Me Naiset on lisännyt 963 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tiesitkö, että croissantit valmistuvat kätevästi myös nuotiolla – kaupan valmiista taikinasta? Kun niiden sisään sujautetaan Nutella-vaahtoa, on kesän makein herkku valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuotio-croissantit ja suklaavaahto

Ainekset

1
prk
valmista croissant-taikinaa
Suklaavaahto
2
dl
kuohukermaa
3
rkl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
Lisäksi
tikkuja

Työvaiheet

  1. Valmista ensin suklaavaahto. Vatkaa kerma juuri ja juuri kiinteäksi. Lisää suklaalevite ja vatkaa vaahto tasaiseksi ja kovaksi. Lusikoi vaahto vahvaan pakastepussiin tai pursotuspussiin.
  2. Sytytä nuotio.
  3. Levitä croissant-taikina ja leikkaa katkoviivojen mukaan. Kieritä taikina tikkujen ympärille croissantin muotoon.
  4. Odota, että suurimmat liekit ovat laskeneet ja hiillos on kuuma. Kypsennä croissanteja noin 15 sentin päässä nuotiosta niin, että ne saavat lämpöä, mutta eivät pala.
  5. Irrota kypsä croissant tikusta vetämällä. Leikkaa pakastepussin kulmaan reikä ja pursota croissantien sisään suklaavaahtoa.

Vinkki! Metsäretkelle kannattaa pakata suklaavaahdon sijaan valmista pullokermavaahtoa kaupan maitohyllystä.

Kommentit (1)

Vierailija

Iänkaiken on tavallisia tikkupullia paistettu nuotiolla. Taikina kotona valmiiksi ja eikun menos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 46 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rosmariini antaa jännän metsäistä makua mansikkahillolle. Hillo sakeutuu perinteisen hillosokerin sijaan chiasiemenillä. Tarjoile hillo kaurapannarien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapannarit ja mansikka-chiahillo

Ainekset

5
dl
mansikoita pilkottuna
1
rosmariinin oksa
2
rkl
chiasiemeniä
2
rkl
hunajaa
Kaurapannarit
2
dl
piimää
2
munaa
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
1/2
tl
soodaa
ripaus suolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
öljyä
Lisäksi
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita hillosta. Kiehauta pilkotut mansikat kattilassa. Voit lisätä rosmariinin sekaan antamaan makua. Anna jäähtyä. Lisää chiasiemenet ja makeuta maun mukaan. Sekoita huolellisesti ja pakkaa hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Jätä rosmariini mukaan, jos haluat vahvempaa makua. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
  2. Sekoita kulhossa piimä ja munat. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleet ja -jauhot, sooda, suola ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet piimä-munaseokseen, lisää öljy. Sekoita tasaiseksi. Paista kuumalla lettupannulla öljyssä pieniä pyöreitä pannukakkuja. Tarjoa mansikka-chiahillon kanssa.

SUOJAA SYDÄMELLE. Mansikan flavonoidit tekevät siitä todellisen sydänystävän. Tutkimukset osoittavat, että flavonoidit antavat suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta. Mansikat voivat myös madaltaa merkittävästi huonoa kolesterolia sekä parantaa verihiutaleiden toimintaa.

Kommentit (1)

Chialover

Kauanko ko. hillo säilyy?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kahden raaka-aineen mansikkakeiton kaveriksi paahdetaan rapea ja suolainen fetacrumble.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmä mansikkakeitto ja fetacrumble

Ainekset

1
l
mansikoita pilkottuna
4
rosmariininoksaa
Fetacrumble
2 1/4
dl
vehnäjauhoja
100
g
fetaa
75
g
voita
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita neljä keittokulhoa jääkaappiin viilentymään.
  2. Sekoita fetacrumblen aineet kulhossa murumaiseksi. Levitä crumble leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lisää samalle pellille 2 rosmariininoksaa. Paahda crumblea ja rosmariininoksia uunissa 5 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen aikana. Anna jäähtyä.
  3. Nypi paahtuneista rosmariininoksista lehdet mortteliin ja jauha ne.
  4. Perkaa ja pilko mansikat tehosekoittimeen. Nypi tuoreista rosmariininoksista lehdet joukkoon. Soseuta tasaiseksi, kuohkeaksi keitoksi. Jaa keitto kylmiin kulhoihin ja ripottele pinnalle fetacrumblea ja rosmariinijauhetta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 963 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kasvissyöjän pihvi-illallinen valmistuu maistuvasta portobellosta ja saa kylkeensä raikkaan avokadosalsan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Portobellopihvit ja avokadosalsa

Ainekset

4
kpl
portobelloa
Marinadi
3
kpl
valkosipulinkynttä
1/4
dl
balsamiviinietikkaa
1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
siirappia
1/2
tl
jeeraa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/4
tl
savupaprikaa
Avokadosalsa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
salottisipuli
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
1
kypsä
avokado
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista jalat. Tee marinadi. Kuori j a murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Marinoi portobelloja sillä aikaa, kun teet avokadosalsan.
  2. Hienonna persilja ja kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuori ja kuutioi avokado. Kääntele kaikki ainekset varovasti keskenään.
  3. Grillaa portobelloja noin 3 minuuttia per puoli, sivele marinadia grillauksen aikana. Tarjoa avokadosalsan kanssa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pannarikakku lainaa muotonsa Italiasta! Pannarilevyjen väliin kerrostetaan tuoreita mansikoita, sitruunaoreganoa ja ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkalasagnekakku

Ainekset

50
g
voita
½
l
maitoa
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoa
½
tl
leivinjauhetta
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
Ricottatäyte
2
prk (á 250 g)
ricottaa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
lisäksi
l
mansikoita
½
dl
sokeria
½
ruukku
sitruunaoreganoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuutioi voi pellille ja sulata se lämpenevässä uunissa.
  2. Sekoita maito, munat, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi pannukakkutaikinaksi. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuesti taikinan joukkoon. Kaada taikina sulan voin päälle pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Vedä paistunut pannukakku pois kuumalta pelliltä jäähtymään.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita ricotta ja kerma yhteen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
  4. Poista mansikoista kannat. Leikkaa puolet mansikoista lohkoiksi. Laita loput mansikat sokerin kanssa sauvasekoittajan kulhoon ja soseuta kastikkeeksi. Lisää sokeria maun mukaan. Poista sitruunaoreganosta paksut varret.
  5. Leikkaa jäähtynyt pannukakku neljään osaan. Kokoa kakku kerrostamalla pannukakkupalojen väliin ricottatäytettä, lohkottuja mansikoita, kastiketta ja sitruunaoreganon lehtiä. Koristele päällimmäinen kerros kastikkeella ja mansikoilla.

Vinkki Voit tehdä mansikkakastikkeen pakastemansikoista.

Kommentit (1)

Vierailija

Korvasin hiivaleipäjauhot näin :3 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita. Paistoin suorakaiteen muotoisessa uunivuoassa leivinpaperin päällä ilman rasvaa. Hyvää tuli.