
Voit tehdä mokkaraakakakun taikinan valmiiksi pakastimeen.
Mokkaraakakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna pohjan aineet öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimessa tahmeaksi seokseksi. Lisää öljy ja käytä konetta hetki. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (20 x 10 cm) kelmulla. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta pohja pakastimeen täytteen teon ajaksi.
- Tee täyte. Keitä ja jäähdytä kahvi. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa jauheeksi. Lisää muut täytteen aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Käytä konetta kunnes täyte on kermamaista.
- Levitä täyte pohjan päälle, tasoita pinta lusikalla ja pakasta leivonnaista vähintään 3 tuntia.
- Nosta kakku huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Valmista kuorrutus kakun sulaessa. Keitä kahvi. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe, kahvi ja hunaja. Anna seoksen jäähtyä 3–5 minuuttia ennen kuorruttamista. Jos kuorrute ehtii kovettua, voit sulattaa sen mikrossa.
- Koristele kakku pähkinöillä ja viikunoilla. Voit myös sulattaa koristeeksi tummaa suklaata (80 %), jonka maustat kahvilla.