Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 105 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Mascarponevaahdolla, vadelmilla ja kukkasiirapilla täytetty mausteinen kakku huumaa maullaan ja tuoksullaan. Ruusuvesisiirapin valmistamiseen tarvitset vain tilkkasen ruusuvettä, sokeria ja vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 annosta
Valmistusaika
1 t 15 min + 1 t + 4-12 t
Vaikeustaso
Vaikea

Italialainen ruusu-vadelmakakku

Ainekset

250
g
voita
dl
sokeria
3
kananmunaa
4
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
kardemummaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
ruusuvettä (esim. Steenbergs)
Kostutus
½
dl
ruusuvesisiirappia (ks. ohje)
Täyte
250
g
tuoreita vadelmia
4
dl
kuohukermaa
1
tl
vaniljasokeria
250
g
mascarponejuustoa
3
rkl
ruusuvesisiirappia (ks. ohje)
Lisäksi
250
g
tuoreita marjoja täytteeksi ja koristeluun

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa (Ø 20–22 cm).
  2. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi jogurtti ja ruusuvesi.
  3. Jaa taikina vuokiin. Paista kakkuja 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.
  4. Valmista ruusuvesisiirappi kakkujen paistuessa (ks. ohje).
  5. Ota kakut uunista ja anna jäähtyä vuoissa 10 minuuttia.
  6. Kumoa lämpimät kakut työpöydälle. Pistele kakkupohjiin reikiä puisella varrastikulla. Valele pohjat ruusuvesisiirapilla. Anna pohjien jäähtyä kokonaan ennen kakun kokoamista.
  7. Valmista täyte. Puserra vadelmat siivilän läpi. Siirrä hetkeksi sivuun odottamaan. Vaahdota kerma kulhossa ja mausta se vaniljasokerilla. Vaahdota mascarpone ja ruusuvesisiirappi toisessa kulhossa. Lisää vadelmasose mascarponevaahtoon. Yhdistä vaahdot ja sekoita sileäksi.
  8. Kokoa kakku. Nosta toinen kakkupohja tarjoiluastiaan. Ota puolet täytteestä ja levitä se kakkupohjalle. Asettele puolet marjoista vaahdon päälle. Nosta toinen kakkulevy kanneksi ja paina kevyesti. Lusikoi loppu vaahto kakun pinnalle. Jos tarjoat kakun samana päivänä, koristele se lopuilla marjoilla.
  9. Anna kakun maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Jos tarjoat kakun seuraavana päivänä, koristele se marjoilla vasta ennen tarjoilua.
  10. Valuta loppu ruusuvesisiirappi kakun päälle juuri ennen tarjoamista tai laita se tarjolle pienessä kannussa.

Ruusuvesisiirappi

Ainekset

n. 2 dl
2
dl
sokeria
1
dl
vettä
2–3
tl
tai maun mukaan ruusuvettä (esim. Steenbergs)

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Anna liemen pulpahtaa muutaman kerran, niin että sokeri on varmasti sulanut, ja sammuta liesi.
  2. Sekoita ruusuvesi sokeriliemeen. Anna jäähtyä.

Vinkki! Tarjoa ruusuvesisiirappia hedelmien tai marjojen kastikkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat kookos-suklaapatukkaa, tämä täyteläisen suklainen piiras on sinua varten! Murea kookospohja onnistuu kokonaan ilman jauhoja. Voit valmistaa piiraan jääkaappiin jo pari päivää ennen tarjoamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Bountypiiras

Ainekset

Pohja
6
dl
kookoshiutaleita
2
kananmunaa
2
rkl
hunajaa
1
rkl
kookosöljyä
Täyte
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
300
g
tummaa- tai leivontasuklaata
Koristelu
2-3
dl
vadelmia
(ripaus syötävää kultaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita kunnes saat tahmean taikinan, noin 2 minuuttia. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Kiehauta kookosmaito ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  3. Kaada jäähtynyt täyte piiraspohjalle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  4. Koristele piiras vadelmilla ja esimerkiksi syötävällä kullalla juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (4)

Vierailija

10 tlk?

Vierailija

ei kait 10 tölkkiä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, oikea määrä on yksi tölkki.

Riittääkö

Kuinka monelle kakusta riittää?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helppoa ja niin hyvää! Earl grey -teellä maustettu sokeri kristallisoi mustikka-ricottapannarin koukuttavan herkulliseksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Earl greyllä maustettu mustikka-ricottapannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
dl
mustikoita
Päälle
50
g
voita
1/2
dl
ruokosokeria
1
ps
earl grey -teetä
Lisäksi
mustikoita, mustikkahilloa ja kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää ricotta, maito, jauhot, sokeri ja suola, sekoita. Sulata voi ja lisää se mustikoiden kanssa taikinaan. Taikina saa olla tavallista pannaritaikinaa paksumpaa, mutta löysempää kuin sokerikakkutaikina. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
  2. Lusikoi voinokareita taikinan päälle. Hienonna sokeri ja teepussin sisältö tehosekoittimessa. Ripottele seos pannarin päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pannarin pinta on kauniin ruskea. Tarjoa mustikoiden, mustikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)