
Rapea omena-mantelitorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi, anna jäähtyä.
- Sekoita kaurahiutaleet, mantelilastut, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon jäähtynyt voi ja kananmuna. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille suureksi, noin 35 cm x 35 cm:n kokoiseksi levyksi.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksipohjan reunat ovat kauniisti ruskistuneet. Nosta uunista ja leikkaa levy kolmeen yhtä suureen osaan.
- Sekoita mascarponejuusto ja tomusokeri keskenään kulhossa. Vatkaa kuohukerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita mascarponeseoksen joukkoon. Vatkaa, kunnes seos on tasaista.
- Nosta keksipohja tarjoiluvadille. Lusikoi päälle kolmasosa mascarponevaahdosta. Nostele päälle kolmasosa omenahillokkeesta. Nosta hillokkeen päälle keksipohja ja täytä mascarponevaahdolla ja hillokkeella. Tee näin vielä yksi kerros. Nauti heti.
Vinkki! Voit myös koota tortun jälkiruuaksi annosmaljoihin. Murustele tällöin keksipohjat rennosti mascarponevaahto- ja omenahillokekerrosten väliin. Intiaanisokerilla, kanelilla ja tuoreella inkiväärillä maustettu omenahilloke maistuu myös pannarin tai kovien, pitkään kypsytettyjen lampaan- tai vuohenmaitojuustojen kanssa.