
Omenasiideri tuo kuorrutteeseen mukavaa kuplintaa.
Rosmariini-omenakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonnarosmariini jauhojen joukkoon ja lisää taikinaan.
- Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohja leivinpaperilla. Poista omenoista siemenkota ja leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Asettele puoletviipaleista vuokaan niin että pohja peittyy, lisää puolet voisulasta ja ¼ dl sokeria. Tee päälle toinen samanlainen kerros.
- Levitä taikina vuokaan omenoiden päälle. Paista kakkua uunin alatasossa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
- Irrota jäähtynyt kakku niin että omenat jäävät pohjalle.
- Kiehauta siideri ja kerma. Sekoita tomusokeri joukkoon ja valuta kuorrutus kakun pinnalle.