Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Nam! Grillissä syntyneet hiilipilkut antavat raparperiin mahtavaa makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut raparperit ja lakumousse

Ainekset

4
raparperinvartta
1/2
dl
tummaa ruokosokeria
Lakumousse
250
g
mascarponea
150
g
crème fraîchea
2
tl
lakritsijuurijauhetta
3/4
dl
tummaa ruokosokeria
Lisäksi
3-4
mintunlehteä

Työvaiheet

  1. Tee ensin lakumousse. Laita mascarpone, crème fraîche, lakritsijuurijauhe ja ¾ dl sokeria kulhoon. Vaahdota seos kiinteäksi sähkövatkaimella ja laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Kuumenna grilli ja kuori raparperinvarret. Grillaa raparperia molemmin puolin 2–3 minuuttia. Laita ½ dl sokeria lautaselle. Leikkaa raparperinvarret noin 10 cm:n mittaisiksi. Pyörittele ne sokerissa.
  3. Tarjoa grillatut raparperit lakumoussen kera. Viimeistele annokset mintulla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ikivanha jenkkiklassikko vinegar pie on makea ja ovelan hapokas. Tarjoa se ranskankerman ja hedelmien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1½ t + jäähtymiset 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Amerikkalainen etikka-hedelmäpiirakka

Ainekset

Pohja
4
dl + 2 rkl
vehnäjauhoja
150
g
huoneenlämpöistä leivontamargariinia tai voita
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
pieni kananmuna
1
rkl
vettä
1
tl
omenasiideri- tai omenaviinietikkaa
Täyte
5
kananmunaa
75
g
voita
dl
sokeria
ripaus
suolaa
2
rkl
omenasiideri- tai omenaviinietikkaa
Lisäksi
4
paraguayo-persikkaa
2
nektariinia
2
rkl
tomusokeria
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita 4 dl jauhoja ja rasva kulhossa murumaiseksi. Sekoita leivinjauhe ja suola joukkoon. Yhdistä toisessa astiassa kananmuna, vesi ja etikka ja vatkaa kevyesti. Lisää seos jauhomuruun ja sekoita taikinaksi.

  2. Ripottele alustalle 2 rkl jauhoja ja vaivaa taikina pehmeäksi palloksi. Taputtele se 2–3 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Kääri levy kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa irtopohjaisen vuoan (Ø 28 cm, korkeus 4 cm) pohjalle sopiva leivinpaperinpala ja voitele vuoan reunat. Kauli taikina hieman vuokaa isommaksi ja siirrä varovasti vuokaan. Laita päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi kuivia herneitä. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.

  4. Riko täytteen munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Ota piiraspohja uunista, poista herneet ja leivinpaperi. Voitele pohja kevyesti kananmunalla (loput kananmunat menevät täytteeseen) ja pistele kauttaaltaan veitsenkärjellä. Laita uuniin ja paista vielä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  5. Kun pohja on jäähtynyt, kuumenna uuni uudelleen 180 asteeseen. Sulata täytteen voi ja jätä jäähtymään. Lisää sokeri ja suola kananmunien joukkoon ja vatkaa seos sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi, vähintään 5 minuuttia. Valuta voisula erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten joukkoon. Lisää etikka vatkaten joukkoon.

  6. Kaada täyte jäähtyneelle piirakkapohjalle. Kypsennä uunissa 35–40 minuuttia. Täyte kohoaa kypsyessään, mutta laskeutuu kun piirakka jäähtyy. Jäähdytä huoneenlämmössä. Irrota piirakka vuoasta vadille.

  7. Poista hedelmistä kivet ja leikkaa hedelmät suupaloiksi. Laita palat kulhoon ja mausta tomusokerilla. Mausta ranskankerma vaniljasokerilla. Lusikoi kerma piirakalle ja lisää hedelmät päälle.

Vinkki Yhdysvaltalaisessa etikkapiirakassa käytetään omenasiiderietikkaa, mutta voit korvata sen omenaviinietikalla, vaikka se on hitusen vahvempaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Täytä nieriä limetillä, parsalla ja varhaiskaalilla ja grillaa kesän mehevin kala. Muista laittaa labneh valumaan jo valmistusta edeltävänä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min + labneh 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty grillinieriä, yrttiperunat ja labneh

Ainekset

1
perattu nieriä (n. 1½ kg)
2
limettiä
1
tl + ½ tl
suolaa
1
nippu
parsaa
1
varhaiskaali
2–3
rkl
öljyä paistamiseen
Yrttiperunat
1
kg
varhaisperunoita
1
dl
yrttejä hienonnettuna (basilikaa, tilliä ja lehtipersiljaa)
½
dl
öljyä
½
dl
sitruunanmehua
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Ruohosipulilabneh
5
dl
turkkilaista jogurttia
½
ruukku
ruohosipulia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Aloita labnehin valmistus päivää ennen kalan valmistusta päivänä. Pane jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen tai harsolla vuorattuun siivilään. Peitä kelmulla, pane päälle kevyt paino ja nosta reunalliseen vuokaan. Laita jääkaappiin ja anna valua 12 tuntia.

  2. Kumoa tiivistynyt jogurtti kulhoon. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se mehun ja hunajan kanssa jogurttiin.

  3. Marinoi perunat. Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Halkaise perunat ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki perunoiden aineet kulhossa.

  4. Pyyhi nieriä talouspaperilla ja laita öljyttyyn foliovuokaan tai leivinpaperille uunipellille. Hiero 1 tl suolaa kalan pintaan ja vatsaan. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja kalan pintaan. Pese ja viipaloi limetit, työnnä viipaleita viiltoihin ja kalan vatsaan.

  5. Viipaloi kaali. Poista parsojen puumainen tyvi ja pilko varret 2–3 osaan. Paista kaalia ja parsaa öljyssä pannussa pari minuuttia. Mausta suolalla. Täytä kala seoksella.

  6. Grillaa kalaa kohtalaisella lämmöllä kuvun alla tai paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa yrttiperunoiden ja labnehin kanssa.

Kommentit (0)

Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 218 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Victoria sponge on herkullinen nakukakkujen esiäiti. Suloisen kakun täytteeksi tulee kermavaahtoa, marjoja sekä sitruunatahnaa tai hilloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 hengelle
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Victoria sponge, marjainen kermakakku

Ainekset

Taikina
200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
Kostutus
¾
dl
appelsiinimehua
Väliin
dl
vispikermaa (+ tomusokeria)
6
rkl
lemon curdia tai marjahilloa
noin 4
dl
vadelmia, viipaloituja mansikoita tai mustikoita
Päälle
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne muiden aineiden joukkoon appelsiininkuoren kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia eli siihen asti, kunnes kakku on kypsä.
  2. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa kakku kahtia. Kostuta mehulla.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta halutessasi tomusokerilla. Levitä kakkupohjalle lemon curdia tai hilloa. Nosta päälle marjoja. Pursota tai levitä kermavaahtoa. Nosta toinen levy kanneksi. Siivilöi päälle hieman tomusokeria.

Kommentit (1)

Tuttu

Kakkua olisi varmaan helpompi leikata jos sen tekisi matalampaan laakeaan vuokaan.