Helsingin Sanomat on lisännyt 56 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 + 4 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Limetti-valkosuklaajuustotorttu

Ainekset

Manteli-valkosuklaapohja
100
g
valkosuklaata
3
dl
mantelijauhetta (100g)
1
dl
kurpitsansiemeniä
10
kpl
pehmeää kuivattua aprikoosia
1/2
tl
kanelia
Täyte
4
kpl
liivatelehteä
100
g
valkosuklaata
2
kpl
limettiä
250
g
mascarponejuustoa
1
rkl
inkiväärimurskaa
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
kuohukermaa
3
dl
pakastemangokuutioita tai tuoretta kypsää mangoa (350g)
Koristeeksi
tuoreita tai pakastettuja vadelmia

Työvaiheet

  1. Ota täytteeseen tulevat mangokuutiot sulamaan huoneenlämpöön paria tuntia ennen valmistusta.
  2. Sulata pohjaan tuleva valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Mittaa monitoimikoneen kulhoon mantelijauhe, kurpitsansiemenet, aprikoosit ja kaneli. Jauha murumaiseksi. Lisää sulatettu valkosuklaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiinteää.
  3. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Painele pohjataikina vuoan pohjalle tiiviisti. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  4. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Pese limetit, raasta yhden limetin kuori ja purista molemmista mehu.
  5. Sekoita mascarponejuusto, inkiväärimurska, vaniljasokeri, limetinkuoriraaste ja valkosuklaa keskenään kulhossa sileäksi seokseksi. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita juustoseoksen joukkoon.
  6. Mittaa limettimehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kylmästä vedestä ja sulata kuuman limettimehun joukkoon. Anna liivateseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon sekoittaen.
  7. Kaada pohjan päälle 1/3 täytteestä. Nostele päälle sulaneita mangokuutioita. Kaada päälle loput täytteestä ja tasoita pinta. Peitä vuoka tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.
  8. Avaa irtopohjavuoan reunat. Nosta juustotorttu vadille. Koristele vadelmilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset (8 annosta)
Mustikkapiirakan pohja

100 g
voita
¾ dl
sokeria
1
muna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta
Mustikkapiirakan täyte

200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1
muna
¾ dl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)