Hyvä terveys on lisännyt 97 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Nektariinit muuttuvat grillissä ihanan paahteisiksi. Kuin karkkia söisi - vaikka oikeasti tässä jälkiruoassa ei ole ollenkaan lisättyä sokeria.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 + kypsennys 4 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattua nektariinia ja jogurttimousse

Ainekset

4
nektariinia
1
rkl
rypsiöljyä
Jogurttimousse
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
1
oksa rosmariinia
1
dl
vispikermaa

Työvaiheet

  1. Aloita jogurttimoussesta. Mausta jogurtti hunajalla ja hienonnetulla rosmariinilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti jogurtin joukkoon. Siirrä mousse kylmään.
  2. Halkaise nektariinit ja poista kivet. Sivele leikkuupinnat öljyllä. Grillaa nektariininpuolikkaita keskilämmöllä ensin leikkuupinta alaspäin noin 2 minuuttia. Käännä ja jatka grillaamista vielä toiset 2 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1628 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Minipizzojen pohja syntyy bataatista ja kaurajauhoista. Tomaattikastikkeen korvaa maukas avokadohummus, ja täytteeksi ripotellaan graavilohta. Varoitus: koukuttavien hyvien pikkuherkkujen syömistä on vaikea lopettaa.

Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-lohipizzat

Ainekset

400
g (3½ dl)
bataattisosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
kananmunaa
½
tl
suolaa
Avokadohummus
1
tlk (290 g)
kikherneitä
2
kypsää avokadoa
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
limetin mehua
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa
Lohi
200
g
graavilohta
1
rkl
limetin mehua
1
tl
raastettua inkivääriä
Lisäksi
½
ruukku
tuoretta korianteria
½
dl
laadukasta oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa bataattisose, kaurajauho, kananmunat ja suola. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Lusikoi kummallekin pellille neljä taikinanokaretta. Taputtele ne, tarvittaessa kaurajauhojen avulla, ohuiksi pizzapohjiksi. Paista uunissa pelti kerrallaan 10–15 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä ja saavat hieman väriä.

2. Pohjien paistuessa valmista avokadohummus. Valuta kikherneet huolellisesti siivilässä. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Kuori valkosipuli joukkoon. Lisää valutetut kikherneet ja muut hummuksen aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.

3. Suikaloi lohi kulhoon. Purista limetin mehu ja raasta inkivääri. Sekoita ne lohen joukkoon.

4. Levitä avokadohummusta ja ripottele lohisuikaleita pohjille. Viimeistele korianterilla ja öljyllä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1628 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kohmeiset, sokerilumiset karpalot nautitaan ihanasti kahvilta maistuvan lämpimän kinuskin kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jääkarpalot ja kahvikinuski

Ainekset

4
dl
jäisiä karpaloita
1
dl
tomusokeria
2
dl
vahvaa kahvia
2
dl
ruokosokeria
2
dl
kuohukermaa
75
g
voita
½
tl
vanilja-aromia
¼
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kinuski. Valmista kahvi ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, säädä liesi keskilämmölle ja anna kinuskin kiehua kasaan välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Sekoita voi, vanilja-aromi ja sormisuola joukkoon. Anna kiehahtaa ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Ota karpalot pakastimesta huoneenlämpöön 5 minuutiksi. Levitä tomusokeri laakealle lautaselle ja pyörittele kohmeiset karpalot kauttaaltaan sokerissa. Anna sokerin kovettua 5 minuuttia.
  3. Laita karpalot tarjoiluastiaan ja lämmitä kinuskia tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

HannaMU on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kaali kavereineen
Kaali kavereineen

Kaali, kurkuma, kumina - loistavat yhdessä! Neljäs K on kookosöljy.

Jostain tännepäin olevasta annoksesta tuli tämä idea mieleen, kirjoitin paperille muistiin...ja myöhemmin totesin, että kyllä, toimi!

Tässä laitoin mukaan pähkinöitä, parapähkinät olisivat varmaankin parhaita.
Seuraavaksi kokeilen kauralla.

Mutta siis oleellisuus on tuo 4:...

Annoksia
1
Valmistusaika
5 min + haudutus
Vaikeustaso
Helppo

Kaali ja kolme muuta

Ainekset

1
Rkl
Kookosöljy
1
Rkl
Kuminansiemenet
1
Tl
Jauhettu kurkuma
1
Sipuli
Pala
Valkokaalia

Työvaiheet

Määrät reseptissä ovat sinnepäin, ei mitattuja :)
Kookosöljyä pannulle, siihen kuminansiemeniä ja jauhettua kurkumaa. Anna näiden pyöriä hetken keskenään miedolla lämmöllä. Pilko sillä aikaa kaali ihan ohuiksi suikaleiksi ja halutessasi sipuli. Laita ne pannulle, ja lisää vielä aavistus vettä (vain niin, että tuo hieman kosteutta). Jätä kannen alle miedolle lämmölle joksikin aikaa. Ehkä 15 min? Mausta suolalla/herbamarella/maun mukaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1628 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä vegaaninen versio kaalilaatikosta valmistuu kattilassa jopa 25 minuutissa. Maukas makuyhdistelmä syntyy kikherneistä, kaurarouheesta ja kahdesta eri kaalista.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-kaalilaatikko

Ainekset

200
g
lehtikaalia
200
g
kiinankaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl öljyä
4
dl
kasvislientä
dl
kaurarouhetta (esim. Myllärin gluteeniton)
½
dl
rusinoita
1
prk (300 g)
kikherneitä
2
rkl
siirappia
½–1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
meiramia hienonnettuna
Puolukkaketsuppi
1
ps (200 g)
pakastepuolukoita
1/2
dl
sokeria
2
tl
valkoviinietikkaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Ota ketsuppiin tulevat puolukat sulamaan.

2. Poista lehtikaalista kova keskiruoti. Suikaloi lehti- ja kiinankaalit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kaaleja ja sipuleita padassa öljyssä muutama minuutti. Tee kasvisliemi fondista tai kuutiosta. Lisää liemi, kaurarouhe ja rusinat pataan. Anna porista kannen alla 10–15 minuuttia tai kunnes kaura on kypsää.

3. Padan kypsyessä tee puolukkaketsuppi. Laita kaikki ketsupin aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

4. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja lisää ne pataan. Mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla. Anna ruuan kiehahtaa. Hienonna tuoretta meiramia valmiin ruuan joukkoon.

Kommentit (0)