
Suklaan, kahvin ja rommin taivaallinen liitto.
Saban kuningatar eli Julia Childin suklaa-mantelikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele ja jauhota reunat.
- Yhdistä paloiteltu suklaa ja kahvi tai rommi ja sulata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä.
- Vatkaa voi ja 1 1/2 dl sokeria sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää 3 keltuaista yksitellen vaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-kahviseos. Lisää mantelijauhe ja -aromi taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi.
- Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa puhtaassa kulhossa, huolella pestyllä sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää 1 rkl sokeria samalla vatkaten. Vatkaa vielä noin 1 minuutti, kunnes vaahto on kiiltävää.
- Lisää valkuaisvaahtoa ja siivilöityjä jauhoja vuorotellen taikinaan varovasti käännellen. Varo sekoittamasta liikaa.
- Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista noin 25 minuuttia, kunnes reunat alkavat näyttää kypsiltä mutta keskusta on vielä pehmeän liikkuvainen vuokaa varovasti liikuteltaessa. Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen irrottamista vuoasta. Anna jäähtyä ritilällä vähintään 2 tuntia ennen kuorruttamista.
- Yhdistä paloiteltu suklaa ja kahvi tai rommi ja sulata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Lisää pehmeä voi pienissä erissä vispaten. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman, noin 20 minuuttia, aina välillä sekoittaen. Levitä kakun pintaan ja reunoille ja koristele lopuksi manteleilla.