Ruokapankki. on lisännyt 53 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Rommirusina-raakasuklaa maistuu vaikka joulupöydässä. Ohje on maidoton ja gluteeniton.

Ruokapankista löydät lisää http://ruokapankki.blogspot.fi/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Rommirusina -raakasuklaa

Ainekset

1
dl
rusinoita
1
dl
laadukasta tummaa rommia
4
rkl
kookosöljyä
½
dl
kaakaovoita
5
rkl
raakakaakaojauhetta
20
kpl
manteleita murskattuna
2
rkl
hunajaa
1
tl
vaniljauutetta
2
rkl
mantelilevitettä tai tahnaa

Työvaiheet

 
Laita rusinat pieneen kulhoon ja kaada päälle rommi. Anna maustua vuorokauden. Valuta rusinat siivilällä. 
 
Sulata hiljalleen vesihauteessa kookosöljy ja kaakaovoi. Ota suklaapohja hellalta ja lisää mukaan kaikki loput aineet, sekoita. Lisää nyt myös marinoidut rusinat. Vuoraa esim. matala vuoka foliolla ja kaada suklaamassa päälle. Kanna vuoka pakastimeen ja anna jäätyä. Ota ennen leikkaamista pieneksi hetkeksi huoneenlämpöön ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Tarjoile jääkaappikylmänä, muuten suklaa sulaa näpeille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 655 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Rapeaa, pehmeää ja ihanan makeaa! Helpot ja hauskat valkoiset rocky roadit voi nostaa kahvasta suoraan suuhun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Valkoiset rocky roadit

Ainekset

300
g
valkosuklaata
1
dl
pretzel-suolakeksejä
dl
riisimuroja
1
dl
pieniä vaahtokarkkeja
1
dl
pakastekuivattuja mansikoita
½
dl
kuivattuja karpaloita
Päälle
100
g
valkosuklaata
20
pretzel-suolakeksiä
kuivattuja karpaloita, pieniä vaahtokarkkeja ja pakastekuivattuja mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa.
  2. Rouhi pretzelit. Sekoita pretzelit, riisimurot, vaahtokarkit, mansikat ja karpalot valkosuklaan joukkoon.
  3. Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 15 cm x 20 cm). Levitä seos tasaiseksi. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin pariksi tunniksi.
  4. Irrota rocky road -levy leikkuulaudalle ja leikkaa se terävällä veitsellä neliöiksi.
  5. Sujauta kuorrutuksen valkosuklaa pieneen pakastepussiin. Sulje pussi ja sulata suklaa varovasti mikrossa. Leikkaa pussin kulma irti. Pursota nokare suklaata jokaisen rocky road -palan päälle.
  6. Kiinnitä päälle pretzel-rinkeli ”kahvaksi” ja lisää sen ympärille kuivattuja karpaloita ja vaahtokarkkeja. Hörsteet kiinnittyvät valkosuklaaseen ja auttavat kahvaa pysymään pystyssä. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
  7. Viimeistele herkut pakastekuivatuilla mansikoilla.

Vinkki! Lisää pakastekuivatut mansikat koristeeksi vasta hetkeä ennen tarjoilua, sillä ne pehmenevät jääkaapissa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 655 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Rapeat suklaavohvelit tekevät viikonloppuaamusta erityisen! Tarjoa ne vastapaistettuina cappuccinokermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaavohvelit

Ainekset

Suklaavohvelitaikina
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
4
dl
maitoa
2
munaa
öljyä paistamiseen
Cappuccinovaahto
2
dl
vispikermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1–2
tl
pikakahvijauhetta
Lisäksi
tuoreita marjoja ja raastettua suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja jäähtynyt voisula. Vatkaa nopeasti vispilällä tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia.
  2. Kuumenna vohvelirauta ja sivele se kevyesti öljyllä. Mittaa raudalle noin desi taikinaa ja paista se kauniin ruskeaksi. Aikaa kuluu noin 3 minuuttia.
  3. Valmista cappuccinovaahto. Mittaa kerma, sokerit ja kahvijauhe kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  4. Tarjoa vohvelit cappuccinovaahdon ja marjojen kanssa.

Vinkki! Vohvelissa on tarkoituksella vähän sokeria, jotta se ei kärähdä kiinni vohvelirautaan. Jos pidät makeammasta, lisää sokeria cappuccinovaahtoon.
 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kohmeiset, lumiset sokerikarpalot nautitaan kahvilta maistuvan lämpimän kinuskin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 mintuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Jääkarpalot ja kahvikinuski

Ainekset

4
dl
jäisiä karpaloita
1
dl
tomusokeria
Kahvikinuski
2
dl
vahvaa kahvia
2
dl
ruokosokeria
2
dl
kuohukermaa
75
g
voita
½
tl
vanilja-aromia
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kinuski. Valmista kahvi ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, säädä liesi keskilämmölle ja anna kinuskin kiehua kasaan välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Sekoita voi, vanilja-aromi ja sormisuola joukkoon. Anna kiehahtaa ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Ota karpalot pakastimesta huoneenlämpöön 5 minuutiksi. Levitä tomusokeri laakealle lautaselle ja pyörittele kohmeiset karpalot kauttaaltaan sokerissa. Anna sokerin kovettua 5 minuuttia.
  3. Laita karpalot tarjoiluastiaan ja lämmitä kinuskia tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 655 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Suolaisten kinuskinekkujen pinnalla on ripaus roseepippureita ja rosmariinia. Nämä ihanat namut voi tehdä valmiiksi kylmään hyvissä ajoin ennen joulukiireitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
1 tunti 20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Suolakinuskinekut

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
2
dl
muscovadosokeria
dl
vaaleaa siirappia
¼
tl
neilikkaa
Pinnalle
sormisuolaa, roseepippureita, tuoretta rosmariinia

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja neilikka kattilaan. Keitä kinuskia hiljalleen poreillen noin 1 t 20 min tai kunnes pisara nekkuseosta kovettuu, kun sen pudottaa kylmään veteen.
  2. Kaada nekkuseosta pieniin vuokiin. Ripottele pinnalle suolakiteitä, rouhittua roseepippuria ja silputtua rosmariinia. Nosta nekut jääkaappiin. Ne säilyvät kylmässä pari viikkoa.

Kommentit (0)