Hyvä terveys on lisännyt 126 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Nektariinit muuttuvat grillissä ihanan paahteisiksi. Kuin karkkia söisi - vaikka oikeasti tässä jälkiruoassa ei ole ollenkaan lisättyä sokeria.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 + kypsennys 4 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattua nektariinia ja jogurttimousse

Ainekset

4
nektariinia
1
rkl
rypsiöljyä
Jogurttimousse
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
1
oksa rosmariinia
1
dl
vispikermaa

Työvaiheet

  1. Aloita jogurttimoussesta. Mausta jogurtti hunajalla ja hienonnetulla rosmariinilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti jogurtin joukkoon. Siirrä mousse kylmään.
  2. Halkaise nektariinit ja poista kivet. Sivele leikkuupinnat öljyllä. Grillaa nektariininpuolikkaita keskilämmöllä ensin leikkuupinta alaspäin noin 2 minuuttia. Käännä ja jatka grillaamista vielä toiset 2 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Salsiccia-makkaraa, perunoita ja mangoldia. Valkosipulinen ja kermainen Zuppa Toscana on täsmäruoka kylmyyttä vastaan.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Zuppa Toscana

Ainekset

1
ps (300 g)
mangoldia (2 l hienonnettuna)
4
valkosipulinkynttä
2
isoa perunaa
1
sipuli
1
pkt (260 g)
salsiccia-raakamakkaraa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
öljyä
2
dl
kermaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
4
viipaletta pekonia

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja hienonna mangoldit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli isoiksi paloiksi. Viipaloi makkarat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja tee kanaliemi kuutioista. Jätä odottamaan.
  3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Ruskista makkarapalat, sipuli ja valkosipulit. Lisää perunat ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.
  4. Paahda pekoniviipaleita uunipellillä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  5. Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mangoldit ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta keitto oreganolla ja pippurilla. Murenna rapeat pekonit sopan pinnalle.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun

Tämän maustekakun maku hipoo jo taivaita! Ohje on maidoton, laktoositon ja gluteeniton. Maku on ihanan mausteinen ja rakenne kuohkea. Kakkupalat leikkautuvat kauniisti, eivätkä murene käsiin.

Rakkaalla herkulla on monta nimeä; kahvikakku, kuivakakku, hiekkakakku ja maustekakku. Juuret tälle herkulle taitavat juontaa Saksaan asti, kuten useat kahvittelukulttuuriin liittyvät leivonnaiset. Vaikka nimi voi vaikuttaa siltä että että kakku voi olla kuivaa kuin hiekka, niin voin vakuuttaa,...

Annoksia
12-18
Valmistusaika
20 min + 45 min paistoaika
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen maustekakku gluteenittomana

Ainekset

3
kpl
kananmunaa
2
dl
hienoa sokeria
150
g
maidotonta margariinia
1,5
dl
kaurakermaa (gluteenitonta)
2,5
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
inkiväärijauhetta
1
tl
jauhettua kanelia
1-2
tl
kardemummaa
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
2-3
rkl
maidotonta leivontamargariinia kakkuvuoan voiteluun
2-3
rkl
gluteenittomia korppujauhoja kakkuvuoan jauhotukseen

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella taikinakulhossa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä erillisessä astiassa jauhot ja kaikki mausteet: gluteeniton jauhoseos, kaurajauho, ruokasooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, inkiväärijauhe, kaneli, kardemumma ja neilikka. Sekoita lusikalla ja kaada sokeri-kananmunavaahdon joukkoon, kulhoon.

4. Sulata margariini mikrossa ja jäähdytä hieman (huoneenlämmössä).

5. Kaada kaurakerma ja sulatettu margariini muiden aineisten joukkoon taikinakulhoon.
Sekoita vatkaimella (melko voimakkaalla teholla) noin 3-5 minuuttia. Huomaat, että taikina saostuu hieman vatkauksen aikana.

6. Voitele ja korppujauhottele kakkuvuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tarvittaessa tasoita pinta.

7. Paista kakkua hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Kumoa valmis kakku tarjoilulautaselle. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloja kahvittelua varten. Kakun mausteiden maku syvenee noin vuorokauden sisällä, eli mausteiden ihanuutta jatkuu entistä parempana seuraavana päivänä!

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Herkulliset täytetyt kesäkurpitsaveneet
Herkulliset täytetyt kesäkurpitsaveneet

Nämä lempeästi maustetut kurpitsaveneet ovat niin maukkaita ja täyttäviä, ettei juuri muita lisukkeita kaipaa, ehkä hieman salaattia ja tuoretta leipää. Tai jos olet lihan ystävä, nämä ovat juuri sopiva lisä pihvin ja kalan kanssa.

Kesäkurpitsaveneiden täytteenä on ihanan lempeästi maistettu kasvis-riisitäyte.  Myös koverruksesta ylijäänyt kurpitsan malto hyödynnetään reseptissä.  Resepti on helppo, varaa vain hieman aikaa kurpitsojen kovertamiseen.

Kesäkurpitsa on monen suosikki

...

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt kesäkurpitsaveneet, gluteeniton ja maidoton

Ainekset

2
kpl
pienehköä tai keskikokoista kesäkurpitsaa
1
kpl
iso porkkana
1
kpl
keltasipuli
1
kpl
valkosipulikynsi
1
dl
Violife Block kasvisjuustoa raastettuna (tai muuta helposti sulavaa juuston korviketta)
1
kpl
kasvisliemikuutio
0,5
dl
basmati-tai jasminriisiä
1,75
dl
vettä riisin keittämiseen
Tilkka ruokaöljyä paistamiseen ja uunivuoan voiteluun
Mustapippuria myllystä oman maun mukaan
Viimeistelyyn miniluumutomaatteja ja tuoretta persiljaa.

Työvaiheet

Valitse sopivan kokoiset kesäkurpitsat, kun suunnittelet puolikkaista kesäkurpitsoista annokset.  Tarjolla voi olla myös erikokoisia veneitä, silloin syöjät voi valita mieleisen kokoisen annoksen.

Kesäkurpitsojen esikäsittely

1. Halkaise ja koverra kesäkurpitsat.

2. Voitele paistovuoan pohja ruokaöljyllä, laita koverretut kurpitsaveneet vuokaan ja esikypsennä kesäkurpitsoja tasalämmöllä uunin keskitasolla +200 C asteessa noin 5-10 minuuttia, kuoren ja reunan paksuudesta riippuen. Kesäkurpitsat saa jäädä hieman napakoiksi.

Kasvistäytteen valmistus

1. Kiehauta n. 1,75 dl vettä ja laita samalla joukkoon puolet kasvisliemikuutiosta. Lisää riisi ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna veden haihtua kypsennyksen lopussa. Jos vettä jää kuitenkin kattilan pohjalle, siivilöi ylimääräinen neste pois riisistä.

2. Hienonna sipuli, valkosipulin kynsi ja ylijäänyt kesäkurpitsan sisus. Raasta kuorittu porkkana.

3. Kuullota kaikki hienonnetut ainekset pannulla öljyssä, mielellään muutamassa erässä. Tässä vaiheessa on hyvä, että ylimääräistä nestettä haihtuu kuullotuksen aikana. Mausta seosta murskaamalla joukkoon puolet kasvisliemikuutiosta ja sekoita.

4. Raasta kasvisjuustoa ja lisää noin 1 dl pannulle kuullotettujen kasvisten joukkoon. Lisää myös kypsä riisi. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa mausteita (suolaa, mustapippurirouhetta).

Uunissa kypsennys

Täytä esikypsennetyt kesäkurpitsaveneet täytteellä. Paista kurpitsaveneitä uunivuoassa uunin keskitasolla, tasalämmöllä 200 C asteessa noin 5-10 minuuttia. Jos haluat kesäkurpitsan täytteen pintaan lisäväriä, voit vielä paistaa uunin ylätasolla grillivastuksien alla noin 1-2 minuuttia.

Viimeistele paistuneet kesäkurpitsaveneet miniluumutomaattisiivuilla ja tuoreella persiljalla. Tarjoa kuumina tuoreen leivän ja raikkaan salaatin kera. Jos olet lihan ystävä, grillaa tai paista lisäksi kanaa, lihaa tai kalaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Jaana Reen KUVA Sami Repo

Ravintola Olon henkilökunnan lempiruokaa on lohikeitto, jossa kasvikset on keitetty juuri ja juuri kypsiksi. Unohtumaton maku syntyy kerman, valkoviinin, sitruunan ja tilliöljyn liitosta.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Olon lohikeitto

Ainekset

450
g
lohta
12
siikli-perunaa
3
porkkanaa
3
salottisipulia
1
iso valkosipulin kynsi
100
g
voita
2
dl
valkoviiniä
8
dl
vettä
3
laakerinlehteä
½
tl
mustapippuria rouhittuna
3
dl
kermaa
1
sitruuna
tl
suolaa
Lisäksi
tilliä tai tilliöljyä
Tilliöljy
1
dl
tilliä
1
dl
öljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohi 4 cm:n kuutioiksi. Harjaa perunat ja leikkaa niistä pienet puoliksi, isot neljäksi lohkoksi. Siirrä palat kylmään veteen. Kuori ja leikkaa porkkanat samankokoisiksi kuin perunat. Kuori ja viipaloi sipuli ohueksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
  3. Lisää vesi, laakerinlehdet ja pippuri ja kiehauta. Lisää perunat ja porkkanat ja keitä lähes kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  4. Lisää kerma ja kiehauta. Lisää lohikuutiot ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää suola ja purista sitruunan mehu joukkoon.
  5. Valmista tilliöljy. Ryöppää tillit nopeasti kiehussa vedessä. Pyöräytä se ja 1 dl öljyä tehosekoittimessa ja siivilöi. Viimeistele keitto tillillä tai tilliöljyllä.

Kommentit (0)