
Mascarponevaahdolla täytetty kirsikka-pistaasikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Leikkaa pistaasit karkeaksi rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, pähkinärouhe, leivinjauhe ja kuivat mausteet keskenään. Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (tilavuus 1½ l). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes kakku irtoilee hieman vuoan reunoista.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ja kumoa kakku leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä täysin.
- Leikkaa kakku kahdeksi levyksi.
- Sekoita mascarponejuusto, pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa seosta, kunnes tahna paksuuntuu levitettävän notkeaksi. Valuta hapankirsikat liemestä. Sekoita kostutusliemi kupissa.
- Nosta pohjimmainen kakkulevy tarjoilulautaselle. Kostuta likööriliemellä. Levitä puolet mascarponetäytteestä kakkupohjan päälle. Nostele päälle hapankirsikoita. Nosta päälle kakkulevy, kostuta se ja levitä päälle loput juustotäytteestä. Muotoile pinta veitsellä aaltoilevaksi.
- Voit myös halutessasi pursottaa juustokuorrutteen kakun pinnalle sopivalla tyllalla.
- Koristele kakku tuoreilla kirsikoilla ja sulatetulla suklaalla.