Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Satu Kemppainen

Pitkakorvat ruohikolla! Tämän rairuohon ehtii kylvää vielä viime tingassa. Pupunnaamojen taiteilu onnistuu parhaiten lapsilta.

Vinkki! Elintarvikekyniä myydään leivonta- ja keittiötarvikeliikkeissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + 1 tunti

Pupusuklaa

Ainekset

200
g
valkosuklaata
noin ½
tl
geelimäistä vihreää elintarvikeväriä (Dr. Oetker)
16–18
amerikanpastillia
vihreitä ja värikkäitä nonparelleja
elintarvikekynä

Työvaiheet

  1. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa. Lisää geeliväri ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä suklaa leivinpaperin päälle muutaman millin paksuiseksi levyksi.
  3. Lisää päälle puolet amerikanpastilleista tasaisin välein pupujen naamoiksi. Puolita loput pastillit ja asettele ne pupujen korviksi.
  4. Ripottele päälle koristerakeita.
  5. Nosta valkosuklaalevy jääkaappiin. Taittele jähmettynyt levy käsin reiluiksi paloiksi.
  6. Piirrä pupuille elintarvikekynällä silmät, kuono ja viikset.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2969 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Banaaniviipaleet on helpointa grillata kuorineen. Pehmeä kinuskikerma maistuu myös kesän marjojen seurana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillibanoffee

Ainekset

2
banaania
2
dl
kuohukermaa
100
g
karamellisoitua kondensoitua maitoa
8
kaurakeksiä
1
dl
pekaanipähkinöitä
LISÄKSI
4
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Leikkaa banaani kuorineen viipaleiksi. Pujottele viipaleet neljään (liotettuun) varrastikkuun.

  3. Vaahdota kerma pehmeäksi. Lisää kinuskiksi karamellisoitunut kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetki. Laita kerma jääkaappiin odottamaan.

  4. Grillaa banaanisiivuihin raidat molemmin puolin.

  5. Murustele keksit ja pähkinät neljälle lautaselle. Lusikoi kinuskivaahto päälle. Voit joko irrottaa banaanisiivut ja kuoria ne valmiiksi annosten päälle tai tarjota vartaan lautasen sivussa ja antaa ruokailijoiden viimeistellä annokset itse.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1489 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Todella mehevä ja kostea gluteeniton "lasagne" syntyy korvaamalla pastalevyt kesäkurpitsaviipaleilla. Viipaleet kannattaa maustaa suolalla ja pyyhkiä irronneet nesteet pois hetken päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsalasagne

Ainekset

1
kg
keskikokoista kesäkurpitsaa
noin 3
rkl
suolaa
2
dl
raastettua parmesaania
200
g
murusteltua fetaa tai raastettua mozzarellaa
TÄYTE
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
400
g
nauta-sikajauhelihaa tai naudanjauhelihaa
2
prk (yht. 800 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
kuivattua chiliä myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
PAISTAMISEEN
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi sekoitellen.
  2. Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Kiehauta seos ja vähennä miedohkolle lämmölle. Mausta etikalla, oreganolla, suolalla, sokerilla, pippurilla ja chilillä. Anna porista 15 minuuttia välillä sekoitellen.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Levitä päälle suolaa. Anna maustua 15 minuuttia. Huuhtele ja taputtele mahdollisimman kuiviksi. Paista hetki pannulla öljyssä.
  4. Kerrosta jauhelihakastiketta, fetaa, parmesaania ja kesäkurpitsaviipaleita uunivuokaan. Laita päällimmäiseksi hieman kastiketta ja juustoa.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2969 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Viiden aineksen raparperipaistos on mökkiherkku parhaimmillaan. Kylmä vaniljajäätelö kruunaa kuuman kesäjälkkärin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
15 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Fariini-raparperipaistos

Ainekset

500
g
raparperia
dl
fariinisokeria
TAIKINA
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
dl
fariinisokeria
200
g
voita huoneenlämpöisenä
LISÄKSI
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa raparperit noin sentin viipaleiksi uunivuokaan ja ripottele fariinisokeri pinnalle. Kypsennä raparperia uunissa 15 minuuttia.

  2. Nypi jauhot ja sokerit voin joukkoon. Ota raparperit uunista ja ripottele taikina tasaiseksi kerrokseksi raparperien päälle. Jatka kypsennystä 30 minuuttia.

  3. Tarjoa kuumana vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (1)

Minna

Ihana paistos, teen jälleen mökillä ensi viikolla.