Hyvä terveys on lisännyt 95 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Nektariinit muuttuvat grillissä ihanan paahteisiksi. Kuin karkkia söisi - vaikka oikeasti tässä jälkiruoassa ei ole ollenkaan lisättyä sokeria.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 + kypsennys 4 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattua nektariinia ja jogurttimousse

Ainekset

4
nektariinia
1
rkl
rypsiöljyä
Jogurttimousse
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
1
oksa rosmariinia
1
dl
vispikermaa

Työvaiheet

  1. Aloita jogurttimoussesta. Mausta jogurtti hunajalla ja hienonnetulla rosmariinilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti jogurtin joukkoon. Siirrä mousse kylmään.
  2. Halkaise nektariinit ja poista kivet. Sivele leikkuupinnat öljyllä. Grillaa nektariininpuolikkaita keskilämmöllä ensin leikkuupinta alaspäin noin 2 minuuttia. Käännä ja jatka grillaamista vielä toiset 2 minuuttia.

Kommentit (0)

Nellin on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Patukka
10 taatelia liotettuna
1dl manteleita
2dl kaurahiutaleita
2dl kookoshiutaleita
1dl proteiinijauhetta
1-2 dl extra neitsyt kookosöljyä sulatettuna
1dl kuivattuja mustikoita
1dl kuivattuja vadelmia

Suklaa
1 dl kaakaovoita (...

Annoksia
20

Myslipatukka

Työvaiheet

Paahda manteleita hetki uunissa 225c. Lisää mantelit tehosekoittimeen ja jauha niin pitkään, että massa muuttuu voimaiseksi tahnaksi. Lisää sitten taatelit, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, proteiinijauhe, suola ja vanilja. Sekoita ja sekoituksen aikana lisää sulatetttu kookosöljy. Tämän jälkeen lisää kuivatut marjat ja pyöräytä vilä sekaisin. Painele massa leivinpaperilla vuorattiin vuokaan.

Tämän jälkeen valmista suklaa. Sulata kaakaovoi, kookosöljy ja hunaja varovasti vesihauteessa. Tämän jälkeen lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada patukkamassan päälle. Jäähdytä jääkaapissa ja murra tai leikkaa palasiksi. Nauti!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Jäädytetyt mansikat ja banaanit surautetaan tehosekoittimella jäätelöksi.Terveellinen jäde maistuu aamulla, välipalalla, jälkkäriksi ja illalla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nice cream -kulho

Ainekset

4
banaania
400
g
mansikoita
1/4
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
kookoskermaa
Koristeeksi
marjoja, pähkinöitä ja minttua

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaanit laakeaan astiaan. Poista mansikoista kannat ja laita nekin astiaan. Pakasta vähintään 4 tuntia.
  2. Laita banaanit ja mansikat tehosekoittimeen. Lisää vanilja ja kookoskerma. Soseuta sileäksi. Jaa seos kulhoihin ja koristele.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tiramisu onkin nyt jäätelö ja kaiken lisäksi vielä kakku. Helppo jälkkäri valmistuu 10 minuutissa.

Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + pakastus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiramisu-jäätelökakku

Ainekset

50
g
tummaa suklaata
dl
vahvaa kahvia
4
rkl
kahvilikööriä
12–16
marsalakeksiä
1
l
vaniljajäätelöä
2
rkl
makeuttamatonta kaakaojauhetta
lisäksi
leipävuoka tai vastaava

Työvaiheet

 

  1. Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.
  2. Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelö­levy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.
  3. Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.

Kommentit (2)

Challi

Eli siihen tulee kolme keksikerrosta eikä kaksi niin kuin ohjeessa? Päällimmäinen kerros unohtui mainita.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kerroksia tulee vain kaksi :) Kakku kumotaan ylösalaisin vuuasta, siksi kuvassa alimmainen kerros onkin päällimmäisenä.