Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 176 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Tämä kinuski-suklaapiiras saattaa olla paras suklaaleivonnainen ikinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhyvä suklaa-kinuskipiiras

Ainekset

125
g
voita
1,75
dl
sokeria
1
kananmuna
2,5
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kaakaojauhetta
(painoksi kuivia herneitä tai riisiä)
Kinuskitäyte
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
1/4
tl
suolaa
Suklaakuorrute
200
g
tummaa suklaata
2
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
Koristeluun
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Leivo pohja. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe ja lisää seos voivaahtoon. Kääri taikina muovi­kelmuun ja siirrä jääkaappiin jäähtymään puoleksi tunniksi.
  2. Keitä sillä aikaa kinuski. Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja suola. Keitä seosta hiljalleen 20–30 minuuttia, kunnes se sakenee. Sekoita aluksi muutaman kerran. Jätä kinuski odottamaan.
  3. Ota taikina jääkapista ja kauli se kahden leivinpaperin välissä ohueksi, piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Nosta levy vuokaan pohjaksi ja reunoiksi. Leikkaa ylimääräinen taikina pois. Nosta leivinpaperi taikina­pohjalle ja kaada sen päälle riisiä tai kuivia herneitä painoksi.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista taikinapohjaa 15 minuuttia. Nosta leivinpaperi sekä painot pois ja paista pohjaa vielä 5 minuuttia. Ota piiraspohja uunista ja käännä uunin lämpö 150 asteeseen.
  5. Pilko ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jätä odottamaan.
  6. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumis­pisteeseen. Kaada kuuma kerma munien joukkoon, sekoita. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu. Pidä lämpö mietona, jotta munat eivät kypsy kokkeliksi.
  7. Kaada kermaseos sulan suklaan joukkoon. Levitä kinuski esipaistetulle pohjalle. Kaada suklaakuorrutus päälle ja siirrä piiras uuniin paistumaan 5 minuutiksi. Käännä lämpö uunista pois ja anna piiraan olla jäähtyvässä uunissa vielä puoli tuntia.
  8. Jäähdytä piiras kunnolla ja siirrä se jääkaappiin. Piiras on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Ripottele valmiin piiraan pinnalle kaakaojauhetta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kylvetä maksat marsalaviinissä ja tee jauhemaksapihvejä, jotka tarjoat pikkuisilla paahtoleivillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broilerinmaksatoastit

Ainekset

300
g
(tuoretta) broilerinmaksaa
½
dl
marsalaviiniä
1
salottisipuli
1
rkl
öljyä
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
2
rkl
ranskankermaa
1
kananmuna
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
12
viipaletta vehnäpaahtoleipää
1
dl
ranskankermaa
25
g
voita paistamiseen
12
salvian lehteä
Karamellisoidut sipulit ja puolukat
3
salottisipulia
1
rkl
fariinisokeria
¼
tl
suolaa
2
rkl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Kääntele broilerinmaksat marsalan kanssa kulhossa ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.
  2. Kuori ja viipaloi 4 salottisipulia. Kuullota ne öljyssä pannussa miedolla lämmöllä pehmeiksi, 5–10 minuuttia. Ota ¼ sipuleista pois pannusta ja jatka karamellisoimalla pannuun jäävät sipulit. Lisää fariinisokeri ja suola pannuun ja kuumenna noin 5 minuuttia tai kunnes fariinisokeri on sulanut. Lisää puolukat ja siirrä pannu pois liedeltä. Lusikoi sipulipuolukkaseos pieneen kulhoon ja pyyhkäise pannu talouspaperilla puhtaaksi.

  3. Valuta broilerinmaksat talouspaperin päällä. Murenna kuivahtanut leipäviipale muutamaan osaan ja laita tehosekoittimen kulhoon. Lisää maksat, erikseen otettu paistettu sipuli, ranskankerma, muna, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.

  4. Ota paahtoleipäviipaleista muotilla tai juomalasilla pyöreitä leipäsiä. Paahda ne halutessasi uunissa tai leivänpaahtimessa. Sipaise leiville ohuelti ranskankermaa.

  5. Kuumenna voi pannussa. Jaa maksaseos pannuun reilun ruokalusikallisen kokoisiksi minipihveiksi. Paista noin ½ minuuttia molemmin puolin. Nosta pihvit leiville sellaisinaan tai puolitettuina. Lusikoi karamellisoitua sipulia ja puolukkaa päälle. Viimeistele tuoreella salvialla.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 281 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Roosa Ahlqvist KUVA Anna Huovinen

Paahteinen, suolaisen makea pistaasitahna mehevän croissantin välissä on täydellinen syy aloittaa aamu pienellä herkuttelulla.

Vinkki! Jos sinulla ei ole käytössä tehosekoitinta, voit murskata pistaasit myös veitsellä tai morttelissa. Lisäksi, jos käytät kaupan valmista pistaasirouhetta, lisää pistaasitahnaan hyppysellinen suolaa pyöristämään sen makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + paistoaika 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pistaasicroissantit

Ainekset

4
paistettua croissantia
dl (150 g)
kuorittuja pistaaseja (tai valmista pistaasirouhetta)
½
dl
sokeria
50
g
pehmeää voita
1
kananmuna
Päälle
rouhittuja pistaaseja, pakastekuivattua vadelma- tai mansikkarouhetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
  2. Kuori kokonaiset pistaasit tai käytä valmista rouhetta. Laita kuoritut pistaasit tehosekoittimeen. Rouhi pistaasit tehosekoittimella tasaiseksi rouheeksi. Huom! Ota muutama ruokalusikallinen rouhetta sivuun koristelua varten.
  3. Pehmitä voita hetki mikroaaltouunissa noin 5–10 sekuntia, älä sulata.
  4. Siirrä pistaasirouhe puhtaaseen kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kananmuna ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
  5. Leikkaa croissantit sivusta taskuksi. Levitä reilu ruokalusikallinen pistaasimassaa croissantien väliin. Paina croissantit kiinni ja levitä vielä toinen lusikallinen massaa croissantin päälle. Ripottele pinnalle pistaasirouhe ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  6. Nosta valmiit croissantit jäähtymään ja ripottele tässä vaiheessa halutessasi päälle pakastekuivattua mansikka- tai vadelmarouhetta. Marjarouhe tarttuu croissanttien pintaan parhaiten kun ne ovat lämpimiä. Kun croissantit ovat jäähtyneet, viimeistele ne tomusokerilla.

 

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Laulaja Manna on saanut tämän joulusalaatin ohjeen ystävältään. Ruokaisa, kirpeät ja makeat maut yhdistävä salaatti on kuin tehty joulupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusalaatti

Ainekset

4–6
kiinteää hapanta omenaa
¼
dl
pähkinöitä (saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, manteleita)
6
kivetöntä taatelia
2
ps (à 65 g)
salaattisekoitusta
200
g
vuohenjuustoa
Kastike
2
rkl
siideri -tai valkoviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
sriracha-kastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Lohko omenat 2–4 palaan koosta riippuen. Levitä omenalohkot folion päälle uunipellille. Paahda omenoita 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  2. Paahda pähkinät kuivassa pannussa ja rouhi ne veitsellä. Viipaloi taatelit.

  3. Sekoita kastikeaineet keskenään. Laita salaattisekoitus kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Jaa salaatti lautasille.

  4. Laita omenat, pähkinät ja taatelit salaatin päälle. Lisää lopuksi vuohenjuusto käsin murustellen.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 288 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuohkeassa suklaamoussessa maistuu tuhti tumma suklaa ja vivahdus merisuolaa. Täyteläinen ja tyylikäs jälkiruoka tekee yksinkertaisestakin ateriasta juhlan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Täydellinen suklaamousse

Ainekset

200
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 75 %)
4
kananmunaa
30
g
voita
1
dl
kuohukermaa
½
dl
tomusokeria
ripaus
merisuolahiutaleita
Tarjoiluun
1
dl
kuohukermaa (+ sokeria)
tummaa kaakaojauhetta
merisuolahiutaleita

Työvaiheet

  1. Murskaa suklaa omassa paketissaan pöytää vasten. Kaada suklaamurska lämmön kestävään metalli- tai lasikulhoon.
  2. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin.
  3. Valmistele vesihaude. Lisää pienen kattilan pohjalle vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laske sitten lämpöä pienemmälle ja aseta suklaakulho päälle niin, ettei kulhon pohja kosketa vettä. Sekoita suklaata muutaman kerran sulamisen aikana. Sekoita paloiteltu huoneenlämpöinen voi joukkoon. Nosta kulho pois vesihauteesta.
  4. Lämmitä 1 dl kermaa pienessä kasarissa tai mikrossa kädenlämpöiseksi ja kaada suklaa-voiseokseen. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Mausta pienellä ripauksella merisuolahiutaleita. Tarkista, että seos on hieman kädenlämpöistä lämpimämpää mutta ei kuumaa. Lisää sitten joukkoon huoneenlämpöiset keltuaiset. Sekoita.
  5. Ota esiin puhdas ja kuiva kulho valkuaisia varten. Vatkaa valkuaisia kulhossa, kunnes ne ovat vaahtoutuneet. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Lisää valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon kolmessa erässä kevyesti kääntäen samalla kulhoa pyöritellen. Älä sekoita, ettei kuohkeus kärsi.
  6. Jaa massa kulhoihin, laseihin tai kuppeihin, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
  7. Nosta annokset kylmästä juuri ennen tarjoilua. Sirottele pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja pieni ripaus merisuolahiutaleita ja nosta päälle lusikallinen löysäksi vatkattua kermavaahtoa.

Kommentit (0)