Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3099 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Ylijääneestä riisipuurosta valmistuu herkullinen riisipannacotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + hyytyminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Riisipannacotta

Ainekset

2
liivatelehteä
4
dl
kuohukermaa
2
rosmariininoksaa
1/2
dl
sokeria
2
dl
riisipuuroa

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
  2. Kaada kerma kattilaan. Lisää rosmariininoksat ja sokeri. Keitä noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä, poista rosmariinit.
  3. Nosta liivatteet vedestä, purista ne kuiviksi ja lisää kuumaan kermaan liukenemaan. Lisää riisipuuro ja sekoita tasaiseksi.
  4. Huuhdo pienet annosvuoat kylmällä vedellä. Jaa riisi-kermaseos vuokiin.
  5. Anna jälkiruokien hyytyä jääkaapissa tai viileässä vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3099 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Parasta joulussa: espresso-taatelikakku ja tuorejuustohuntu. Smetana antaa taikinalle ihanan miedon happaman maun. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–14 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Taateli-espressokakku

Ainekset

½
ps (100 g)
pehmeitä, kuivattuja taateleita
¾
dl
espresso-kahvijuomaa
75
g
pekaanipähkinöitä
200
g
huoneenlämpöistä voita
3
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
piparkakkumaustetta
½
prk (60 g)
smetanaa
KUORRUTUS
25
g
huoneenlämpöistä voita
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
(koristeluun: Bonne Maman-karamellikastiketta tai kinuskikastiketta)

Työvaiheet

  1. Kuutioi taatelit ja laita ne kulhoon. Kaada päälle kuuma kahvi ja anna taateleiden pehmentyä 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm).

  3. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa muruksi. Lisää joukkoon taateli-espressoseos ja soseuta tahnaksi.

  4. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää seos taikinaan smetanan kanssa. Lisää taatelitahna ja sekoita taikina tasaiseksi.

  5. Lusikoi taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

  6. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku ja poista leivinpaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  7. Tee kuorrutus. Vatkaa voi, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää tomusokeri ja vaniljatahna. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneelle kakulle. Koristele halutessasi karamellikastikkeella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Sveitsiläisen marengin tapaan valmistetut suklaiset marengit ovat koostumukseltaan ihanan tasaisia. Maltillinen lämpö jo vatkatessa ehkäisee marengin lässähtämistä, kun suklaa lisätään joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 isoa tai 15 pientä
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklaamarengit

Ainekset

3
kananmunan valkuaista
2
dl
sokeria
30
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Aloita marengin valmistaminen erottelemalla valkuaiset keltuaisista puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Kulhoksi sopii metallinen tai lasinen kulho, joka kestää lämpöä.
  2. Lisää valkuaisten joukkoon sokeri.

  3. Laita kattilaan hieman vettä. Kiehauta vesi. Aseta kulho kattilan päälle niin, että vesi ei koske kattilan pohjaa. Anna veden poreilla hiljalleen. Sekoita samalla valkuais-sokeriseosta ja jatka sekoittamista, kunnes sokeri alkaa sulaa ja seos on kädenlämpöä reilusti lämpimämpää. Tämä vie viitisen minuuttia.

  4. Nosta kulho pois vesihauteesta, kuivaa kulhon pohja ja kaada seos yleiskoneen kulhoon. Voit vatkata marengin myös sähkövatkaimella.

  5. Vatkaa seosta, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää.

  6. Sillä aikaa kun marenki vatkautuu, pilko suklaa puhtaaseen kulhoon. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa ja anna sen jäähtyä.

  7. Sekoita suklaa varovaisesti marengin joukkoon. Mitä vähemmän maltat sekoittaa, sitä tummemmat raidat saat aikaiseksi.

  8. Nostele marenkeja lusikalla leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisiksi keoiksi.

  9. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa parisen tuntia. Käännä uunin lämpö pois ja jätä marengit vielä kuivumaan uuniin kunnes ne ovat täysin jäähtyneitä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Makeahkot kurpitsat sopivat jälkiruokaankin. Tässä kurpitsa maustetaan appelsiinilla ja kanelilla jouluiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoitu kurpitsa

Ainekset

600
g
kurpitsaa ilman kuorta
1
appelsiini
1
pss (500 g)
fariinisokeria
7
dl
vettä
4
kanelitankoa
1
dl
murskattuja pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun
kondensoitua maitoa, vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa paloiksi.
  2. Pese appelsiini hyvin. Leikkaa kuoren ohut oranssi kerros talteen. Purista mehu. Laita kuoriviipaleet ja mehu kattilaan veden, sokerin ja kanelitankojen kanssa. Kiehauta seos.
  3. Lisää kurpitsat kattilaan. Keitä miedohkolla lämmöllä, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  4. Ota kurpitsa pois kattilasta ja laita tarjoiluvadille. Kiehuta seosta kattilassa, kunnes se muuttuu siirappimaisen paksuksi. Huomioi, että siirappi muuttuu jäähtyessään paksummaksi.
  5. Valuta siirappia kurpitsoille. Tarjoa kondensoidun maidon tai jäätelön kanssa. Ripottele päälle pähkinää ja koristele halutessasi syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3099 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Juhlan mehevin kakku kootaan ohuista kakkupohjista ja siinä maistuu lakka sekä rosmariini. Kakun teon voi hyvin jakaa kolmelle  päivälle. Ensimmäisenä päivänä pohja, toisena kakun kokoaminen ja kolmantena eli tarjoilupäivänä koristelu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12
Valmistusaika
1 1⁄2 t + maustuminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Lakka-mascarponekakku

Ainekset

4
kananmunaa
dl
sokeria
1
luomusitruunan kuori
dl
vehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
KOSTUTUSLIEMI
3
rosmariinin oksaa
dl
vettä
1
dl
lakkalikööriä
½
dl
sokeria
3
rkl
sitruunamehua
TÄYTE
2
dl
vispikermaa
2
prk (à 250 g)
mascarponea
3
dl
lakkahilloa
KUORRUTUS
3
dl
vispikermaa
1
prk (250 g)
mascarponea
KORISTELU
8
rosmariininoksaa
1
dl
lakkoja
LISÄKSI
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 22 cm). Vaahdota munat ja sokeri. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Lisää sitruunan kuoriraaste ja sekoita taikina tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna pohjan jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista.

  2. Hienonna rosmariinin lehdet. Keitä kostutusliemen aineita kattilassa noin 15 minuuttia keskilämmöllä. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä.

  3. Vaahdota täytteen kerma. Notkista mascarpone toisessa kulhossa ja sekoita kermavaahto joukkoon. Leikkaa kakkupohja 4 kerrokseen. Kostuta alin kerros ja levitä pohjalle 1 dl lakkahilloa. Levitä kolmasosa mascarponetäytteestä hillon päälle. Toista sama seuraaviin kerroksiin. Kostuta myös ylin kakkupohja. Anna kakun vetäytyä peitettynä viileässä vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  4. Vaahdota kuorrutuksen kerma. Notkista mascarpone ja sekoita kermavaahto sen joukkoon. Levitä kuorrutus veitsellä tai sileällä lastalla kakun päälle ja reunoille. Koristele kakun reunat rosmariininoksilla ja lado pinnalle lakkoja.

Kommentit (1)

Vierailija

Kuulostaa herkulliselta. Täytyy käydä IKEA:lla katsomassa onko siellä myytävänä lakkahilloa.