Hyvä terveys on lisännyt 97 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Niiniharju (alkuperäinen ohje Chocochili-blogista) KUVA Ulla-Maija Hänninen ja Laura Riihelä

Mango raikastaa kevään kauneimman kakun. Rakenne ei kananmunaa kaipaa.

Annoksia
16 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mangokakku

Ainekset

5
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
soijajauhetta
1
rkl
maissijauhoja
2
tl
leivinjauhetta
150
g
maidotonta kasvislevitettä
1,5
dl
agave-siirappia tai tummaa sokeria
1,5
prk
lasten mangososetta (Piltti)
3,5
dl
soijamaitoa
Päällinen
75
g
pehmeää maidotonta kasvislevitettä
1 1/4
dl
tomusokeria
3/4
dl
maissijauhoja
1,5
prk
lasten mangososetta (Piltti)

Työvaiheet

  1. Kuumenna 175 asteeseen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata levite, lisää joukkoon siirappi ja mangosose. Lisää kuvien ainesten joukkoon. Lisää lopuksi soijamaito ja sekoita hyvin.
  2. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ja ripottele pinnalle esimerkiksi kookoshiutaleita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakku kunnolla ennen kuorruttamista. Sekoita kaikki päällyksen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Koristele hedelmillä ja syötävillä kukilla.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 544 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Mummolatyylinen kerroskiisseli yhdistää kermaisen maitokerroksen ja raikkaat appelsiinit. Annostele laseihin ja lusikoi jääkylmänä.

Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-kerroskiisseli

Ainekset

Maitokiisseli
5
dl
täysmaitoa
3
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Appelsiinikiisseli
4
dl
appelsiinitäysmehua
2
rkl
perunajauhoja
1
rkl
sokeria
(2
tl
luomuappelsiinin kuorta raastettuna)
1-2
luomuappelsiinia
Pinnalle
1
rkl
sokeria
luomuappelsiinin kuorta raastettuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maitokiisseli. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan maito, maissitärkkelys, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna sitten kiehuvaksi koko ajan puuhaarukalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä kiisseliä kolme minuuttia. Kaada se kulhoon ja ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä.
  2. Valmista sitten appelsiinikiisseli. Mittaa appelsiinimehu, perunajauhot, sokeri ja halutessasi appelsiinikuoriraaste kattilaan. Vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna sitten kiehuvaksi puuhaarukalla sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa ja nosta kattila sitten liedeltä. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. Anna jäähtyä.
  3. Kuori appelsiini veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää ne appelsiinikiisseliin (jätä halutessasi osa hedelmälohkoista kerroskiisselien pinnalle).
  4. Lusikoi kiisseleitä kerroksittain laseihin. Koristele appelsiininkuorisuikaleilla.

 

Vinkki! Voit keittää kiisselin myös pohjaanpalamattomaan Kiehu-maitojuomaan. Varaa kiisseleihin eri tärkkelykset: maissitärkkelys tekee maitokiisselistä herkullisen lohkeavaa, perunajauhot taas appelsiinikiisselistä kauniin kirkasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1628 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kohmeiset, sokerilumiset karpalot nautitaan ihanasti kahvilta maistuvan lämpimän kinuskin kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jääkarpalot ja kahvikinuski

Ainekset

4
dl
jäisiä karpaloita
1
dl
tomusokeria
2
dl
vahvaa kahvia
2
dl
ruokosokeria
2
dl
kuohukermaa
75
g
voita
½
tl
vanilja-aromia
¼
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kinuski. Valmista kahvi ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, säädä liesi keskilämmölle ja anna kinuskin kiehua kasaan välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Sekoita voi, vanilja-aromi ja sormisuola joukkoon. Anna kiehahtaa ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Ota karpalot pakastimesta huoneenlämpöön 5 minuutiksi. Levitä tomusokeri laakealle lautaselle ja pyörittele kohmeiset karpalot kauttaaltaan sokerissa. Anna sokerin kovettua 5 minuuttia.
  3. Laita karpalot tarjoiluastiaan ja lämmitä kinuskia tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Harry Potterin suosikkijuoma on kermaisen kupliva ja supermakea herkku. 

Kävin äskettäin perhelomalla Lontoossa. Vierailimme Warner Brothersin kuuluisilla studioilla, jossa Harry Potter -elokuvat on kuvattu. Siellä oli tarjolla myös kirjasarjasta tuttuja herkkuja, kuten Bertie Bottin joka maun rakeita – ja tietenkin kermakaljaa. Kirjoista tuttu juoma muistutti...

Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermakalja

Ainekset

1
dl
valmista kinuskikastiketta
1
tlk
cream sodaa (esim. Nokian panimo)
1
tlk
inkivääriolutta
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Vaahdota ensin kerma. Älä tee siitä aivan jäykkää, vaan jätä vaahto pehmeäksi. Sen on tarkoitus muistuttaa oluttuopin päällä olevaa vaahtoa. Vaahdottamisen loppuvaiheessa sekoita kerman joukkoon ruokalusikallinen kinuskikastiketta. 
  2. Laita lasin pohjalle ruokalusikallinen kinuskikastiketta. Kaada sitten lasi puolilleen cream sodaa ja sekoita samalla voimakkaasti, jotta kinuskikastike sekoittuu sen joukkoon. Täytä lasi täyteen inkiväärioluella. 
  3. Lusikoi juoman päälle kermavaahtoa. Voit halutessasi koristella juoman kinuskikastikkeella. 

 

Kommentit (3)

Sampsa

Pitääpä kokeilla! Väri ei kyllä vastaa ihan alkuperäistä (studioilla myytävää), joka on läpinäkyvää (oluen väristä).

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Joo, maku muistuttaa alkuperäistä enemmän kuin väri. Mutta toisaalta: studioilla voidaan käyttää esimerkiksi väriaineita. Epäilen myös, että siellä kinuskin/toffeen maku saattaa tulla ennemmin jostain aromista kuin kinuskikastikkeesta.

Vierailija

Päälle laitettavaan kermavaahtoon kannattaa sekoittaa puolet kauppojen amerikkahyllystä saatavaa marshmallow fluffia, nostaa tämän herkun ihan uudelle tasolle!

HannaMU on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kaali kavereineen
Kaali kavereineen

Kaali, kurkuma, kumina - loistavat yhdessä! Neljäs K on kookosöljy.

Jostain tännepäin olevasta annoksesta tuli tämä idea mieleen, kirjoitin paperille muistiin...ja myöhemmin totesin, että kyllä, toimi!

Tässä laitoin mukaan pähkinöitä, parapähkinät olisivat varmaankin parhaita.
Seuraavaksi kokeilen kauralla.

Mutta siis oleellisuus on tuo 4:...

Annoksia
1
Valmistusaika
5 min + haudutus
Vaikeustaso
Helppo

Kaali ja kolme muuta

Ainekset

1
Rkl
Kookosöljy
1
Rkl
Kuminansiemenet
1
Tl
Jauhettu kurkuma
1
Sipuli
Pala
Valkokaalia

Työvaiheet

Määrät reseptissä ovat sinnepäin, ei mitattuja :)
Kookosöljyä pannulle, siihen kuminansiemeniä ja jauhettua kurkumaa. Anna näiden pyöriä hetken keskenään miedolla lämmöllä. Pilko sillä aikaa kaali ihan ohuiksi suikaleiksi ja halutessasi sipuli. Laita ne pannulle, ja lisää vielä aavistus vettä (vain niin, että tuo hieman kosteutta). Jätä kannen alle miedolle lämmölle joksikin aikaa. Ehkä 15 min? Mausta suolalla/herbamarella/maun mukaan.

Kommentit (0)