Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 167 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Sami Repo

Jäädyke on herkkua ihan sellaisenaankin, ilman siirappia ja krokanttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30 min + pakasts 8 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Puolukkasemifreddo

Ainekset

2
kananmunaa
1
dl
tomusokeria
2
dl
kuohukermaa
1
prk
(250 g) mascarponejuustoa
3
tl
raastettua inkivääriä (esim. Spice up)
Puolukkaraita
2
dl
puolukoita
2
rkl
sokeria
Suklaaraita
50
g
tummaa suklaata
1/2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Aloita puolukkaraidasta. Soseuta puolukat sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Lisää sokeri.
  2. Sulata suklaa kerman kanssa liedellä vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Jätä seos huoneenlämpöön muiden valmistelujen ajaksi.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita kulhossa mascarpone ja inkivääri. Lisää keltuaisvaahto, kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti nuolijalla nostellen.
  5. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (vetoisuus noin 1,5 l) kelmulla. Kaada seoksesta 1/3 vuokaan, levitä päälle puolet puolukkasoseesta ja puolet sulatetusta suklaasta. Toista sama siten että kermaseosta tulee päällimmäiseksi. Peitä vuoka huolellisesti kelmulla ja siirrä pakastimeen vähintään 8 tunniksi. Voit tehdä semifreddon pakastimeen pari viikkoa etukäteen.
  6. Ota semifreddo huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen tarjoilua. Kumoa se hieman pehmenneenä tarjoiluvadille. Voit tarjota lisukkeena joulusiirappia (ks. ohje alhaalla) tai krokanttia (ks. ohje alhaalla).

Punainen siirappi

Ainekset

2
dl
puolukoita
1/2
dl
vettä
1 1/2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä puolukoita ja vettä noin 5 minuuttia. Kaada tiheän siivilän läpi ja painele irtoava mehu lusikalla.
  2. Kaada neste takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista.

(20 min, noin 2 ½ dl)

Krokantti

Ainekset

80
g
kuorellisia manteleita
1
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Pilko mantelit veitsellä muutamaan osaan.
  2. Sulata sokeri paistinpannussa alhaisella lämmöllä, kunnes se on juoksevaa ja kullanruskeaa. Varo polttamista. Lisää mantelit. Sammuta lämpö ja anna pannun olla levyllä vielä 2–3 minuuttia. Kaada seos leivinpaperillelevyksi ja anna kovettua noin 5 minuuttia.
  3. Murskaa krokantti kahden leivinpaperin välissä esimerkiksi lihanuijalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Mango toimii kastikkeessa raikkaiden yrttien makeana vastaparina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääribroileri, pikakasvikset ja mango-minttukastike

Ainekset

4
broilerin ohutleikettä
1
rs (200 g)
herkkusieniä
200
g
sokeriherneitä, parsaa tai muita vihreitä kauden kasviksia
1 + 1
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
makeaa thai-chilikastiketta
1/4
dl
siirappia
2
tl
inkivääritahnaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki marinadin aineet keskenään ja marinoi 15 minuuttia.
  2. Tee tässä vaiheessa mango-minttukastike.
  3. Halkaise herkkusienet. Huuhtele sokeriherneen palot. Jos käytät parsaa, kuori ne ja poista kovat kannat.
  4. Paista broilerinleikkeitä öljyssä pannussa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Ota pihvit pois pannusta. Lisää herkkusienet ja kasvikset pannuun ja kypsennä muutama minuutti. Laita pihvit lämpimien kasvisten päälle pannuun. Tarjoa broileri minttukastikkeen kanssa (ks ohje alhaalla).

Mango-minttukastike

Ainekset

1
syöntikypsä mango tai 300 g pakastettua mangoa sulatettuna
1/2
sitruunan mehu
1
ruukku (2 dl)
mintunlehtiä
1/2-1
ruukkua
korianteria
1
vihreä mieto chili
1/2
tl
kuminan siemeniä
1/2
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
(1
rkl
turkkilaista jogurttia)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango ja hienonna yrtit tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunanmehu joukkoon.
  2. Lisää loput aineet suolaa ja jogurttia lukuun ottamatta. Soseuta tasaiseksi. Sekoita joukkoon suola (ja jogurtti).

Kommentit (1)

Vierailija

Toimisikohan tämä valmiin mangochutneyn kanssa jos on laiska eikä jaksa puljata kastikkeen kanssa?

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Melkein kuin ceviche! Filippiiniläisversiossa kala kypsytetään limetillä ja maustetaan kookosvedellä sekä riisiviinietikalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + marinointi 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Filippiiniläinen ceviche eli kinilaw

Ainekset

300
g
pakastettuja ahvenfileitä
180
g
katkarapuja
2
limettiä
2
valkosipulinkynttä
3
cm
tuoretta inkivääriä
1/2
dl
kookosvettä
1/2
dl
riisiviinietikkaa
1
tl
tummaa sokeria
Lisäksi
1
punasipuli
1
punainen chili
1
ruukku
korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Sulata kalat ja ravut.
  2. Jos fileissä on ruotoja, poista ne. Leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Laita ne kulhoon.
  3. Purista limettien mehu kalan päälle. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, kookosvesi, etikka ja sokeri kalan joukkoon. Lisää katkaravut ja sekoita.
  4. Anna kinilawn vetäytyä jääkaapissa noin 45 minuuttia, kääntele muutaman kerran.
  5. Kuori ja suikaloi sipuli. Paloittele chili. Sekoita sipulit ja chili sekä hienonnettu korianteri kinilawn joukkoon. Tarjoa limettilohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Tiina-Rakel Liekki KUVA Tuomas Kolehmainen

Marinoidut porkkanat ovat mainio lisuke melkein mille vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min +porkkanoiden marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Karitsan sisäfilee, valkosipuliporkkanat ja jogurttikastike

Ainekset

500
g
porkkanoita
Marinadi
1
sitruunan mehu + kuori
2
rkl
tuoretta timjamia
½
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulin kynsi
2
tl
juoksevaa hunajaa
½
tl
merisuolaa
Karitsan sisäfilee
500
g
luomukaritsan sisäfileetä
voita ja öljyä paistamiseen
2
tl
ras el hanoutia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
2
rkl
tuoretta timjamia
Kastike
1
ruukku
minttua
1/2
sitruunan mehu + kuori
3
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
sinappia
1/2
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä viipaleet puolikypsiksi, 10–15 minuuttia.
  2. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna timjami ja säästä siitä puolet ruuan viimeistelyyn. Raasta sitruunan keltaisesta kuoriosasta 2 tl hienoa raastetta ja purista hedelmästä mehu. Säästä puolet raasteesta ja mehusta kastikkeeseen. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada se porkkanoille. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  3. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Poista tarvittaessa ohut kalvo lihan pinnalta. Paista lihaa pannussa voi-öljyseoksessa noin 1 minuutti/puoli. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta ras el hanoutilla, suolalla ja pippurilla. Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 ennen viipaloimista.
  4. Tee kastike. Hienonna minttu ja sekoita se aiemmin puristetun sitruunamehun ja kuoriraasteen kanssa jogurttiin. Lisää sinappi ja suola. Tarjoa kastike karitsan ja valkosipuliporkkanoiden kanssa. Viimeistele annos timjamilla.

Kommentit (0)