Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Banaaniviipaleet on helpointa grillata kuorineen. Pehmeä kinuskikerma maistuu myös kesän marjojen seurana.

Banoffee on itsessään jo hyvin helppo herkku, joka syntyy keksipohjasta, vaahdotetusta kermasta, banaanista ja kinuskista. Nuotioretkellekin sopiva versio syntyy seuraavanlaisesti.

Vaahdota kerma kotona kinuskin kanssa. Pakkaa mukaan banaanit, keksipaketti, kerma, pähkinöitä sekä varrastikkuja. Nuotio- tai grillipaikalle päästyäsi viipaloi banaanit kuorineen, pujota vartaisiin ja laita lämpenemään. Murustele lautaselle pari keksiä ja pähkinöitä, lusikoi päälle kinuskikermaa ja kruunaa lopuksi banaanivartaalla.

Herkut voi myös banaania lukuun ottamatta koota kannellisiin lasipurkkeihin jo kotona. Taukopaikalla tehtäväksi jää vain grillata banaanit lämpimiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillibanoffee

Ainekset

2
banaania
2
dl
kuohukermaa
100
g
karamellisoitua kondensoitua maitoa
8
kaurakeksiä
1
dl
pekaanipähkinöitä
LISÄKSI
4
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Leikkaa banaani kuorineen viipaleiksi. Pujottele viipaleet neljään (liotettuun) varrastikkuun.

  3. Vaahdota kerma pehmeäksi. Lisää kinuskiksi karamellisoitunut kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetki. Laita kerma jääkaappiin odottamaan.

  4. Grillaa banaanisiivuihin raidat molemmin puolin.

  5. Murustele keksit ja pähkinät neljälle lautaselle. Lusikoi kinuskivaahto päälle. Voit joko irrottaa banaanisiivut ja kuoria ne valmiiksi annosten päälle tai tarjota vartaan lautasen sivussa ja antaa ruokailijoiden viimeistellä annokset itse.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Juuston mehevöittämä piiras keikkuu kutkuttavasti makean ja suolaisen rajamailla. Rosmariini antaa taikinalle mielenkiintoisen makuvivahteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton vadelma-nektariinigalette

Ainekset

dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
125
g
voita
1
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
pallo (125 g)
mozzarellaa
2
nektariinia
2
dl
tuoreita vadelmia
½
dl
hillosokeria
LISÄKSI
gluteenitonta jauhoseosta leivontaan
1
kananmuna
2–3
dl
tuoreita vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna rosmariini. Nypi voi ja rosmariini kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Kauli taikina jauhoseosta apuna käyttäen noin ½ cm:n paksuiseksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  4. Notkista ricotta ja sekoita joukkoon sokerit. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi taikinalevylle niin, että reunoista jää noin 3 cm tyhjää. Valuta mozzarella ja revi se ohuiksi suikaleiksi ricottajuuston päälle.

  5. Halkaise nektariinit, poista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Sekoita hillosokeri viipaleiden joukkoon. Lisää vadelmat ja kääntele varoen niin että vadelmat pysyvät ehjinä. Levitä nektariiniviipaleet ja vadelmat juustojen päälle. Käännä galetten reunat täytteiden päälle. Voitele reunat munalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  6. Lado lämpimän galetten pinnalle tuoreita vadelmia ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa

Tämän kesän vaihtuessa syksyyn sopii vielä ulos syötäviin ruokiin ripaus sitruunan kirpeää raikasta makua yhdistettynä valkosipuliin laimeilla mauilla muikkua sekä uljaan salaatin eri makujen taatessa aterian hohdokkuuden värikirjon siinä.

muikkuja, keitettyjä perunoita, voita, rypsiöljyä, valkosipulia, tilliä, retiisejä, sitruuna, sitruunamehua, kiinankaalia, punasipuli, kurkku, porkkana, kapris, salvia yrttiä, soijakastiketta, kreikkalainen jogurtti, sinappia, omenaviinietikka, suola, sokeria, juokseva hunaja, mustapippuria,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Muikut ja valkosipuliliemi perunoille sekä retiisisalaatti

Ainekset

400
g
muikkuja
4-5
kpl
keitettyä perunaa
1
dl
ruisjauhoja
Salaatin ainekset
2
dl
kreikkalainen maustamaton jogurtti
1
sitruuna
1
ruukku
tilliä
8
retiisiä
160
g
kiinankaalia
1
punasipuli
1/2
kurkku
2-3
rkl
kapris
3
tl
sinappia
3
tl
soijakastiketta
2
porkkanaa
Kurkkumarinadi
2
rkl
omenaviinietikka
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
tl
juoksevaa hunajaa
Marinadi muikkuihin ja perunoihin
6
valkosipulinkynttä
3/4
dl
rypsiöljyä
1
dl
sitruunamehua
1
tl
mustapippuri
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
Lisäksi salvia yrttiä jos haluaa

Työvaiheet

Puolita kurkku ja tee ohuen ohuita siivuja juustohöylällä siitä ja mausta kurkkusiivut sen omalla marinadilla, laita jääkaappiin odottamaan. Tee salaatti ja siivuta retiisit kulhoon sekä kuori sitruuna ja tee siivuja siitä ja pilko vielä pienemmäksi, lisää kulhoon myös siitä pirskoutuva liemensä. Kuori ja raasta porkkanat mukaan. Laita myös ruukku tilliä joukkoon hienontamalla se ja myös punasipuli. Revi kiinakaalia ja lisää mukaan, kuten kapriskin. Sekoita kreikkalaisen jogurtin joukkoon sinappia, ja soijakastiketta, lisää salaatin joukkoon. Lisää myös lopuksi juuri ennen syömistä marinoitu kurkkusiivu.
Perkaa muikut ja poista muikusta kaikki sisälmys ja vedä selkäruoti pois kevyesti nostamalla kalan keskiruumiista sitä ilmaan yhdestä kohtaa ja vetämällä pyrstöä kohden se irti. huuhtele hyvin tämän jälkeen kala. Laita perunat kiehumaan 30 minuutiksi. Tällä välin tee muikuille valkosipuliliemi hienontaen valkosipulinkynnet ja sekoittaen kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään vispaten. Laita myös leivinpaperin päälle ruisjauhot ja kääntele kalat siinä molemmin puolin että ne jauhottuvat. Siirrä erilliselle lautaselle ja jätä odottamaan niiden kuullottamista pannulla. Laita pannulle voi ja öljyä reippaasti jotta kala rapeutuu kypsyessään siinä. Kun kaikki kalat ovat jo paistettuja, laita salaattikulhoon marinoidut kurkkusiivut ja sekoita hyvin salaatti. Voit myös lisätä vähän sitruunalientä mukaan. Raikasta syyskesän hetkeä muikkuja, pirtsakoita liemiä ja perunoita maistellen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskankermalla ja hölskysipuleilla ryyditetyt mäiskypotut maistuvat kaiken kanssa. Myös sellaisenaan, jopa kylmänä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mäiskypotut, sinappinen ranskankerma ja hölskysipulit

Ainekset

n. 800
g
pieniä uusia perunoita
50
g
voita
2
rkl
kiehuvaa vettä
vahvaa foliota
RANSKANKERMAKASTIKE
200
g
ranskankermaa
2
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
HÖLSKYSIPULIT
2
makeaa sipulia
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja pakkaa ne isoon palaan (noin 40 cm x 40 cm) vahvaa foliota. Jätä folionyytti avoimeksi. Laita voi nokareina nyytiin päälle ja kaada kiehuva vesi päälle. Laske grillin kupu alas ja grillaa perunanyyttiä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

  2. Mausta ranskankerma sinapilla ja suolalla. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se joukkoon.

  3. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi kannelliseen rasiaan. Lisää etikka, sokeri ja suola joukkoon. Sulje kansi ja ravista rasiaa noin 1 minuutti voimakkaasti.

  4. Siirrä kypsät perunat grillistä vadille ja litistä pottuja painamalla niitä vaikkapa juomalasin pohjalla tai muusinuijalla. Lusikoi potuille ranskankermaa ja hölskysipuleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sinapinsiemenistä ja korianterista syntyy upean mausteinen jälkimarinadi kuumaksi paahdetuille kasviksille. Kun kiehautat marinadin ainekset, pehmenevät sinapinsiemenet sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Jälkimarinoidut grillikasvikset

Ainekset

1
pieni kukkakaali
4
luumutomaattia
1
iso punasipuli
1
ps (200 g)
padron paprikoita
½
dl
öljyä
SINAPPI-KORIANTERIMARINADI
2
rkl
sinapinsiemeniä
2
rkl
vettä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
1–2
chiliä
1
ruukku korianteria
½
dl
öljyä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin marinadi. Mittaa pieneen kattilaan sinapinsiemenet, vesi, etikka, sokeri ja suola. Keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia niin, että sinapinsiemenet turpoavat ja maustuvat. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Hienonna chilit ja reilu puolet korianterista. Sekoita chili, korianteri ja öljy sinapinsiemenseoksen kanssa marinadiksi.

  2. Paloittele kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa luumutomaatit pitkittäin neljään osaan ja poista siemenet. Leikkaa punasipuli isoiksi lohkoiksi. Öljyä kaikki kasvikset kevyesti ja grillaa parilalla keskilämmöllä 4–5 minuuttia, muutaman kerran kasviksia kypsennyksen aikana kääntäen.

  3. Siirrä kasvikset grillistä vadille tai kulhoon ja kääntele marinadi joukkoon. Revi loppu korianteri päälle.

Kommentit (0)