
Muhkea kolmikerroksinen suklaa-juustokakku on överimakea ja riittää suuremmallekin joukolle.
Kolmikerroksinen suklaa-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Jos omistat korkeareunaisen, kapean irtopohjavuoan (Ø 18–20 cm), käytä sitä. Voit tehdä kakun myös matalassa vuoassa (Ø n. 25 cm). Pingota leivinpaperi reunan ja pohjan väliin. Öljyä reunat.
- Ota viisi keksiä sivuun koristelua varten. Kaavi lopuista kekseistä täyte, sitä ei käytetä. Sulata voi. Jauha keksit tehosekoittimessa. Lisää voi lusikalla sekoittaen. Painele keksiseos vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin.
- Sekoita liivate veteen turpoamaan. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää maito ja sekoita. Jaa tuorejuustoseos kolmeen kulhoon.
- Vaahdota kerma. Paloittele suklaat omiin kulhoihinsa ja sulata ne. Sekoita suklaat tuorejuustoihin.
- Sulata liivateseos vesihauteessa tai mikrossa, noin 30 sekuntia. Jaa liivate kolmeen osaan ja sekoita suklaatäytteisiin. Lisää kerma täytteisiin ja sekoita huolella.
- Ota kakkupohja jääkaapista ja levitä valkosuklaatäyte vuokaan. Katso, ettei vuoan reunaan jää tahroja. Laita kakku 15 minuutiksi jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy hieman (pidä muut täytteet huoneenlämmössä). Levitä maitosuklaatäyte ja hyydytä jääkaapissa 15 minuuttia. Tee lopuksi tummasuklaakerros. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mielellään yöksi.
- Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele kekseillä, kermavaahdolla, suklaakastikkeella ja kuorimaveitsellä vuolluilla suklaalastuilla.
Vinkki Voit korvata liivatejauheen 10 liivatelehdellä.
Montako liivatelehteä vastaa 1.5 rkl liivatejauhetta?
Hei! Anteeksi, että vastaus tulee näin myöhään. Kuten ohjeen loppuvinkissä kerrotaan, voi tuon määrän korvata 10 liivetelehdellä.
En ymmärrä miksi käyttää täytekeksejä jos täytteet heitetään pois. Eikö see kannattaisi sekoittaa vaikka kakun täytteisiin tai käyttää kokonaisuudessaan eri keksejä...
Voiko kakun pakastaa?
Itse käytän aina koko oreot täytteineen päivineen pohjaan, hyvä tulee!