Friteerattu päärynä on vähän erilainen jälkiruoka, joka ihastuttaa aterian päätteeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5 annosta
Keskivaikea
Friteeratut päärynät, talven helppo herkku
Ainesosat
5
pientä kypsää päärynää
FRITTITAIKINA
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/4
tl
leivinjauhetta
1
tl
sokeria
1
tl
kanelia
1/2
vaniljatankoa
1
dl
maitoa
1
kananmunankeltuainen
LISÄKSI
n. 5
dl
(rypsi)öljyä
3 1/2
dl
hienoa sokeria
kermavaahtoa
Vaiheet
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja kaneli kulhossa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet joukkoon. Lisää maito ja keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä.
- Pese ja puolita päärynät. Jos ne ovat isoja, lohko ne 4 osaan. Kuumenna öljy pienessä kattilassa 190-asteiseksi. Käytä apuna paistolämpömittaria.
- Kasta päärynälohkot yksi kerrallaan taikinaan ja friteeraa niitä 2–3 minuuttia, kunnes taikinakuori on kullanvärinen. Nosta päärynä reikäkauhalla pois kattilasta, valuta siivilässä ja pyörittele sokerissa.
- Tarjoa päärynät lämpiminä sokerilla ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.