Helsingin Sanomat on lisännyt 56 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tämä jälkiruoka sopii kahvin ja suklaan ystäville.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
35 min + 4 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Cappuccino-appelsiinimousse

Ainekset

2
kpl
liivatelehteä
1
dl
espressoa
3
kpl
kananmunan keltuaista
1
dl
muscovadosokeria
150
g
valkosuklaata
50
g
voita
1
rkl
appelsiinilikööriä
3
dl
kuohukermaa
1
kpl
appelsiini
Koristeeksi
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Valmista espresso. Ota valmista espressoa erilleen 2 rkl liivatteen sulattamista varten. Pese appelsiini ja raasta kuori.
  3. Valmista keltuais-sokerivaahto vesihauteessa. Valitse kattila sekä kulho, joka sopii tiiviisti kattilan päälle. Erottele kananmunista keltuaiset kulhoon.
  4. Mittaa joukkoon muscovadosokeri. Kiehauta vesi kattilassa. Aseta päälle kulho, jossa on keltuaiset ja sokeri. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Paloittele valkosuklaa ja voi toiseen kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Voit sulattaa suklaan ja voin myös kulhossa mikrossa täydellä teholla 20 sekuntia kerrallaan.
  6. Sekoita sulan suklaan joukkoon espresso, appelsiinilikööri ja appelsiinin kuori. Kaada seos ohuena nauhana keltuais-sokerivaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.
  7. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto keltuaisseoksen joukkoon.
  8. Kuumenna 2 rkl espressoa ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana moussen joukkoon. Kaada moussea cappuccinokuppeihin. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia.
  9. Leikkaa appelsiinit kuorettomiksi ja kalvottomiksi lohkoiksi. Nostele appelsiinilohkoja moussen päälle. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Satu Kemppainen

Kardemummalla ja konjakilla maustettu suklaamousse on ihanan tuhti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kardemumma-konjakki-suklaamousse

Ainekset

200
g
leivontasuklaata
50
g
voita
2
kananmunaa
2
rkl
konjakkia
1
tl
rouhittua kardemummaa
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Mittaa suklaa ja voi kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois liedeltä. 
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Mausta seos konjakilla ja kardemummalla ja anna jäähtyä.
  3. Vaahdota valkuaiset. Vatkaa kerma eri kulhossa. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseokseen.
  4. Jaa mousse kuuteen annosmaljaan ja anna tekeytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nostalgia huokuvaa säilykepersikoista leivottu keikauskakku saa modernin vireen tujauksesta inkivääriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen persikkakeikaus

Ainekset

25
g
margariinia tai voita
1/2
dl
fariinisokeria
2
prk (à 410 g)
säilykepersikoita
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta inkivääriä raasteena
1 1/2
dl
piimää
1
kananmuna
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa margariini ja fariinisokeri vuokaan (Ø 25 cm). Laita vuoka uuniin noin 7–8 minuutiksi.
  2. Valuta ja viipaloi persikat. Levitä viipaleet vuokaan sulaneen rasvan ja sokerin päälle.
  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan persikoiden päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kauraa, mantelia, tahinia ja iso kasa tuoreita hedelmiä. Vegaaninen juustokakku on kuin raikas tuulahdus tropiikista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tropiikin vegaaninen juustokakku

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte
2
dl
tuoretta mangoa soseutettuna
2
pkt (à 150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (esim. Oatly påMackan)
2
rkl
tahinia
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
dl
kauravispiä (esim. Kaslink)
Lisäksi
tuoreita hedelmiä (mangoa, pitaijaa, kiiviä, papaijaa, luumua, karambolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita siirappi ja öljy joukkoon. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Irrota pohja varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Kuori ja kuutioi mango. Soseuta mango sauvasekoittimella niin että soseeseen jää sattumia. Levitä sose torttupohjalle.
  3. Notkista levite, tahini ja siirappi kulhossa lusikalla. Vaahdota kauravispi toisessa kulhossa. Sekoita vaahto tahini-siirappilevitteeseen ja lusikoi täyte mangososeen päälle.
  4. Kuori ja viipaloi hedelmät. Asettele hedelmät täytteen päälle.

Vinkki Voit korvata tuoreen mangon säilykemangolla.

Vinkki Jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen, käytä levitteen tilalla tuorejuustoa ja kauravispin tilalla vispikermaa.

Kommentit (0)