
Lisukkeeksi hauduta litra hapokkaita omenalohkoja 3 desissä vaaleaa glögiä kymmenisen minuuttia. Lisää halutessasi keittovaiheessa 1 1/2 dl hillosokeria.
Juustokakku riisipuurosta
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (Ø 20–24 cm) pohjalle.
- Murskaa keksit muruiksi tehosekoittimessa tai tukevassa muovipussissa esimerkiksi kaulimella painellen. Voit myös käyttää valmista keksimurua. Lisää halutessasi kardemumma. Sulata suklaa ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.
- Tee täyte. Sekoita rahka ja mascarpone sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen vatkaamista jatkaen. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa ohuella terällä. Sekoita raaste täytteeseen. Lisää riisipuuro täytteeseen nuolijalla käännellen. Kaada täyte keksipohjalle.
- Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Katkaise uunin virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä, kunnes täyte on hyytynyt kypsäksi, noin 20 minuuttia. Vuoan halkaisija vaikuttaa kypsymiseen – mitä pienempi ja korkeampi vuoka sitä pitempään kypsyminen kestää. Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua, mielellään seuraavaan päivään.
- Sekoita kuorrutetta varten rahka ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Tarjoa kakku esimerkiksi kirsikkahillon kanssa.