Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Jukka Rapo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 annosta
Valmistusaika
1 tunti 30 minuuttia + 4 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmaruudut

Ainekset

125
g
voita tai margariinia
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2,5
dl
vehnäjauhoja
1/4
tl
suolaa
6
dl
pakstettuja vadelmia
2,5
dl
sokeria
1,5
dl
sitruunanmehua
3
kpl
sitruunan kuorta
3
kpl
kananmunanvalkuaista
1
kpl
kananmunia
1,5
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Laita vadelmat sulamaan jääkaappiin yön yli.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa noin 22 x 22 -senttisen neliövuoan (tai pitkuliaisen vuoan) pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Voitele paperi.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri ilmavaksi. Lisää vaniljasokeri, jauhot ja ripaus suolaa. Älä vaivaa, ettei taikinasta tule sitkeää. Painele taikina leivinpaperin päälle (ei reunoille) vuokaan jauhotetuin sormin. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Täytettä varten kaada vadelmat tiheäsilmäiseen siivilään, joka on kulhon päällä. Painele lusikalla vadelmia, jolloin siemenet jäävät siivilään ja sakea mehu valuu kulhoon. Lusikoi mehu myös siivilän ulkopuolelta kulhoon. Sekoita vadelmamehu, sokeri, sitruunamehu ja sitruunan hienoksi raastettu kuori sekä loput aineet yhteen tasaiseksi massaksi. Lisää jauhot vähitellen, ettei niistä muodostu paakkuja massaan. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista noin 30 minuuttia uunin ala- tai keskitasolla uunin tehosta riippuen. Jäähdytä.
  5. Pakasta jäähtynyt leivonnainen vuoassaan, vähintään 3–4 tuntia. Sen voi leipoa myös pakkaseen vierasvaraksi hyvissä ajoin etukäteen.
  6. Nosta hieman lämmennyt leivonnainen vuoasta paperin avulla ja leikkaa noin 3 x 3 sentin kokoisiksi ruuduiksi. Koristele vadelmilla, mustikoilla ja sitruunamelissalla tai mintulla. Myös kermavaahto sopii leivonnaisten seuralaiseksi. Tarjoa jääkaappikylminä, jopa hieman kohmeisina.

Vinkki! Jos otat koristevadelmat suoraan pakkasesta, tulee niiden pinnalle kaunis huurre tarjoiluvadilla.

Kommentit (1)

mimanu
Seuraa 
Liittynyt21.6.2014

tosi raikkaita oli. sopii kesäpäivän jälkkäriksi :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Emilia Soppa365 on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Jos rakastat yksinkertaista, mehevää ja mureaa raparperipeltipiirakkaa, tämä ohje on sinua varten. Kun mausteita on vienosti, raparperin ihana kesäinen maku pääsee pääosaan.

Tähän peltipiirakkaan uppoaa puoli kiloa raparperia. Suurin osa ohuiksi viipaleiksi leikatuista raparperinvarsista sekoitetaan valmiiksi taikinaan, minkä jälkeen seos levitetään pellille. Näin raparperit jakautuvat tasaisesti ja kypsyessään mehevöittävät pohjan.

Osansa piirakan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
20 min + 35 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiirakka pellillä

Ainekset

200
g
voita tai margariinia
3
munaa (M-koko)
dl
sokeria
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
rouhittua kardemummaa
1
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
suolaa
2
dl
maitoa
500
g
raparperia (noin 1 l raparperipaloja)
Pinnalle
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne muna-sokerivaahtoon yhdessä jäähtyneen voisulan kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon maito.
  4. Huuhdo raparperit ja kuori ne ohuelti tarvittaessa. Leikkaa raparperit poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita reilu puolet raparperista taikinaan. 
  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Ripottele päälle loput raparperinpalat ja sokeri.
  6. Kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Paloittele hieman jäähtyneenä ja tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Tiikerikakku
Tiikerikakku

Tiikerikakku on kuivakakuista parhain ja aateliaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
15 min taikina + 5o min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakku

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
kpl
munia
2
tlk
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
3
dl
jauhoja
3
rkl
kaakaojauhoa
3
rkl
kermaa (tai voi sulaa)

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Ota voi pehmenemään huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen leivontaa
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri
3. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla vatkaten
4. Sekoita jauhot keskenään ilman kaakaojauhetta ja kaada seos kulhoon
5. Ota 1/3 taikinaa erilleen, ja lisää siihen kaakaojauho ja kermta (tai voi sula)
6. Laita taikina kerroksittain voideltuun ja korppujahotettuun vuokaan. Aloita vaalealla

Paista 175 asteessa 50-60 min

Kommentit (0)

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla hurmaa maullaan! Kakussa on täyteläisen makea raparperipiiras ja rapea toscakuorrute sekä raikas mansikkajuustokakku. Halutessaan pohjan ja kuorrutteen voi tehdä jo kahta päivää ennen tarjoilemista. Juustokakku-kerroksen voi tehdä päivän ennen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla

Ainekset

Raparperipohja:
2
kpl
kananmunia
1
dl
fariinisokeria
75
g
voita
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa
1
tl
kanelia
200-250
g
raparperia (n. 2-3 vartta)
Toscakuorrute:
100
g
mantelilastuja
75
g
voita
1
dl
sokeria
2
rkl
maitoa
2
rkl
vehnäjauhoja
Mansikkajuustokakku-kerros:
500
g
kotimaisia mansikoita (sekä pakaste että tuore käy)
10
kpl
liivatelehtiä (luomu)
3
dl
vispikermaa
250
g
mascarponea
2
tl
vaniljasokeria
1/2
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu:
tuoreita mansikoita
raparperia
sitruunamelissaa tai minttua

Työvaiheet

Pohja:
Laita uuni lämpeämään 180-asteeseen.
Pingota irtopohjavuoan (halkasijaltaan 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Siivilöi jauhoseos munasokeri-vaahdon joukkoon.
Kaada taikinaan sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Viipaloi raparperit ja ripottele ne taikinan pinnalle.
Esipaista piiraspohjaa 20 minuuttia.

Toscakuorrute:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes se kiehahtaa.
Kaada kuorrute esipaistetun piiraspohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista pohjaa vielä 15 minuuttia.
Ota piiras uunista ja anna jäähtyä vähintään tunnin ajan, mielellään kauemmin.

Mansikkajuustokakku-kerros:
Soseuta tuoreet tai sulatetut pakastemansikat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
Lisää mansikkasoseen joukkoon mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita mansikkamascarpone-seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi.
Lisää kuuman mehuun liivatelehdet joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.
Tarkista että liivatteet sulavat kokonaan ja lisää tarvittaessa pieni tilkka kiehuvaa vettä.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mansikkaseokseen.
Viimeisenä kääntele täytteen joukkoon kermavaahto. Tarkista maku.
Täyte on melko löysää, mutta se kyllä hyytyy jääkaapissa!
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Viimeistely:
Irrota kakku vuosta ja siirrä tarjoiluastiaan.
Koristele haluamallasi tavalla.
Nauti! :)

Kommentit (3)

Vierailija

Missä vaiheessa pohja paistetaan kypsäksi? Ohjeessa puhutaan vain esipaistamisesta.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Kiitos huomiosta, pohjaa paistetaan tosiaan vielä toscakuorrutuksen levittämisen jälkeen 15 minuuttia, mutta olin unohtanut kirjoittaa sen ohjeeseen. Nyt korjasin tuon! :)

Kakku kakkuna, piirakka piirak...

Siksi monivaiheinen kakkupiirakkayhdistelmä, että jätän kokeilematta. Epäonnistumisen riski on suuri, ja jos vaivannäkö ei palkitse, ottaa kyllä päähän. Toisekseen kymmenen liivatetta tuorejuustokakussa on paljon, liian paljon. Kolmanneksi epäilen, että pohjan rapeus kärsii, kun tuorejuustotäyte tulee päälle, joten mitenköhän nämä aineyhdistelmät tosiasiassa sitten toimiikaan?! 🧐

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2190 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pistaaseilla rapeutettu hunajainen fetapiirakka maistuu parhaalta vielä hieman lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kreetan juustopiirakka

Ainekset

POHJA
100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
1
kananmuna
100
g
pistaasipähkinöitä
2 ½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
TÄYTE
100
g
fetaa
2
tl
timjamia hienonnettuna
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
dl
kuohukermaa
3
kananmunaa
½
dl
juoksevaa hunajaa
PINNALLE
2
klementiiniä tai mandariinia
muutama timjaminoksa
(2
rkl
pistaasia rouhittuna)
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø noin 25 cm). Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella, noin 5 minuuttia. Vatkaa kananmuna vaahtoon.

  2. Rouhi pistaasit veitsellä, säästä 2 rkl rouhetta koristeluun. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja pistaasirouhe keskenään. Sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Murenna feta kulhoon. Hienonna timjami. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi ja kaada taikinapohjalle. Kypsennä uunin alatasossa noin 40–45 minuuttia.

  4. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi, noin puoli tuntia. Kuori klementiinit terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa ja leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Koristele piirakka klementiineillä, timjamilla ja pistaasirouheella. Tarjoa heti.

Kommentit (0)