
Makean, rapean marenkikuoren alla on kirpeää punaherukkaa.
Punaherukka-marenkipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista piirakkataikina. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kananmuna ja lopuksi keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja mantelijauhe. Kääntele tasaiseksi taikinaksi ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kaulitse taikinasta ohut levy kahden leivinpaperin välissä ja pane levy halkaisijaltaan noin 24 sentin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Ota piirakka uunista ja lisää marjat ja raparperi pohjan päälle. Ripottele pinnalle tomusokerin ja perunajauhon seos ja jatka paistamista edelleen noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsää.
- Valmista sillä välin marenki. Lämmitä ja sekoita valkuaisia ja sokeria teräskulhossa vesihauteessa, kunnes sokeri on liuennut ja seos on noin 60-asteista. Nosta kulho pois vesihauteesta ja vatkaa marenkiseos kovalla nopeudella kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Aikaa kuluu noin viisi minuuttia.
- Pane marenkiseos pursotinpussiin, ota piirakka uunista ja pursota päälle kaunis marenkikuori. Pane piirakka vielä uuniin grillivastuksen alle 1–2 minuutiksi, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa jäähtyneenä.[ruutu id="1332297"]