Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Arto Vuohelainen

Pullien sisällä on makeankirpeää karpalotäytettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kappaletta
Valmistusaika
1 tunti + 30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karpalo-muffinipullat

Ainekset

Taikina
3
dl
maitoa
50
g
hiivaa
1
rkl
kardemummaa
1,5
dl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
kpl
kananmunaa
12
dl
erikoisvehnäjauhoja
150
g
voita
Täyte
2,5
dl
pakastekarpaloita
1
dl
tummaa ruokosokeria
1
rkl
kanelia
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
maissijauhoa
200
g
pehmeää voita
Voiteluun
1
kpl
kananmunaa
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maitoon. Lisää kardemumma, sokeri ja suola. Vatkaa muna joukkoon. Alusta vehnäjauhot ja lisää sulatettu voi taikinan joukkoon. Vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla peitettynä noin 40 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa täyte. Sekoita jäisten karpaloiden joukkoon sokerit ja maissijauhot, sekoita tasaiseksi.
  3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla työpöydällä. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja voitele se pehmeällä voilla. Levitä karpalotäyte levylle, jätä reunoille tilaa. Kääri tiiviille rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä parin sentin paksuisia viipaleita ja laita voidellun muffinivuoan pohjalle.
  4. Kohota pullia liinan alla peitettynä noin 10–15 minuuttia. Voitele vatkatulla munalla ja ripottele pintaan mantelilastuja. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8–10 minuuttia. Nauti kahvin kanssa.

Kommentit (1)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäkurpitsa mehevöittää kakun ja suklaahiput maistuvat sattumina taikinassa. Desi kermaa sekä fariinisokeri valkoisen sokerin tilalla tekevät kakusta extra herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsakakku

Ainekset

150
g
voita
1
pieni kesäkurpitsa (n. 4dl karkeaa raastetta)
2
huoneenlämpöistä kananmunaa
2,75
dl
fariinisokeria
4,5
dl
vehnäjauhoja
1
ps (75 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
75
g
suklaahippuja tai rouhittua suklaata
1
dl
kermaa
(tomusokeria, sulatettua suklaata, syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Puristele ylimääräinen neste pois.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi isossa kulhossa.
  4. Yhdistä jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään toisessa kulhossa. Lisää joukkoon suklaahiput.
  5. Kääntele kesäkurpitsaraaste muna-sokerivaahtoon. Lisää suklaa-jauhoseos ja voisula muiden aineiden joukkoon. Lisää kerma.
  6. Kaada taikina pinnoitettuun, jauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 1,1 l)
  7. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  8. Anna kakun vetäytyä 15 minuuttia ennen kumoamista. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi halutessasi päälle tomusokeria tai sulata suklaata ja valuta se raidoiksi kakulle. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tomaattiliemessä tiivistyy upeasti kesän parhaiden tomaattien maku. Kylmänä tarjottava annos saa ruokaisuutta pienistä mozzarellapalloista ja raikkaan makeista meloneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + yön yli valuttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaattiliemi ja sattumat

Ainekset

3
isoa kypsää pihvitomaattia
1
pieni valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
5
isoa basilikan lehteä
LISÄKSI
400
g:n pala
vesimelonia
1
pieni cantaloupemeloni
125
g
mozzarellapalloja
syötäviä kukkia ja basilikan lehtiä
(jääpaloja)

Työvaiheet

  1. Laita siivilä kulhon päälle ja aseta siihen juustoliina tai musliinikangas. Liinan reunat saavat roikkua siivilän ulkopuolella.

  2. Pilko tomaatit ja valkosipulinkynsi monitoimikoneen kulhoon. Lisää etikka ja suola. Soseuta karkeaksi seokseksi.

  3. Kaada seos liinan päälle siivilään. Revi joukkoon basilikat.

  4. Pyöräytä liina tiukaksi nyytiksi. Sido liinan päät puukauhaan ja nosta nyytti kauhassa jääkaappiin roikkumaan. Laita alle kulho, johon tomaattiliemi valuu. Vältä puristelemasta nyyttiä, jotta saisit liemestä kirkasta. Anna valua mielellään yön yli.

  5. Ota palloraudalla meloneista palloja. Voit myös kuutioida melonit. Jaa melonit ja mozzarellapallot kulhoihin ja lisää kylmä tomaattiliemi. Koristele syötävillä kukilla ja basilikalehdillä. Voit lisätä kulhoihin myös muutaman jääpalan.

Vinkki Hyödynnä yli jäänyt tomaattiseos pastakastikkeisiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Tarjoa latva-artisokat rasvaisen lisukkeen kera. Pehmeä, syvä maku tulee rasvan kautta paremmin esiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Latva-artisokat ja créme fraîche -majoneesi

Ainekset

4
latva-artisokkaa
noin 5
l
vettä
1
sitruuna
1/2
dl
karkeaa merisuolaa
Créme fraîche -majoneesi
1
kananmuna
1
rkl
dijonsinappia
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/4
tl
suolaa
noin 4
dl
auringonkukkaöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Ota majoneesin ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Katkaise artisokan varsi tyvestä, niin että artisokka pysyy pystyssä.
  3. Käytä isoa kattilaa, johon artisokat sopivat väljästi vierekkäin. Lisää reilusti kylmää vettä. Pese sitruuna ja vuole pala kuoren keltaista osaa kattilaan. Purista sitruunan mehu veteen ja lisää suola. Keitä artisokkia noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä välillä cocktailtikulla artisokan pohjasta. Kypsymisaika riippuu artisokan koosta ja kiinteydestä.
  4. Tee sillä aikaa créme fraîche -majoneesi. Riko kananmuna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi, etikka ja suola. Sekoita sauvasekoittimella. Lisää öljyä, aluksi tipoittain ja sitten pienissä erissä, liikuttaen sauvasekoitinta samalla ylös ja alas, kunnes majoneesi on paksua. Vaahdota ranskankerma toisessa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi ranskankerman joukkoon ja sekoita kevyesti.
  5. Ota artisokat vedestä reikäkauhalla. Valuta keitinvesi pois pitämällä artisokkia alassuin.
  6. Tarjoa artisokat samana päivänä créme fraîche -majoneesin kanssa.

Kommentit (0)