
Täytekakun pohjana on täyteläinen kahvinmakuinen suklaakakku.
Vadelma-suklaamoussekakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele 24-senttinen kakkuvuoka.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa vesihauteessa. Jäähdytä. Jäähdytä kahvi.
- Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri sekaan ja sen jälkeen sulanut suklaa. Siivilöi kuivat aineet taikinaan. Lisää sen jälkeen kahvi ja ranskankerma. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto lopuksi varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jäähdytä kokonaan.
- Pese vuoka. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta alin kakkulevy vuoan pohjalle. Levitä päälle vadelmahilloa. Vaahdota vispikerma löysäksi sokerin kanssa. Lisää rahka sekaan ja vatkaa seos napakaksi vaahdoksi. Tarkista välillä makeus ja lisää halutessasi sokeria. Voit värjätä puolet vaahdosta elintarvikevärillä. Levitä paksu kerros kermaseosta hillon päälle.
- Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja täytä toinen väli samalla tavalla. Nosta vuoka muovipussiin ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Kuorrutusta varten sulata suklaat. Jäähdytä hyvin ja vatkaa kuohkeaksi juuston ja sokerin kanssa. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Raasta päälle valkosuklaata. Kiedo kukkien varsien ympärille foliota ja koristele kakun reunat kukilla.