Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Mascarponevaahdolla, vadelmilla ja kukkasiirapilla täytetty mausteinen kakku huumaa maullaan ja tuoksullaan. Ruusuvesisiirapin valmistamiseen tarvitset vain tilkkasen ruusuvettä, sokeria ja vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 annosta
Valmistusaika
1 t 15 min + 1 t + 4-12 t
Vaikeustaso
Vaikea

Italialainen ruusu-vadelmakakku

Ainekset

250
g
voita
dl
sokeria
3
kananmunaa
4
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
kardemummaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
ruusuvettä (esim. Steenbergs)
Kostutus
½
dl
ruusuvesisiirappia (ks. ohje)
Täyte
250
g
tuoreita vadelmia
4
dl
kuohukermaa
1
tl
vaniljasokeria
250
g
mascarponejuustoa
3
rkl
ruusuvesisiirappia (ks. ohje)
Lisäksi
250
g
tuoreita marjoja täytteeksi ja koristeluun

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa (Ø 20–22 cm).
  2. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi jogurtti ja ruusuvesi.
  3. Jaa taikina vuokiin. Paista kakkuja 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.
  4. Valmista ruusuvesisiirappi kakkujen paistuessa (ks. ohje).
  5. Ota kakut uunista ja anna jäähtyä vuoissa 10 minuuttia.
  6. Kumoa lämpimät kakut työpöydälle. Pistele kakkupohjiin reikiä puisella varrastikulla. Valele pohjat ruusuvesisiirapilla. Anna pohjien jäähtyä kokonaan ennen kakun kokoamista.
  7. Valmista täyte. Puserra vadelmat siivilän läpi. Siirrä hetkeksi sivuun odottamaan. Vaahdota kerma kulhossa ja mausta se vaniljasokerilla. Vaahdota mascarpone ja ruusuvesisiirappi toisessa kulhossa. Lisää vadelmasose mascarponevaahtoon. Yhdistä vaahdot ja sekoita sileäksi.
  8. Kokoa kakku. Nosta toinen kakkupohja tarjoiluastiaan. Ota puolet täytteestä ja levitä se kakkupohjalle. Asettele puolet marjoista vaahdon päälle. Nosta toinen kakkulevy kanneksi ja paina kevyesti. Lusikoi loppu vaahto kakun pinnalle. Jos tarjoat kakun samana päivänä, koristele se lopuilla marjoilla.
  9. Anna kakun maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Jos tarjoat kakun seuraavana päivänä, koristele se marjoilla vasta ennen tarjoilua.
  10. Valuta loppu ruusuvesisiirappi kakun päälle juuri ennen tarjoamista tai laita se tarjolle pienessä kannussa.

Ruusuvesisiirappi

Ainekset

n. 2 dl
2
dl
sokeria
1
dl
vettä
2–3
tl
tai maun mukaan ruusuvettä (esim. Steenbergs)

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Anna liemen pulpahtaa muutaman kerran, niin että sokeri on varmasti sulanut, ja sammuta liesi.
  2. Sekoita ruusuvesi sokeriliemeen. Anna jäähtyä.

Vinkki! Tarjoa ruusuvesisiirappia hedelmien tai marjojen kastikkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Banoffee on ihana herkku, jonka valmistamiseen tarvitset vain viisi ainesta. Keksipohjan, kinuskin, banaanin ja kermavaahdon liitto on lyömätön!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min pohjan kovettumiseen
Vaikeustaso
Helppo

Banoffee

Ainekset

Pohja
250
g
vaaleita keksejä, esimerkiksi digestive- tai kaurakeksejä
80
g
voita
Täyte
dl
vispikermaa (+ sokeria)
1
tlk (397 g)
valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
banaania

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit koneella tai laita ne paksua muovia olevaan pussiin ja nuiji rikki vaikka kaulimella. Seoksen ei tarvitse olla ihan tasaista. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.
  2. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle leivinpaperiympyrä. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.
  3. Vaahdota kerma. (Mausta halutessasi sokerilla. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä kakku on muutenkin todella makea.) Avaa karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita kinuskia hieman. Kuori ja viipaloi banaanit.
  4. Nosta vuoka huoneenlämpöön. Irrota pohja vuoasta varovasti veitsen avulla.
  5. Lusikoi kovettuneen pohjan päälle kinuski tasaiseksi kerrokseksi. Lado kinuskin päälle banaaniviipaleet. Levitä pinnalle kermavaahto. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit halutessasi koristella tortun banaaniviipaleilla tai sihdata pinnalle hieman kaakao- tai pikakahvijauhetta.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.

Tämä piirakka on hurmaavan herkullista! Pohjassa on rapeaa mantelia, täytteessä täyteläistä creme fraichea ja raikasta ricottaa, kaiken kruunaa vadelmat ja mustikat. Helppoa ja koukuttavan hyvää! Piiraaseen sopii oikein hyvin myös pakastetut marjat ja niitä voi vaihdella sen mukaan mitä sattuu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
20 min + paistaminen 40 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ricotta-marjapiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
intiaani- tai fariinisokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
150
g
voita
1
kpl
kananmuna
Täyte
1
prk (250 g)
ricotta-juustoa
1
prk (150 g)
creme fraichea
2
kpl
kananmunaa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
perunajauhoja (pakastemarjoihin 2 rkl)
250
g
vadelmia
250
g
mustikoita

Työvaiheet

Pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi kuivien aineiden joukkoon jääkaappikylmä voi.
Sekoita joukkoon kananmuna ja muotoile tasaiseksi tiiviiksi taikinapalloksi.
Kääri taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

Täyte:
Sekoita kulhossa keskenään ricotta, creme fraiche, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri.
Toiseen kulhoon mittaa perunajauhot ja sekoita marjat niiden joukkoon.

Nosta taikina jääkaapista.
Taputtele taikina jauhotetuin sormin voidellun piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 30 cm) pohjalle ja reunoille.
Ripottele pohjan päälle perunajauhoissa pyöritellyt marjat.
Marjojen päälle kaada ricottaseos.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia. Halutessasi voit laittaa paistamisen puolivälissä piirakan päälle folion jottei se saa liikaa väriä.

Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.
Lisukkeena voi halutessaan tarjoilla vaniljakastiketta.
Marjapiirakka kestää hyvin myös pakastamisen!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Matalalla lämmöllä hissukseen, ja lopputuloksesta tulee upea! Viimeistään nyt on aika nostaa kotimainen lanttu parrasvaloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
4 h
Vaikeustaso
Helppo

BBQ-lanttu

Ainekset

1
lanttu (n. 1 kg)
1
rkl
öljyä
BBQ-rub
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
muskottipähkinää
BBQ-kastike
1
dl
ketsuppia
1
dl
colajuomaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pese lanttu ja poista kuoresta kolhiintuneet kohdat. Leikkaa kanta tasaiseksi niin, että lanttu pysyy pystyssä. Tee päälle noin 2 cm syvät ristiviillot.
  2. Tee BBQ-rub yhdistämällä sen aineet. Voitele lanttu ensin öljyllä ja hiero rub pintaan. Kypsennä uunissa 2½–3 tuntia.
  3. Yhdistä BBQ-kastikkeen aineet kattilassa ja keitä seos puoleen, noin 5–10 minuuttia. Levitä osa kastikkeesta
  4. paahtuneen lantun pinnalle, nosta uunin lämpö 250 asteeseen ja paahda lanttua vielä 20 minuuttia BBQ-kastiketta välillä lisäten.
  5. Leikkaa lanttu jäähtyneenä paksuiksi viipaleiksi, sivele öljyllä ja paahda parilalla tai grillissä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ihanan uunijuurespadan juju on makupohja, jonka maut yhdistyvät täyteläisiksi pikkuhiljaa. Uunissa paahdetut juurekset lisätään vasta aivan lopuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Uunijuurespata

Ainekset

2
keskikokoista palsternakkaa (n. 500 g)
2
porkkanaa
200
g
juuriselleriä
kg
karkeaa merisuolaa
1
dl
kokonaisia aurinkokuivattuja tomaatteja
1
rs (250 g)
portobellosieniä
1
(300 g)
munakoiso
4
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
punaviiniä
3
rkl
misotahnaa
2
rkl
tomaattipyreetä
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
kuivattua salviaa
1
tl
kokonaisia maustepippureita
½
tl
mustapippuria myllystä
2
kevätsipulinvartta
(1
dl
tuoretta lipstikkaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese juurekset hyvin, mutta älä kuori niitä. Levitä kilo suolaa pieneen vuokaan ja upota juurekset siihen. Ripota loppu suola juuresten päälle. Paahda uunissa 1½ tuntia.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Viipaloi sienet ja kuutioi munakoiso suupaloiksi. Kuori ja halkaise sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä padassa. Ruskista aurinkokuivatut tomaatit molemmin puolin ja siirrä sivuun. Ruskista sienet ja siirrä nekin sivuun. Lisää öljyä ja paista munakoisoa 3–5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulit ja paista 1–2 minuuttia. Laita sienet ja tomaatit takaisin pataan. Lisää viini ja kiehauta. Sekoita miso ja tomaattipyree liemeen. Lisää vesi ja liemikuutio, salvia ja pippurit. Hauduta pataa uunissa 40 minuuttia.
  4. Kaiva kypsät juurekset suolasta, raaputa ylimääräinen suola pois ja paloittele juurekset pataan. Viimeistele ruoka hienonnetulla kevätsipulilla ja halutessasi myös lipstikalla.

Kommentit (1)

cgem
Seuraa 
Liittynyt25.4.2015

Kasvisliemikuutio=suolaa
Misokeitto = suolaa
Suolajuurekset = sikana suolaa

Tuloksena ylisuolainen ruoka