
Mausteisen kurpitsapiiraan kanssa maistuu täyteläinen vanilijajäätelö.
Makea kurpitsapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista taikina nyppimällä kulhossa paloiteltu voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää sekaan sokeri ja vähitellen sen verran vettä, että taikinasta syntyy kiinteä pallo.
- Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta peitettynä jääkaappiin puoleksi tunniksi vetäytymään.
- Yhdistä täytteen ainekset keskenään kulhoon. Esikypsennä piirakkapohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja kumoa pohjalle kurpitsaseos.
- Nosta uunin keskitasolle ja paista 175 asteessa edelleen noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä vaniljajäätelön kera.