisimuroja (gluteenittomia, esim. Semper)
Täyte
4
dl
kuohukermaa
1
prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa eli dulce de lechea (jääkaappikylmää)
¼
tl
suolaa
Karpalohilloke
200
g
karpaloita
¾
dl
sokeria
Koristelu
kohmeisia karpaloita, kuivattuja karpaloita, kultakoristelugeeliä (esim. Oetker) ja tomusokeria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin karpalohilloke. Mittaa karpalot ja sokeri kattilaan. Keitä viisi minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta välillä sekoittaen. Et tarvitse vettä, sillä karpaloista irtoaa sopivasti mehua, kun ne kuumenevat. Anna jäähtyä.
  2. Hienonna kuivatut karpalot kakun pohjaa varten. Sulata valkosuklaa. Sekoita ainekset riisimurojen kanssa.
  3. Vaahdota kerma ja karamellisoitu kondensoitu maito kuohkeaksi vaahdoksi. Molemmat vaahtoutuvat nopeammin kylminä. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 26 cm) leivinpaperilla. Levitä sen päälle puolet riisimuroseoksesta ja sen jälkeen puolet täytteestä. Lusikoi täytteen päälle karpalohilloketta laikuiksi tai renkaaksi. Vedä veitsenkärkeä tai coctailtikkua hillon läpi niin, että saat marmoroidun kuvion.
  5. Ripottele päälle tasaisesti loppu riisimuroseos. Lisää loppu täyte ja marmoroi jälleen karpalohillokkeella. Jos kaikki karpalohilloke ei tule käyttöön, voit tarjota sen kakun kanssa erikseen.
  6. Pakasta vähintään seuraavaan päivään tai tarpeen mukaan.
  7. Irrota kakku vadille 15–30 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele kultageelillä ja kohmeisilla sekä kuivatuilla karpaloilla. Hunnuta tomusokerilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 292 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Suklaa-pähkinälevite ja erilaiset dipattavat hedelmät, keksit ja karkit muodostavat herkkulaudan, jonka ymäpärillä käy kuhina!

Tänä vuonna pikkujouluissa tehdään erilaisia herkullisia lautoja. Syksyllä ihastuttiin butter boardiin, talvella siirrytään makeaan versioon eli chocolate boardiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkulauta eli sweet board

Ainekset

1
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
1
dl
keksitahnaa (esim. Biscoff)
50
g
valkosuklaata
1
rkl
vadelma- tai kirsikkahilloa
1
granaattiomena
LISÄKSI
hedelmiä, keksejä ja pipareita, suolatikkuja, minicroissantteja

Työvaiheet

  1. Levitä suklaa-pähkinälevite ja keksitahan veitsen avulla tai lusikan kuperalla puolella leikkuulaudalle, Suojaa lauta halutessasi leivinpaperilla.
  2. Sulata osa valkosuklaasta mikrossa ja pursota tahnojen päälle. Rouhi loput valkosuklaasta ja ripottele pinnalle. Lisää hillo pieninä nokareina.
  3. Irrota granaattiomenan siemenet ja ripotelle pinnalle.
  4. Lisää leikkulaudan reunoille hedelmäviipaleita, keksejä ja suolatikkuja, joilla voi kauhaista tahnatäytettä. 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Vegaaninen tiramisu on supersamettinen herkku, joka saa syöjän haukkomaan henkeään ihastuksesta. On väärin tarjota sitä vain vegaaneille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45min + tekeytyminen 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen tiramisu

Ainekset

dl
cashewpähkinöitä
¾
dl
kookoskermaa
¾
dl
vaahterasiirappia
1
tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa
LISÄKSI
8
Biscoff-keksiä
2
rkl
pikakahvijauhetta
2
rkl
kiehuvaa vettä
PÄÄLLE
100
g
tummaa maidotonta suklaata
noin 1¼
dl
kookoskermaa (loput tetrasta)
KORISTELUUN
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Laita ensin cashewpähkinät lämmönkestävään kulhoon ja kaada päälle lähes kiehuvaa vettä. Anna liota noin 30 minuuttia.

  2. Tee sillä aikaa vahva kahvi. Sekoita kahvijauhe ja vesi keskenään.

  3. Murustele keksit 4 pienen annoslasin pohjalle. Kostuta puolella vahvasta kahvista.

  4. Valuta cashewpähkinät ja mittaa tehosekoittimeen yhdessä kookoskerman, vaahterasiirapin, vaniljasokerin, suolan ja lopun vahvan kahvin kanssa (1 rkl). Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Jaa täyte annoslaseihin keksipohjan päälle ja siirrä hetkeksi jääkaappiin.

  5. Paloittele suklaa lämmönkestävään kulhoon. Kuumenna kookoskerma kattilassa (tai mikroaaltouunissa) kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Anna olla koskematta 5 minuuttia. Sekoita tasaiseksi ja jaa annoslasien päälle. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi.

  6. Siivilöi tarjoiluhetkellä päälle kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3085 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Banana split aikuiseen makuun tarjotaan kahvijäätelön kanssa. Pitkittäin puolitettujen banaanien leikkauspinta karamellisoituu parhaiten kaasupolttimella tai suoraan uunin vastuksen alle asettamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30
Valmistusaika
30 min + jäätelön pakastuminen 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoitu banana split ja espressojäätelö

Ainekset

4
kypsää banaania
3
rkl
sokeria
ESPRESSOJÄÄTELÖ
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
prk (3 dl)
kuohukermaa
1
rkl
espressopikakahvijauhetta
(tummaa suklaata rouhittuna)
TARJOILUUN
suklaata rouhittuna
kuohukermaa vaahdotettuna
(marjoja ja/tai kinuskikastiketta)

Työvaiheet

  1. Valmista jäätelö hyvissä ajoin pakastimeen. Vatkaa kondensoitu maito ja kerma vaahdoksi sähkövatkaimella. Mausta pikakahvijauheella ja rouhi halutessasi joukkoon tummaa suklaata. Kaada vuokaan. Pakasta peitettynä vähintään 5 t.

  2. Karamellisoi banaanit hetkeä ennen tarjoilua. Kuori ja halkaise banaanit. Ripottele päälle sokeria. Paahda banaanien pinta kaasupolttimella tai mahdollisimman kuumassa uunissa grillivastuksen alla, kunnes sokeri karamellisoituu.

  3. Rouhi suklaa ja vaahdota kerma. Tarjoa lämpimät banaanit espressojäätelön, suklaan, kermavaahdon ja halutessasi marjojen ja/tai kinuskikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Köyhän miehen pullavanukas tehdään kuivahtaneesta kuutioidusta leivästä ja syksyllä se saa ihanan pehmeän omenaviipalekerroksen päälleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-leipävanukas

Ainekset

noin 1 ½
l (400 g)
(kuivahtaneita) leipäkuutioita
7
kananmunaa
dl
maitoa
½ tl + ½ tl
jauhettua kanelia
4
omenaa
2
rkl
voita
¾ dl + ¾
dl
ruokosokeria
TARJOILUUN
jäätelöä ja/tai kaupan valmista kinuskikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Voitele uunivuoka ja levitä leipäkuutiot tasaisesti vuokaan.

  3. Vatkaa keskenään kananmunat, maito ja 1/2 tl kanelia ja kaada painellen leipien päälle.

  4. Kuori ja viipaloi omenat. Sulata voi paistinpannulla ja lisää omenat ja loput ½ tl kanelia. Paista noin 5 minuuttia. Lisää ruokosokeri ja jatka paistamista, kunnes omenat ovat kullanruskeita. Älä paista niitä liian pehmeiksi.

  5. Varmista, että kaikki leipäviipaleet uivat tasaisesti munamaidossa. Ripottele loput ¾ dl sokerista pinnalle. Laita ¾ omenoista päällimmäiseksi.

  6. Paista noin 45 minuuttia, kunnes leipävanukas ei enää hylly. Lisää loput omenat pinnalle.

  7. Tarjoa jäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)