
Makea kesämansikka ja suolainen vuohenjuusto on unelmapari.
Mansikka-vuohenjuustoruudut
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sulata voi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin voisula ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle uunipellille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Murustele vuohenjuusto kulhoon, lisää joukkoon tuorejuusto ja kerma. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Sekoita joukkoon sokeri, perunajauhot ja munat. Kaada esipaistetulle levylle ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut aavistuksen väriä pintaansa. Anna levyn jäähtyä huoneenlämpöiseksi tai jääkaappikylmäksi.
- Viipaloi piirakalle runsaasti mansikoita, koristele sitruunamelissalla ja valuta päälle hunajaa.