Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Kakussa on suklaamoussea sisällä ja valkosuklaata päällä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
3 tuntia + 12 tuntia
Vaikeustaso
Vaikea

Suklaamoussekakku

Ainekset

Kakku
250
g
tummaa suklaata
200
g
voita
4
dl
tomusokeria
3
tl
vaniljasokeria
9
kpl
kananmunankeltuaista
9
kpl
kananmunanvalkuaista
1/2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Väliin
appelsiinihilloa tai aprikoosihilloa
Suklaamousse
400
g
tummaa suklaata
4
dl
kuohukermaa
Kuorrutus
200
g
taloussuklaata
1
dl
kuohukermaa
100
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Laita noin 3 litran vetoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Voitele se kevyesti voilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta kattilassa tilkka vettä. Alenna lieden lämpöä. Laita kattilan päälle kuumuutta kestävä kulho ja sinne suklaapalat. Sulata hitaasti niin, että vesihöyryä ei pääse suklaakulhoon. Jäähdytä haaleaksi.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset vaahtoon hyvin sekoittaen, yksi kerrallaan. Lisää myös suklaa. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi sokerin kanssa. Kääntele taikinaan. Lisää lopuksi jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä kokonaan.
  3. Valmista suklaamousse. Sulata suklaa vesihauteessa. Jäähdytä viileäksi.
  4. Vaahdota kerma löysäksi ja vatkaa mousseksi suklaan kanssa sähkövatkaimella. Voit maustaa moussen lopuksi kylmällä kahvilla. Vatkaa vielä voimakkaasti tämän jälkeen.
  5. Leikkaa kakku kahteen osaan. Kostuta pohjaosa maidolla tai kahvilla. Levitä pohjalle hilloa ja sen päälle reilu kerros suklaamoussea. Anna moussen jähmettyä ilman kakkukantta noin tunti jääkaapissa. Nosta kansi päälle ja kostuta myös kansi maidolla tai kahvilla. Nosta kakku muovipussiin ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  6. Kuorrutusta varten kiehauta kerma. Sulata taloussuklaa kermaan. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. Levitä jäähtynyt, mutta vielä valuva suklaakuorrutus kakun päälle. Kaada suklaa kakun keskelle ja levitä se siitä reunoille.
  7. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Levitä teelusikalla valkosuklaaraitoja kakun päälle. Vedä coctailtikulla poikkiraidat toiseen suuntaan kuin valkosuklaaraidat kakun päälle, jolloin saat pinnalle marmorikuvion.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.