Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
Makea leivonta
12:28 | 13.11.2015

Vaniljakiisseli

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Ranskalaiset tuulihatut eli eclairit ovat näpertelyä rakastavan leipurin unelma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
25-30 kpl
1 t + jäähdytys 30 min + täyttö
Vaikea

Vaniljakiisseli

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
vaniljatanko
4
dl
täysmaitoa
4
kananmunankeltuaista
3/4
dl
sokeria
3/4
dl
maissitärkkelystä (Maizena)
25
g
voita
1
dl
vispikermaa

Vaiheet

  1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Laita myös halkaistu vaniljatanko kattilaan. Lisää maito. Kuumenna kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä, peitä kannella ja anna maustua 15 minuuttia.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys vaahtoon.
  3. Poista vaniljatanko kattilasta ja kuumenna maito uudelleen kiehumispisteeseen. Vatkaa 1/3 maidosta keltuaisvaahtoon ja kaada seos takaisin kattilaan lopun maidon joukkoon kokoajan vatkaimella sekoittaen. Jatka vatkaamista ja keitä kunnes seos sakenee kiisseliksi. Kaada kiisseli kulhoon ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita huoneenlämpöinen voi kiisseliin ja peitä kulho tuorekelmulla. Laita jääkaappiin ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, noin 30 minuuttia.
  5. Vatkaa kerma sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto kiisselin joukkoon. Mausta kiisseli lopuksi haluamallasi makutäytteellä (ks. ohjeet).

(n. 5 dl, 45 min-1 t + jäähtyminen 30 min)

Tilaa Glorian ruoka & viini
éclair
tuulihattu
Viikonloppubistro
Sokerileipuri
Kemut

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Riisipuuropannukakku

Luumu-omenatorttu

Rapsakkaa lohta ja kananmunia uunissa

Lehtipihvit ja paistettu sydänsalaatti

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini