Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 117 keittokirjaan.
OHJE Kati Pohja KUVA Sami Repo

Kardemummaa, kahvia ja tummaa suklaata. Ja nämä kaikki rouskuvan marengin ja samettisen jogurttitäytteen kera. Nyt kahvikissa kehrää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–12 palaa
Valmistusaika
3 t + 12 t
Vaikeustaso
Vaikea

Jäädytetty marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat (4 pohjaa)
6
munanvalkuaista
2
dl
sokeria
½
tl
väkiviinaetikkaa
50
g
tummaa suklaata
Espressojogurttitäyte
1
tlk
(500 g) bulgarianjogurttia
6
munankeltuaista
1
dl
sokeria
2
dl
maitoa
1
dl
vettä
1
rkl
espressopikakahvijauhetta
1
tl
kardemummaa
3
rkl
maissitärkkelystä (esim. Maizena)
20
g
voita
2
dl
kuohukermaa
Koristeluun
suklaatryffeleitä

Työvaiheet

  1. Ohje onnistuu helpoimmin kiertoilmauunissa. Jos käytät tavallista uunia, tee marenkipohjat kahdessa erässä. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 100 asteeseen, tavallinen uuni 125 asteeseen.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita keltuaiset pieneen kulhoon, ja peitä talouskelmulla.
  3. Laita valkuaiset isoon kulhoon ja vatkaa hetki, kunnes vaahtoa alkaa muotoutua.
  4. Lisää sokeri ja etikka vaahtoon. Jatka vaahdotusta noin 8 min, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää, ja vatkaimen ylös nostaessasi vaahtohuiput ovat teräviä.
  5. Peitä 2 peltiä leivinpaperilla. Piirrä papereihin esimerkiksi lautasen avulla 2 ympyrää, (Ø 18 cm.)
  6. Jaa vaahto neljään osaan ja nostele vaahtoa ympyröiden sisään. Älä vielä levitä vaahtoa.
  7. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 1–2 min.
  8. Valuta suklaa lusikalla valkuaisvaahtokasojen päälle. Tasoita valkuaisvaahtokeot lusikalla ympyröiden kokoisiksi levyiksi. Älä tasoittele liikaa, jotta suklaa jää kauniiksi raidoiksi.
  9. Kypsennä marenkilevyjä kiertoilmauunissa kahdessa tasossa noin 1 1/2 t. Anna jäähtyä.
  10. Valmista täyte. Kumoa jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle ja jätä valumaan muun täytteen valmistuksen ajaksi.
  11. Mittaa keltuaiset, sokeri, maito, vesi, espressojauhe, kardemumma ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kupla nousee pintaan ja seos muuttuu kiisseliksi, nosta kattila levyltä. Lisää kattilaan voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Jätä kiisseli jäähtymään. Sekoita seosta muutama kerta kuortumisen ehkäisemiseksi.
  12. Kun seos on jäähtynyt, yhdistä se sekä valunut jogurtti reilun kokoisessa kulhossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se jogurttiseoksen joukkoon.
  13. Täytä kakku. Nosta marenkilevy tarjoilulautaselle ja levitä päälle 1/3 jogurttitäytteestä. Toista tämä 2 kertaa. Päällimmäiseksi tulee neljäs marenkilevy.
  14. Nosta kakku pakastimeen ja anna jäätyä yön yli.
  15. Ota kakku huoneenlämpöön noin 2 t ennen tarjoilua. Kakku saa olla kylmää mutta ei jäistä.
  16. Koristele suklaatryffeleillä.
  17. Huom. Täytteen määrä tuntuu suurelta, mutta jos marenki on hyvin vatkattu ja levyt kuohkeita, määrä on sopiva kolmeen reiluun täytekerrokseen.[ruutu id="1332297"]
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tahini ja kookosöljy tuovat ihanaa makua ja rapeutta perusvohveleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
5 min + paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-vohvelit

Ainekset

1
ps
ohukaislettujauhetta
noin 6
dl
(kasvi)maitoa (pakkauksen ohjeen mukaan)
3
rkl
tahinia
2
rkl
kookosöljyä
Lisäksi
kauravispiä, marjoja, seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhe ja neste keskenään pakkauksen ohjeen mukaan, mutta korvaa vesi kasvimaidolla ja käytä hieman enemmän nestettä. Sulata tahini ja kookosöljy paistinpannulla ja lisää taikinaan.
  2. Paista voissa tai öljyssä kullanruskeita vohveleita (tai lettuja).
  3. Tarjoa kauravaahdon, seesaminsiementen ja vadelmien kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cruffinit valmistuvat kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Leivonnaisten sisälle sujautetaan suklaalevitettä ja kun kierteet on otettu uunista, herkut kruunataan pehmeällä kahvivaahdolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nutella-cruffinit

Ainekset

2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
Voiteluun
1
kananmuna
Kahvivaahto
2
dl
vispikermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
tomusokeria
Päälle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot Nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta morttelissa hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  4. Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele halutessasi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

Vinkki! Valmis croissant-taikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, käytä maitojauheetonta suklaa-pähkinälevitettä ja tee vaahto kasvivispistä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mämminrakastajan pulla! Tämän mahtavan pääsiäispullan voi leipoa päivää ennen tarjoamista, sillä mämmitäyte pitää sen mehevänä pitkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotus ja kypsennys 1 t 45 min

Mämmipulla

Ainekset

dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
½
rkl
kardemummaa
1
tl
pomeranssinkuorta
½
tl
suolaa
1
kananmuna
7-8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita
Lisäksi
1
dl
aprikoosihilloa
300
g
mämmiä
1
kananmuna
2
rkl
raesokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, mausteet, suola ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä voi. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
  2. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
  3. Kumoa taikina leivinpöydälle ja kauli se 35 cm x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä hillo ja mämmi levylle.
  4. Kääri levy pituussuunnassa rullaksi. Laikkaa rulla terävällä veitsellä pitkittäin kahteen osaan. Kiedo taikinarullat toistensa ympärille. Käännä päät pitkon alle.
  5. Voitele leipävuoka (vetoisuus 1½ l) ja nosta kierrepitko vuokaan. Kohota pitkoa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  6. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Mämmi vai rahka? Miksi valita, kun voi saada molemmat. Tässä ihanassa pääsiäisjälkkärissä on sattumina pistaaseja ja laku-suklaapalloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
maitorahkaa
1
dl
laku-suklaapalloja
¾
dl
pistaaseja kuorittuna
1
rkl
(luomu)appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
½
rasiaa (350 g)
mämmiä
1
dl
tummaa siirappia

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Rouhi laku-suklaapallot ja pistaasit. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää rouheet ja kuoriraaste kerma-rahkaan.
  3. Sekoita kerma-rahka, mämmi ja siirappi kevyesti yhteen niin, että rahkasta tulee kauniin raidallinen.

Kommentit (1)

Ammatti valokuvaaja

Hieno kuva.