
Tiesitkö, että croissantit valmistuvat kätevästi myös nuotiolla – kaupan valmiista taikinasta? Kun niiden sisään sujautetaan Nutella-vaahtoa, on kesän makein herkku valmis.
Nuotio-croissantit ja suklaavaahto
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin suklaavaahto. Vatkaa kerma juuri ja juuri kiinteäksi. Lisää suklaalevite ja vatkaa vaahto tasaiseksi ja kovaksi. Lusikoi vaahto vahvaan pakastepussiin tai pursotuspussiin.
- Sytytä nuotio.
- Levitä croissant-taikina ja leikkaa katkoviivojen mukaan. Kieritä taikina tikkujen ympärille croissantin muotoon.
- Odota, että suurimmat liekit ovat laskeneet ja hiillos on kuuma. Kypsennä croissanteja noin 15 sentin päässä nuotiosta niin, että ne saavat lämpöä, mutta eivät pala.
- Irrota kypsä croissant tikusta vetämällä. Leikkaa pakastepussin kulmaan reikä ja pursota croissantien sisään suklaavaahtoa.
Vinkki! Metsäretkelle kannattaa pakata suklaavaahdon sijaan valmista pullokermavaahtoa kaupan maitohyllystä.
Iänkaiken on tavallisia tikkupullia paistettu nuotiolla. Taikina kotona valmiiksi ja eikun menos.