Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 83 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.

Tämän pikajälkkärin salaisuus on karamellisoidun ananaksen, limellä piristetyn kookoscrémen ja salmiakkikastikkeen täydellinen kombo. Mikä parasta, tämä vaivaton herkku valmistuu helposti arkenakin.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut ananakset ja kookoscréme

Ainekset

1 pieni
tuore ananas
n. 1,5
dl
tummaa sokeria (esim. ruoko- tai intiaanisokeria)
Kastike:
1/2
prk (a´200 g)
Arla Lempi Crème fraîche 28%
1
pieni purkki (165 ml)
kookoskermaa (jääkaappikylmänä)
1
dl
tomusokeria
1
limen mehu ja kuori
Lisäksi:
salmiakki- tai lakritsikastiketta
tuoretta minttua
(salmiakkikaramelleja esim. turkinpippuri)

Työvaiheet

Anna kookoskerman jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.

Raasta limen kuori ja purista limen mehu. Avaa kookoskermapurkki ja lusikoi kerman kiinteä osa kulhoon. Voit hyödyntää nestemäisen osan esimerkiksi smoothiessa. Lisää Arla Keittiö Crème fraîche ja sekoita huolellisesti vispilällä. Lisää tomusokeri ja limen mehu sekä raastettu kuori. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Viipaloi ananas. Huom! Halutessasi voit poistaa ananaksesta kuoren ja kovan sisuksen, mutta niistä ei ole haittaa, sillä tämä jälkkäri syödään haarukalla ja veitsellä.

Kaada sokeri lautaselle ja dippaa ananasviipaleet kevyesti tummassa sokerissa.

Kuumenna paistinpannu tai grillin parilaosa. Paista ananasviipaleita molemmin puolin, kunnes sokeri karamellisoituu kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta sokeria.

Nosta ananasviipaleet tarjoiluvadille, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Valuta ananaksille kookoscrémeä ja salmiakkikastiketta. Aseta loput kastikkeista tarjolle.

Viimeistele tuoreella mintulla ja salmiakkikarkkirouheella.

 

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Thomas Svartsjö KUVA Tuomas Kolehmainen

Helsinkiläisravintolan sametinpehmeä vispipuuro tuo silmiin onnen kyyneleet. Se valmistetaan puolukoiden sijaan vadelmista. Viimeisen silauksen antavat sitruuna ja vaniljakerma.

Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ateljé Finnen vadelmavispipuuro ja vaniljakerma

Ainekset

400
g
(pakaste)vadelmia
1
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
½
sitruunan kuori raastettuna
Vaniljakerma
½
vaniljatanko
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

 

  1. Laita vadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes marjat mehustuvat. Siivilöi marjat kulhon päällä. Lisää marjoista valuneeseen mehuun vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl vadelmalientä.
  2. Kiehauta vadelmaliemi kattilassa ja lisää siihen mannasuurimot koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia usein sekoittaen. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se keittämisen lopuksi puuroon. Kaada puuro toiseen astiaan. Anna puron jäähtyä jääkaapissa kylmäksi, noin 2 tuntia.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa. 4. Keitä vaniljakerma. Halkaise vaniljatanko ja raavi puolikkaan siemenet kattilaan. Lisää myös tangon puolikas, kerma ja sokeri. Keitä 2–3 minuuttia miedolla lämmöllä. Poimi vaniljatanko pois ja anna kerman jäähtyä jääkaappikylmäksi, noin 30 minuuttia.
  4. Annostele vispipuuro lautasille, kaada vaniljakerma ympärille. Koristele annokset vadelmilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Sävytä ruoka paprikalla ja kuminalla ja herkuttele suoraan pannusta.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Possupihvit kerma-linssisoosissa

Ainekset

1
rs (480 g)
porsaan ohutleikkeitä (esim. Snellman)
1
sipuli
2 + 1
rkl
öljyä
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuminaa
2
dl
(ruoka)kermaa
1
tlk (310 g)
käyttövalmiita linssejä
1
rs (100 g)
pinaattia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota porsaanleikkeet huoneenlämpöön. Kuori ja viipaloi sipuli.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa. Paista leikkeitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta paprikajauheella. Siirrä leikkeet pois pannusta.
  3. Lisää 1 rkl öljyä pannuun ja kuullota siinä sipuleita ja kuminaa 1 minuutti. Lisää kerma, kiehauta ja keitä 5 minuuttia. Valuta linssit. Lisää ne ja pinaatit kastikkeeseen. Kypsennä vielä 3–5 minuuttia.
  4. Lisää possunleikkeet kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa suoraan pannusta rapean leivän tai perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklaapilvi

Ainekset

2
Kpl
Munaa
2
Kpl
Sokeri
1
Tl
Vanilijasokeri
2 1/2
Dl
Vehnäjauho
3/4
Dl
Kaakaojauhetta
1 1/2
Tl
Leivinjauhetta
Ripaus
Suola
1 1/2
Dl
Piimä
160
G
Voita
120
G
Suklaa
Marenki:
3
Kpl
Valkuaista
2 1/2
Dl
Sokeri
1
Dl
Vettä
Kuorrutus:
400-500
G
Suklaa
3
Rkl
Öljyä

Työvaiheet

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne piimän kanssa vuorotellen muna-sokeri vaahtoon. Sulata suklaa ja voi lisää varovasti nostellen taikinan sekaan. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 170 asteessa 15-20 min. Jäähdytä.

Marenki:
Keitä vesi ja sokeri 123 asteeseen, vaahdota valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Kaada sokeri-vesi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon kokoajan sekoittaen. Vatkaa kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi.

Pursota marenki muffinien päälle, anna jähmettyä kunnolla pakastimessa.

Kuorrute:
Sulata suklaa vesihauteessa sekoita öljy sekaan. Kasta marengin pinta suklaassa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
Ohje Kai Kallio ja Outi Väisänen Kuva Elvi Rista

Lukijoiden toiveohje on viiden tähden ravintolan melanzane eli munakoisovuoka. Sitä ei tehdä ihan perinteisellä tavalla. Täyteläisen maun juju on leivitetty munakoiso, ja kerrokset saadaan ryhdikkäiksi kananmunalla.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min + kypsennys 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ravintola Sinnen melanzane

Ainekset

4
isoa munakoisoa
1
tl
suolaa
2-3
dl
vehnäjauhoa
2
dl
oliiviöljyä
3
kananmunaa
400
g
parmesaania
800
g
valmista tomaattikastiketta (esim. Barilla)

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot pitkittäin vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ripottele suolaa viipaleiden päälle. Anna seistä 15 minuuttia.
  2. Laita jauhot laakealle lautaselle. Pyyhi munakoisojen pinta ja pyörittele viipaleet jauhoissa. Paista viipaleet pehmeiksi paistinpannussa (pienissä erissä) reilussa määrässä öljyä, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Paistaminen käy nopeammin, kun käytät yhtä aikaa kahta pannua.
  3. Raasta parmesaani. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  4. Levitä leivinpaperi uunivuokaan (n. 25 x 30 cm). Levitä kerros tomaattikastiketta pohjalle. Lado munakoisoja päälle. Valuta yksi muna pinnalle ja ripottele parmesaania päälle. Täytä loput kerrokset samalla lailla ja vaihda munakoisoviipaleiden suunta joka kerroksessa. Päällimmäiseksi tulee kastiketta ja reilusti parmesaania.
  5. Kypsennä vuokaa uunissa noin 40 minuuttia. Pinta saa ruskistua, mutta jos se alkaa tummua liikaa, peitä vuoka uunipellillä.
  6. Voit syödä melanzanen heti tai prässätä sen, jolloin ruoka on valmis seuraavana päivänä. Anna tällöin melanzanen jäähtyä haaleaksi. Levitä toinen leivinpaperi ruoan päälle ja laita vuokaan paino. Laita melanzane jääkaappiin yöksi. Leikkaa ruoka annospaloiksi ja kuumenna uunissa ennen lämmittämistä.

Vinkki! Voit tehdä tomaattikastikkeen myös itse oman makusi mukaan.

Kommentit (2)

Kokeilija

Hei! Millä parmesaanin voi korvata, jotta olisi kokonaan vege?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Vegaanista parmesaania voi valmistaa esimerkiksi pähkinöistä ja oluthiivahiutaleista. Ohjeessa on kuitenkin myös kananmunaa, aika olennaisessa roolissa. En usko, että tätä saa täysin vegaaniseksi muutettua, ilman että rakenne muuttuu olennaisesti.