
Tämän pikajälkkärin salaisuus on karamellisoidun ananaksen, limellä piristetyn kookoscrémen ja salmiakkikastikkeen täydellinen kombo. Mikä parasta, tämä vaivaton herkku valmistuu helposti arkenakin.
Paistetut ananakset ja kookoscréme
Ainekset
Työvaiheet
Anna kookoskerman jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.
Raasta limen kuori ja purista limen mehu. Avaa kookoskermapurkki ja lusikoi kerman kiinteä osa kulhoon. Voit hyödyntää nestemäisen osan esimerkiksi smoothiessa. Lisää Arla Keittiö Crème fraîche ja sekoita huolellisesti vispilällä. Lisää tomusokeri ja limen mehu sekä raastettu kuori. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Viipaloi ananas. Huom! Halutessasi voit poistaa ananaksesta kuoren ja kovan sisuksen, mutta niistä ei ole haittaa, sillä tämä jälkkäri syödään haarukalla ja veitsellä.
Kaada sokeri lautaselle ja dippaa ananasviipaleet kevyesti tummassa sokerissa.
Kuumenna paistinpannu tai grillin parilaosa. Paista ananasviipaleita molemmin puolin, kunnes sokeri karamellisoituu kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta sokeria.
Nosta ananasviipaleet tarjoiluvadille, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Valuta ananaksille kookoscrémeä ja salmiakkikastiketta. Aseta loput kastikkeista tarjolle.
Viimeistele tuoreella mintulla ja salmiakkikarkkirouheella.