Hyvä terveys on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Nektariinit muuttuvat grillissä ihanan paahteisiksi. Kuin karkkia söisi - vaikka oikeasti tässä jälkiruoassa ei ole ollenkaan lisättyä sokeria.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 + kypsennys 4 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattua nektariinia ja jogurttimousse

Ainekset

4
nektariinia
1
rkl
rypsiöljyä
Jogurttimousse
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
1
oksa rosmariinia
1
dl
vispikermaa

Työvaiheet

  1. Aloita jogurttimoussesta. Mausta jogurtti hunajalla ja hienonnetulla rosmariinilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti jogurtin joukkoon. Siirrä mousse kylmään.
  2. Halkaise nektariinit ja poista kivet. Sivele leikkuupinnat öljyllä. Grillaa nektariininpuolikkaita keskilämmöllä ensin leikkuupinta alaspäin noin 2 minuuttia. Käännä ja jatka grillaamista vielä toiset 2 minuuttia.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Puolukkamuffinit koristeltuina
Puolukkamuffinit koristeltuina

Muffineissa piilottelevat kirpakat puolukat kesyyntyvät mukavasti kookoshiutaleilla. Taikinan nesteenä käytetään maidon sijaan appelsiinimehua, joten aineksissa ei ole maitotuoteitta eikä laktoosia.

Muffineista tulee meheviä juuri puolukoiden ja appelsiinimehun ansiosta. Kaunis vaaleanpunainen mansikan makuinen kuorrutus viimeistelee herkutteluhetken. Ohjeella saa 12 reilun kokoista puolukkamuffinia. Jos pakastimessa piilottelee puolukoita, kannattaa kokeilla tätä ohjetta.

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät puolukkamuffinit

Ainekset

150
g
maidotonta margariinia
3
kpl
munia
1
dl
appelsiinimehua
1,5
dl
hienoa sokeria
2,5
dl
vehnäjauhoa
1
dl
kookoshiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua kardemummaa
2
dl
pakastettuja puolukoita
Kuorrutus
3
dl
mansikan makuista tomusokeria (vaaleanpunaista)
2 - 4
rkl
appelsiinimehua
viimeistelyyn puolukoita

Työvaiheet

Paistamiseen tarvitset reilun kokoisia muffini- tai leivosvuokia 12 kpl

Ohje

Sulata margariini mikrossa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita keskenään sulanut margariini, munat ja appelsiinimehu.

Sekoita myös kaikki kuivat aineet omassa kulhossaan.

Kaada muutamassa erässä jauhoseos margariini-mehu-kananmuna -seokseen sekoittaen samalla (älä vatkaa). Lisää lopuksi jäiset puolukat sekaan ja sekoita niin varovasti, että puolukat säilyvät ehjinä.

Laita vuoat muffinipellille tai uunipellille ja jaa taikina vuokiin. Täytä muffinivuokaa n. 2/3 taikinalla, niin vuokiin jää sopivasti kohoamisvaraa.

Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.

Anna muffinien jäähtyä kunnolla ennen kuorrutusta. Kuorrutusohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Joskus on vaikeaa päättää, tekisikö kauratoskaomenoita vai omenapiirakan. Ongelma ratkeaa yhdistämällä herkut. Superhelppo kaurainen omenapiirakka valmistuu aineksista, jotka todennäköisesti löytyvät jo keittiöstäsi.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoska-omenapiirakka

Ainekset

100
g
voita tai leivontamargariinia
3/4
dl
sokeria
1
muna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
Päälle
500
g
hapokkaita omenoita (noin 300 g omenaviipaleita)
Kauratoska
50
g
voita tai margariinia
2
dl
kaurahiutaleita
1/2
dl
sokeria
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Pehmitä voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri ja muna. Mittaa ainesten päälle jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Pyöräytä jauhot ensin kevyesti keskenään, jotta leivinjauhe sekoittuu jauhoihin. Sekoita sitten ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele halkaisijaltaan 28-senttinen piirakkavuoka kevyesti. Kumoa taikina vuokaan ja taputtele se jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Pese omenat ja lohko ne kuorineen niin, että siemenkota jää jäljelle. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne taikinan päälle vuokaan.
  4. Valmista kauratoska. Pehmitä siihen tuleva voi mikroaaltouunissa. (Voit käyttää samaa kulhoa kuin taikinaankin.) Sekoita joukkoon sokeri, kaurahiutaleet, kaneli ja vaniljasokeri. Ripottele seos omenoiden päälle vuokaan.
  5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia, kunnes pinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin. Tarjoa piirakka lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

 

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Maidottomat blinit ja savukatkarapulevite
Maidottomat blinit ja savukatkarapulevite

Herttaiset pikkublinit savustetuilla katkaravuilla on maukas sormisyötävä. Nämä savukylvyn läpi käyneet rapujen "pikkuserkut" maistuvat ihanan vahvasti savulle. Tällä ohjeella teet maukkaat alkupalat juhliin.

Hyvin varustelluista marketeista löydät ainakin Hyvä Apajan savustettuja katkarapuja. Nämä katkaravut maistuvat ja tuoksuvat mahtavan voimakkaasti savulle ja niistä saa kyllä runsaasti aromikasta makua niin salaatteihin, piiraisiin kuin perinteiseen rapujuhla-tapaan nautittuna majoneesin kanssa...

Annoksia
16
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maidottomat blinit ja savustetut katkaravut

Ainekset

3
rkl
maustamatonta soijajogurttia
50
g
aiolia (tulee katkarapupakkauksen mukana) tai 3-4 rkl tavallista majoneesia
2
tl
sinappia
4
rkl
puna- tai keltasipulia hienonnettuna
4
rkl
ruohosipulia silputtuna
tilliä ja persiljaa oman maun mukaan
mustapippurihouhetta oman maun mukaan
1
pkt
Hyvä Apajan savustettuja katkarapuja 350 g, josta katkarapuja on 300 g + aiolia 50 g

Työvaiheet

Yhdistä soijajogurtti, aioli (tai tavallinen majoneesi) ja sinappi. Silppua mukaan ruohosipulia, sipulia, tilliä ja persiljaa oman maun mukaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Savustetut katkaravut

Kuori pakkauksen kaikki savukatkaravut. Säästä kauneimmat pyrstöt koristeeksi blinien päälle ja loput voit hienontaa veitsellä pikkupaloiksi.

Kaada hienonnetut katkaravun pyrstöt levitteeseen ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilliä, persiljaa tai sipulia.

Laita pikkulusikallinen katkarapulevitettä jokaiselle blinille ja lisää päälle koristeeksi kuorittu katkaravun pyrstö. Koristele tillillä.

Kommentit (1)

Mr. Shoe

Miten ne blinit siihen ilmestyy? Miksei ole blineille mitään ohjetta. Millaisella pannulla noin pieniä blinejä voi paistaa? Vajaaksi jäänyt ohje.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1755 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka grillattuja portobellosieniä voisi verrata pihviin, emme tee sitä. Mehevyys ja maku ovat nimittäin omaa luokkaansa. Tarjoa portobellot kikhernetsatsikin ja karamellisoidulla purjolla höystetyn perunasalaatin kanssa, niin lautaseltasi ei puutu mitään.

Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut portobellot ja lämmin perunasalaatti

Ainekset

4
portobellosientä
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Perunasalaatti
800
g
uusia perunoita
1
pieni
purjo
3/4
dl
öljyä
2
tl
sokeria
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
12
retiisiä
Kikhernetsatsiki
1
dl
kikherneitä (käyttövalmiita, esim. Go Green)
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunanmehua
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (paista jalat halutessasi esimerkiksi munakkaaseen). Tee terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin että marinadi leviää tasaisesti sienille. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan perunoiden keittämisen ajaksi.
  2. Pese ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) juuri ja juuri kypsiksi, 10–15 minuuttia.
  3. Perunoiden kypsyessä hienonna purjo. Laita öljy, purjo ja sokeri paistinpannuun ja hauduta noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja suola ja siirrä pannu syrjään liedeltä.
  4. Leikkaa retiisit 4 osaan.
  5. Tee kikhernetsatsiki. Valuta kikherneet siivilässä. Soseuta kaikki tsatsikin aineet sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  6. Litistä keitetyt perunat kevyesti esimerkiksi reikäkauhalla, kaada tarjoilukulhoon ja sekoita kuuma purjo ja retiisit joukkoon.
  7. Grillaa portobellosieniä noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutin ajan. Tarjoa pihvit tsatsikin kanssa.

Kommentit (0)