Hyvä terveys on lisännyt 118 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Niiniharju (alkuperäinen ohje Chocochili-blogista) KUVA Ulla-Maija Hänninen ja Laura Riihelä

Mango raikastaa kevään kauneimman kakun. Rakenne ei kananmunaa kaipaa.

Annoksia
16 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mangokakku

Ainekset

5
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
soijajauhetta
1
rkl
maissijauhoja
2
tl
leivinjauhetta
150
g
maidotonta kasvislevitettä
1,5
dl
agave-siirappia tai tummaa sokeria
1,5
prk
lasten mangososetta (Piltti)
3,5
dl
soijamaitoa
Päällinen
75
g
pehmeää maidotonta kasvislevitettä
1 1/4
dl
tomusokeria
3/4
dl
maissijauhoja
1,5
prk
lasten mangososetta (Piltti)

Työvaiheet

  1. Kuumenna 175 asteeseen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata levite, lisää joukkoon siirappi ja mangosose. Lisää kuvien ainesten joukkoon. Lisää lopuksi soijamaito ja sekoita hyvin.
  2. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ja ripottele pinnalle esimerkiksi kookoshiutaleita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakku kunnolla ennen kuorruttamista. Sekoita kaikki päällyksen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Koristele hedelmillä ja syötävillä kukilla.
Kaisu P. on lisännyt 167 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Minipavlovat

Ainekset

2
Kpl
Valkuainen
100
g
Sokeri
Täyte:
Vaniljajäätelöä
Metsämarjoja

Työvaiheet

Kuumenna uuni 110 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes vaahtoon alkaa muodostua huippuja mutta se ei ole vielä kovaa.

Sekoita valkuaisvaahdon joukkoon sokeri neljässä osassa ja vatkaa huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen. Vatkaa, kunnes valkuaissokerivaahto on paksua ja kiiltävää, ainakin 5 minuuttia.

Pursota tai lusikoi leivinpaperillen n.8 ympyränmuotoista marenkia.

Paista 20–25 minuuttia, tai kun-nes marengit ovat pinnalta rapeita. Laita uuni pois päältä, avaa uunin luukku ja anna marenkien jäähtyä ja kuivua jälkilämmössä noin tunti.

Täytä jäähtyneet marengit vaniljajäätelöllä ja metsämarjoilla.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 167 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ananassalsa lohi

Ainekset

Uunilohi
800
g
Ruodotonta lohifileetä
1
Kpl
Linen kuori +mehu
Merisuolaa
Ananassalsa
1/2
Kpl
Ananas
1
Kpl
Suippopaprika (punainen)
1/2
Kpl
Punasipuli
1
Kpl
Valkosipulin kynsi
1
Kpl
Mieto punainen chili
2
Rkl
Lime mehua
1/4
Tl
Suola

Työvaiheet

UUNILOHI
Laita lohifilee nahka alaspäin pellille leivinpaperin päälle.
Hiero suolaa kauttaaltaan kalan pinnalle ja anna suolan imeytyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Huuhdo lime ja raasta sen kuori, purista mehu. Ripottele kalan pinnalle limen kuori ja mehu. Työnnä lämpömittarin anturi fileen paksuimpaan kohtaan ja aseta sisälämpötilaksi 42–55 astetta.
Kypsennä uunilohta uunin keskitasossa 15–25 minuuttia, kunnes haluttu sisälämpötila on saavutettu. Kirjolohifilee kypsyy paksua lohifileetä nopeammin.

ANANASSALSA
Kuori ananas ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kuutioi myös paprika. Hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipulinkynsi. Poista siemenet chilistä ja hienonna se.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kaada ananassalsa kypsän uunilohen päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Tarjoa esim. uusienperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täytekakun muotoon tehty porkkanakakku maustetaan seljankukalla ja sitruunalla. Koristeluun käytetään ihanan makeita nektariineja.

Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
45 min + kypsennys 1 t + jäähdytys 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Seljankukka-porkkanakakku

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
hasselpähkinärouhetta
100
g
voita sulatettuna
2
dl
porkkanaraastetta
1
sitruunan kuoriraaste
3
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
Kiisselitäyte
2
keltuaista
1
dl
seljankukkamehua
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
1
dl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
2
dl
vispikermaa
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
1,5
dl
seljankukkamehua
3
nektariinia koristeluun

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 22 cm).

  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe kulhossa. Sulata voi kattilassa. Raasta porkkanat ja sitruunan kuori.

  3.  Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

  4.  Lisää kuivat aineet, voisula sekä porkkana- ja sitruunankuoriraaste muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunissa 45 min–1 t. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.

  5. Tee täyte. Mittaa kattilaan kaikki muut täytteen ainekset paitsi kerma. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin kylmenemään.

  6. Juuri ennen täyttämistä: vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kylmän sitruuna-seljankukkakiisselin sekaan.

  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy seljankukkamehulla ja lusikoi noin 1/4 täytteestä pohjalle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja lusikoi taas 1/4 täytteestä pohjalle. Laita kolmas kakkulevy kanneksi ja kostuta se lopulla mehulla.

  8. Kuorruta kakku lopulla täytteellä rennosti lastalla käännellen. Kakku saa jäädä pinnalta ja reunoilta läpikuultavaksi. Viipaloi nektariinit ja koristele kakun pinta.

Vinkki! Reseptit on laadittu kolmikerroksiselle kakulle. Jos haluat nelikerroksisen kakun, tee 1 ½-kertainen taikina ja paista kakkupohjat kahdessa vuoassa (Ø 22 cm). Täytä kakut jo edellisenä päivänä jolloin ne ehtivät rauhassa vetäytyä ja ovat helpommin leikattavissa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 118 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Terveellinen "pasta" syntyy viljan sijaan porkkanasuikaleista. Ne viimeistellään marinoiduilla sienillä ja yrtti-gremolatalla. Kevyttä ja maukasta!

Annoksia
2
Valmistusaika
35 min + marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Terveyspasta porkkanasta

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
herkkusieniä
Marinadi
1
rkl
misotahnaa
4
tl
sitruunamehua
4
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
1 1/2
tl
kuivattua timjamia
Gremolata
1
sitruunan raastettu kuori
2
hienonnettua valkosipulinkynttä
1/2
ruukku
persiljaa hienonnettuna
1
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja höylää niistä perunankuorimaveitsellä ”tuorepastaa”.
  2. Puhdista ja paloittele herkkusienet.
  3. Sekoita marinadin ainekset ja marinoi ”porkkanapastaa” ja herkkusieniä muutaman tunnin ajan. (Voit myös jättää osan porkkanasuikaleista marinoimatta).
  4. Sekoita gremolatan ainekset keskenään. Nosta lautasille porkkana-herkkusienisekoitusta.
  5. Puolita kirsikkatomaatteja joukkoon. Lusikoi päälle gremolataa.

Kommentit (0)