Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Niiniharju (alkuperäinen ohje Chocochili-blogista) KUVA Ulla-Maija Hänninen ja Laura Riihelä

Mango raikastaa kevään kauneimman kakun. Rakenne ei kananmunaa kaipaa.

Annoksia
16 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mangokakku

Ainekset

5
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
soijajauhetta
1
rkl
maissijauhoja
2
tl
leivinjauhetta
150
g
maidotonta kasvislevitettä
1,5
dl
agave-siirappia tai tummaa sokeria
1,5
prk
lasten mangososetta (Piltti)
3,5
dl
soijamaitoa
Päällinen
75
g
pehmeää maidotonta kasvislevitettä
1 1/4
dl
tomusokeria
3/4
dl
maissijauhoja
1,5
prk
lasten mangososetta (Piltti)

Työvaiheet

  1. Kuumenna 175 asteeseen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata levite, lisää joukkoon siirappi ja mangosose. Lisää kuvien ainesten joukkoon. Lisää lopuksi soijamaito ja sekoita hyvin.
  2. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ja ripottele pinnalle esimerkiksi kookoshiutaleita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakku kunnolla ennen kuorruttamista. Sekoita kaikki päällyksen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Koristele hedelmillä ja syötävillä kukilla.
Emilia Soppa365 on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Emilia Kolari

Tämä kaalilaatikko on paitsi vegaaninen, myös maailman helpoin, sillä koko seos esikypsennetään yhdessä paistokasarissa. Kokeile! Mehevä ja herkullinen kaalilaatikko maistuu myös lapsille.

Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kaalilaatikko

Ainekset

1
kg
keräkaalia
1
iso
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
tummaa soijarouhetta
1 1/2
dl
ohrahelmiä
8-9
dl
vettä
1/2
dl
soijakastiketta
1/2
dl
makeaa chilikastiketta
2
tl
yrttisekoitusta (esim. provencen)
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
suolaa
(1/2
dl
kuivattuja karpaloita)
Vuokaan
2
rkl
maidotonta margariinia
Päälle
2
rkl
korppujauhoja
2
rkl
maidotonta margariinia
(Pinnalle
1/2
dl
kuivattuja pehmeitä karpaloita)

Työvaiheet

  1. Poista kaalin uloimmat lehdet ja hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulit öljyssä isossa paistokasarissa tai vokkipannussa. Lisää kaali ja jatka kuullottamista 5 minuuttia pöyhien kaalia kahdella lastalla.
  3. Mittaa päälle soijarouhe, ohrahelmet, vesi, soija- ja chilikastike. Mausta vielä yrteillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. (Lisää lopuksi halutessasi karpalot.)
  4. Voitele iso uunivuoka (vetoisuus 2 l) maidottomalla margariinilla. Kaada kaaliseos vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle korppujauhoja ja margariininokareita.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Vinkki! Kaalista irtoaa eri määrä kosteutta riippuen vuodenajasta. Lisää vettä tarvittaessa kypsentämisen aikana.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lakkatartaletti on gluteeniton. Sulata täytteen valkosuklaa kuumaan kermaan. Lisää liivatelehdet ja ihana yllätys: piimä!

Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
25 min + kypsennys ja hyytyminen 2 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lakkatarteletti

Ainekset

6
dl
lakkoja
Pohja
125
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
1
kananmuna
2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1
dl
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
3
liivatelehteä
1
dl
kuohukermaa
100
g
valkosuklaata
3
dl
piimää
Lisäksi
n. 1
l
kuivia herneitä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa kananmuna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa suurempi pala ja painele se taikinan päälle. Kaada kuivat herneet leivinpaperille painoksi. Tämä estää piirakan reunojen vajoamisen paiston aikana. Paista pohja uunissa kypsäksi, noin 25–30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja poista sitten herneet ja leivinpaperi.
  2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kiehauta kerma pienessä, paksupohjaisessa kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele valkosuklaa kerman joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet yksitellen kermavalkosuklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita piimä joukkoon ja kaada täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä noin 2 tuntia.
  3. Levitä lakat täytteen pinnalle juuri ennen tarjoamista.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Galetten täytteessä maistuvat ricotta ja sitruuna ja pintaa ryydittää timjami.

Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
40 min + keittäminen ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkagalette

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
200
g
ricottajuustoa
1/2
sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
dl
sokeria
5
dl
mustikoita
1/2
dl
hillosokeria
Mustikkasiirappi
3
dl
mustikoita
1
dl
sokeria
5
timjaminoksaa
2
rkl
vettä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
sokeria
timjaminoksia

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Paloittele voi joukkoon ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti.
  2. Keitä mustikkasiirappi. Mittaa kaikki siirapin aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes seos hieman sakenee. Siivilöi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikina kelmusta, laita leivinpaperille ja kauli pyöreäksi levyksi (Ø noin 35 cm). Siirrä taikinalevy leivinpaperin kanssa uunipellille.
  4. Tee täyte. Laita ricotta kulhoon. Pese sitruuna. Raasta puolet kuoren keltaisesta osasta ricottan joukkoon. Purista 2 rkl sitruunan mehua täytteeseen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mustikat ja hillosokeri.
  5. Levitä ricottatäyte taikinalevylle niin että reunasta jää 2–3 cm ilman täytettä. Lisää sokeroidut mustikat täytteen päälle. Käännä reuna piirakan päälle ja voitele se kananmunalla. Ripottele sokeria voidellun taikinareunuksen päälle. Paista galettea uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
  6. Viimeistele hieman jäähtynyt galette mustikkasiirapilla ja tuoreilla timjaminoksilla. Voit tarjota siirapin myös erikseen.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 75 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Arla keittiö

Vaahtomainen suklaa-rahkatäyte on täydellinen makupari kahvin kanssa. Kun piiraan päälle levittää vielä kuohkeaa kermavaahtoa, katoaa tämä Amerikasta vaikutteita saanut jälkiruoka parempiin suihin hetkessä.

Annoksia
8
Valmistusaika
25 min + hyydyttäminen

Irish cream pie

Ainekset

Pohja
175
g
suklaa-vaniljatäytekeksejä
100
g
voita
Täyte
250
g
tummaa leivontasuklaata
2
dl
kermaa
1
rkl
sokeria
2
prk
(400 g) Arla Keittiö Irish cream -maustettua rahkaa

Työvaiheet

  • Murskaa keksit rouhemaiseksi muruksi kulhossa. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Anna voin imeytyä kekseihin. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Rouhi 200 g suklaata veitsellä hienoksi muruksi. Säästä loppu suklaa viimeistelyyn. 
  • Mittaa ½ dl kermaa paksupohjaiseen kattilaan. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa ja ota pois liedeltä. 
  • Vatkaa 1 ½ dl kermaa sähkövatkaimelle pehmeäksi vaahdoksi.  Sekoita joukkoon sokeri ja rahka. 
  • Kaada sula suklaa tilavaan kulhoon. Sekoita ensin pieni määrä rahkavaahtoa suklaan joukkoon. Lisää loput vaahdot hellästi sekoittaen, ettei vaahtoisuus katoa. Sekoita tasaiseksi. 
  • Kaada rahkaseos vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. 
  • Juuri ennen tarjoilua, vuole suklaasta muruja ja vaahdota kerma. Mausta vaahto kevyesti sokerilla. Levitä kermavaahto piiraan päälle, ripottele suklaamurut koristeeksi ja tarjoa heti.
     

Kommentit (0)