Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
8:50 | 7.2.2014

Friteeratut päärynät, talven helppo herkku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Friteerattu päärynä on vähän erilainen jälkiruoka, joka ihastuttaa aterian päätteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5 annosta
Keskivaikea

Friteeratut päärynät, talven helppo herkku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

5
pientä kypsää päärynää
FRITTITAIKINA
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/4
tl
leivinjauhetta
1
tl
sokeria
1
tl
kanelia
1/2
vaniljatankoa
1
dl
maitoa
1
kananmunankeltuainen
LISÄKSI
n. 5
dl
(rypsi)öljyä
3 1/2
dl
hienoa sokeria
kermavaahtoa

Vaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja kaneli kulhossa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet joukkoon. Lisää maito ja keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Pese ja puolita päärynät. Jos ne ovat isoja, lohko ne 4 osaan. Kuumenna öljy pienessä kattilassa 190-asteiseksi. Käytä apuna paistolämpömittaria.
  3. Kasta päärynälohkot yksi kerrallaan taikinaan ja friteeraa niitä 2–3 minuuttia, kunnes taikinakuori on kullanvärinen. Nosta päärynä reikäkauhalla pois kattilasta, valuta siivilässä ja pyörittele sokerissa.
  4. Tarjoa päärynät lämpiminä sokerilla ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Jälkiruoka
friteeraaminen
frittitaikina
päärynät
Jälkiruuat
Kemut

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini