
Suklaafondant
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele pienet, metalliset, 2 desilitran vetoiset annosvuoat huolellisesti voilla tai margariinilla. Kiehauta kattilassa vettä vesihaudetta varten ja sulata paloiteltu suklaa ja voi pyöreäpohjaisessa kulhossa vesihauteessa. Nosta kulho sivuun ja anna jäähtyä.
- Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Valuta suklaa-rasvaseos ohuena vanana muna-sokerivaahdon sekaan koneen käydessä.Sekoita joukkoon kevyesti nostellen vielä siivilän läpi sihdatut jauhot.
- Jaa taikina voideltuihin vuokiin, mutta jätä noin neljännes vuoasta täyttämättä, jotta taikinalla on tilaa kohota. Peitä vuoat ja pane ne viileään pariksi tunniksi. Nosta vuoat 175-asteisen uunin keskitasolle noin 20 minuutiksi tai kiertoilmauunissa noin 10 minuutiksi.
- Leivonnaisten on tarkoitus kypsyä reunoilta ja pinnalta, mutta sisuksen tulee jäädä pehmeän valuvaksi. Kumoa fondantit kuumina lautasille ja tarjoa heti esimerkiksi kermavaahdon, jäätelön ja tuoreiden marjojen kanssa.
Osa työvaiheista puuttuu ja osa vaiheista on ohjeessa tuplana?
Kiitos huomiosta, reseptiä on nyt korjattu!