After Eight -juustokakkuun piilotetaan joululta ylijääneet suklaat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
20 min + 4 t hyytymisaika
Keskivaikea
After Eight -juustokakku
Ainesosat
250
g
minttu-dominoita
75
g
voita
1-2
pkt
After Eight -suklaata (yksi paketti jos valmistat kakun ilman suklaareunusta)
2,5
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250
g
mascarponea
3
liivatelehteä
tilkka
kuumaa vettä
Vaiheet
- Vuoraa keskikokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Jos valmistat kakun ilman suklaareunusta, voit tehdä kakun myös muuhun vuokaan.
- Valmista ensin pohja. Murskaa dominokeksit täytteineen. Sulata voi. Sekoita. Seoksen tulisi olla kostean hiekan tapaista.
- Painele pohjaseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
- Valmista seuraavaksi täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
- Rouhi 1 paketillinen After Eight -suklaita veitsellä pieneksi muruksi.
- Vaahdota vaniljakastike. Sekoita mascarpone ja After Eight -suklaarouhe toisiina, ja yhdistä sitten mascarponeseos vaahdotettuun vaniljakastikkeeseen.
- Jos teet suklaareunuksellisen kakun, asettele paketillinen After Eight -suklaita vuoan reunusta vasten sileä puoli sisäänpäin.
- Purista liivatteesta vesi, ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivatevesi täytteeseen, sekoita.
- Kaada täyte varovasti vuokaan suklaareunuksen sisäpuolelle.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai yön yli.