Croissantit
Työvaiheet
Croissantit
VETTÄ 1000G
HIIVA 100G
SUOLA 40G
SOKERI 100G
VOI 200G
KANANMUNA 100G
VEHNÄJAUHO 2000G
KAULINTARASVA 800G
Punnitse raaka-aineet. Valmista taikina sekoittamalla kylmään veteen taikinan muut raaka-aineet. Vältä sitkon muodostumista. Kauli 15-18 asteinen kaulintarasva perustaikinan sisään kaavalla 1x3 ja 1x4. Anna taikinan lenätä kylmiössä, muovilla peitettynä noin 30 min. Kauli taikina kaavalla 1x3 ja anna sen levätä kylmiössä, muovviin peitettynä noin 60 min. Kauli taikina auki 4mm:n paksuiseksi. Leikkaa taikina kolmioleikkurilla kolmioiksi, venytä eiffel tornin muotoiseksi ja kierrä se croissanteiksi. Nostele pelleille. Kohota 33 asteessa nostatuskaapissa noin 1h. Paista 220 asteessa noin 18-20 min.