Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Houkuttelevan höttöinen leivonnainen makeutetaan hunajalla, eikä rasvaa tai vehnäjauhoja käytetä. Pähkinät, sitruunankuori ja kaneli antavat maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 tunti 20 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Parapähkinä-hunajakakku

Ainekset

4
dl
parapähkinöitä
2
rkl
maissitärkkelystä
1
tl
vaniljasokeria
1
sitruunan raastettu kuori
1
tl
kanelia
6
keltuaista
¼
tl
suolaa
6
rkl
hunajaa
4
valkuaista
½
dl
sokeria
Pinnalle
tomusokeria ja kanelia

Työvaiheet

  1. Aseta irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reunat kevyesti voilla tai öljyllä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Murskaa parapähkinät monitoimikoneessa hienoksi. Sekoita joukkoon maissitärkkelys, vaniljasokeri, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja kaneli.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Ota talteen neljä valkuaista valkuaisvaahtoa varten.
  4. Vatkaa keltuaiset, suola ja hunaja vaaleankeltaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahto pähkinäseoksen kanssa tasaiseksi. Älä vatkaa, ettei vaahto laskeudu.
  5. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa höttöiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Kääntele se kevyesti pähkinätaikinaan.
  6. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Tasoita pinta kevyesti lastalla. Kypsennä 45 minuuttia uunin alatasolla. Jos kakun pinta tummuu liikaa, aseta päälle leivinpaperi. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kuin nostat sen tarjoilualustalle.
  7. Ripottele päälle siivilän läpi runsaasti tomusokeria ja kanelia. Tarjoa kakku marjojen ja vaahdotetun vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Voit korvata parapähkinät esimerkiksi cashew-pähkinöillä.

Kommentit (1)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1066 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta eikä jäätelöä tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana. Täydellistä! Tarjoa valmis herkku suosikkihedelmiesi kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + pakastus vähintään 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijäätelö hedelmillä

Ainekset

1
tlk (320 g)
kondensoitua kookosmaitoa
1
tlk
soijavispiä
1
tlk
kauravispiä (tai 2 tlk jompaakumpaa)
½
prk (250 g)
mantelinmakuista soijajogurttia
Lisäksi
paahdettuja manteleita, kookoslastuja ja hedelmiä

Työvaiheet

  1. Viilennä kondensoitu maito jääkaapissa. Vatkaa vispit ja kondensoitu maito keskenään pehmeäksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Sekoita jogurtti jäätelömassan joukkoon.
  2. Peitä kulho tuorekelmulla ja siirrä pakastimeen yöksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana.
  3. Tarjoa manteleiden, kookoslastujen ja hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Tämä on kehittämäni lusikkaleipäohje, jossa lusikkaleivät ovat saaneet vähän uutta vivahdetta ja ovat todella suussa sulavia ja hurmaavan suklaisia. Kaiken lisäksi ovat erittäin helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 - 18 kpl
Valmistusaika
n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hurmaavat suklaiset lusikkaleivät

Ainekset

100
g
voita
2,25
dl
vehnäjauhoja
0,75
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1,5
rkl
kaakaota
1/4
tl
Pan suolaa/tav. suolaa puolet vähemmän.
Täyte:
2
rkl
voita
2
rkl
kaakaota
1
rkl
kahvia
1
rkl
kuohukermaa
3
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

Sulata mikrossa palasiksi laitettua voita n. 30 sek, loput palat sulavat sulaneessa voissa itsestään. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon sulannut voi.

Sekoita taikina sopivaksi ja muotoile pikkulusikalla lusikkaleivät, Sorsakosken vanhat pikkulusikat ovat tarkoitukseen sopivia tai vanhat hopealusikat.

Jätä taikina päältä kukkuraiseksi, älä painele liikaa taikinaa, laita lusikan sileä puoli päällepäin pellille, jätä 1 cm väliä. Jos taikina menee kovin murumaiseksi lämmitä sitä mikrossa.

Paista 175 asteessa n. 12 min uunin keskitasolla. Vedä leivinpaperin avulla pois kuumalta pelliltä jähtymään.

Täyte:
Sulata voi ja lisää siihen kaakao, kahvi ja kuohukerma sekoita hyvin ja lisää tomusokeri, sekoita hyvin.

Laita täytettä lusikkaleipien puolikkaiden väliin hiukan keskelle ja hankaa varovasti puolikkaat paikoilleen.

Voit kierittää ne sokerissa ja ovat myös ihanan hyviä niin, tai tehdä lopusta täytteestä kuorrutetta, lisää vain sopivasti tomusokeria, että tulee sopivan paksua ja saa vielä hyvin kuorrutettua päältä.

Voi pakastaa ja säilyvät n. pari viikkoa jääkaapissa kannellisessa tiiviissä rasiassa.
Muista ottaa hiukan aikaisemmin lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, kun tarjoat niitä.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Laskiaispullamacaronssit ovat aivan uskomattoman herkullisia. Macaronstaikina on maustettu kardemummalla ja täytteenä on perinteiseen laskiaipullaan kuuluvan vadelmahillon lisäksi täyteläisen raikasta mantelikreeemiä. Mainio herkku ottaa mukaan vaikkapa pulkkamäkeen ja nauttia kuuman kaakaon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Laskiaispullamacaronssit

Ainekset

Macarons-kuoret
4
kpl
valkuaisia
1/2
tl
suolaa
3
rkl
taloussokeria
3
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
tomusokeria
1
rkl
kardemummaa
1/2
tl
keltaista elintarvikeväriä
Täyte
2
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
mantelijauhetta
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
100
g
vadelmahilloa

Työvaiheet

Macarons-kuoret:

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon taloussuokeri samalla koko ajan vatkaten.
Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe valkuaisvaahtoon.
Lisää joukkoon kardemumma ja elintarvikeväri.
Kääntele nuolijan avulla ainekset juuri sekaisin. (Älä sekoita liikaa, jotta taikinasta ei tule liian juoksevaa!)

Laita pellille leivinpaperi.
Kaada taikina pursotiinpussiin ja leikkaa siihen melko pieni reikä. (Tyllaa ei tarvita.)
Pursota taikinasta n. 40 tasakokoista ympyrää.

Pudota pelti pöydälle n. 10 cm korkeudesta, jotta ilmakuplat häviävät.
Anna macarons-kuorien levätä huoneenlämmössä n. 25 min.
Pinta on kuorettunut tarpeeksi, kun sitä voi koskea hellästi sormella siten, että taikinaa ei tartu sormiin.
Paista 140-asteisessa uunissa n. 18-20 minuuttia.

Täyte:

Mittaa vatkauskulhoon kerma, tuorejuusto ja mantelijauhe.
Vatkaa seos sähkövatkaimen avulla tasaiseksi kreemiksi.
Sekoita joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Tarksita maku.
Siirrä kreemi pursotinpussiin ja valitse mieleinen tylla.

Valitse macaron-kuorista puolet leivosten pohjiksi.
Laita macaronssin päälle nokare hilloa.
Pursota hillon ympärille mantelikreemiä.
Asettele kreemin ja hillon päälle macarons-leivosten "kannet".

Laskiaispullamacaronssien maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Macaronssit säilyvät jääkapissa täytettyinä kolme päivää.

Kommentit (0)

Töyhtöhyyppä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 42 keittokirjaan.

Vaihtoehdoksi feta-kesäkurpitsapihveille, jotka eivät pysy kasassa ilman reipasta "munakastukea". Jos käytettävissä on perunamuhennoksen jämät, niitä voi käyttää jatkeena. Tarjoa salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hengelle (n. 20 pientä pihviä)
Valmistusaika
20min + 30-60min. Nesteenpoistoseisotus
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Ainekset

1
kpl
kesäkurpitsa, normaalia "myymäläkokoa"
2
kpl
kananmunia
1
paketti
Grillijuustoa tai halloumia
1
tl
timjamia
2
kpl
keskikokoista sipulia
1-2
Valkosipulin kynttä
1
rkl
perunajauhoja
öljyä
paistamiseen

Työvaiheet

Raasta juusto ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista kurpitsasta nestettä, jätä juustokurpitsaseos valumaan (juuston suola irrottaa nestettä) aikatalusi mukaan. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota ne, jäähdytä vähän. Lisää seokseen perunajauho ja munat, sekoita. Muotoile käsin tai lusikalla pieniksi pihveiksi. Paista öljyisessä pannussa miedolla lämmöllä, jotta kananmuna ehtii hyytyä ja saat pihvit käännettyä.

Kommentit (0)