Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Täytekakun pohjana on täyteläinen kahvinmakuinen suklaakakku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 annosta
Valmistusaika
2 tuntia + 12 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelma-suklaamoussekakku

Ainekset

4
kpl
kananmunaa
2
tl
vaniljasokeria
100
g
tummaa suklaata
1,25
dl
kahvia
100
g
voita
3
dl
sokeria
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
prk
ranskankermaa
Täyte
vadelmahilloa
4
dl
vispikermaa
1/2
dl
sokeria
2
prk
valkosuklaa-limerahkaa
Kuorrutus
100
g
tummaa suklaata
100
g
valkosuklaata
200
g
tuorejuustoa
2
rkl
tomusokeria
Koristeeksi
valkosuklaata
kukkia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele 24-senttinen kakkuvuoka.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa vesihauteessa. Jäähdytä. Jäähdytä kahvi.
  3. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri sekaan ja sen jälkeen sulanut suklaa. Siivilöi kuivat aineet taikinaan. Lisää sen jälkeen kahvi ja ranskankerma. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto lopuksi varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jäähdytä kokonaan.
  4. Pese vuoka. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta alin kakkulevy vuoan pohjalle. Levitä päälle vadelmahilloa. Vaahdota vispikerma löysäksi sokerin kanssa. Lisää rahka sekaan ja vatkaa seos napakaksi vaahdoksi. Tarkista välillä makeus ja lisää halutessasi sokeria. Voit värjätä puolet vaahdosta elintarvikevärillä. Levitä paksu kerros kermaseosta hillon päälle.
  5. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja täytä toinen väli samalla tavalla. Nosta vuoka muovipussiin ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Kuorrutusta varten sulata suklaat. Jäähdytä hyvin ja vatkaa kuohkeaksi juuston ja sokerin kanssa. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Raasta päälle valkosuklaata. Kiedo kukkien varsien ympärille foliota ja koristele kakun reunat kukilla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset (8 annosta)
Mustikkapiirakan pohja

100 g
voita
¾ dl
sokeria
1
muna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta
Mustikkapiirakan täyte

200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1
muna
¾ dl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)