
Mehevä suklaakakku ei tarvitse uunia.
Uunittoman suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Lisää sokerit ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos sulaa. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää keltuaiset.
- Kaada suklaaseos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 20 sentin irtopohjavuokaan ja nosta peitettynä viileään kovettumaan.
- Vaahdota kerma ja mausta se tomusokerilla ja pistaasipähkinöillä. Tarjoa kermavaahto kakun kanssa. Lisänä maistuvat esimerkiksi valkosuklaaseen kastetut mansikat ja kuivattu papaija.
Seoksen voi kuumentaa myös mikrossa, samoin kuin kaiken suklaan, jota tarvitaan ruuanlaittoon. Tuolloin vain pitää vahtia sitä ettei suklaa pääse kiehumaan. Hyvä tapa hoitaa tuo asia on se, että lämmittää suklaata 30s pätkissä ja katsoo lämpenemistä mikron lasin läpi. Tuosta tulee valmista noin 1 - 1:30 minuutissa. Erityisesti mikro sopii silloin, jos suklaaseen tulee voita tai kermaa tms. mukaan jo lämmittämisvaiheessa. Itse en ole koskaan sulattanut suklaata kattilassa tai vesihöyryssä vaan aina miksossa ja aina on lopputulos onnistunut.