Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
11:30 | 25.11.2014

Joulutrifle

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Trifle on kuin "pappilan hätävara", jonka kokoaminen käy nopeasti - kunhan on tehnyt esivalmistelut edellisenä päivänä. Voit tehdä kuivakakun itse tai ostaa sen valmiina.

Joulun trifle tulvii Lähi-idän makuja, granaattiomenaa ja joulumausteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6–8 annosta
25 min + 1 t (+ kakku 1 t 30 min
Vaikea

Joulutrifle

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1/2
kuivakakkua (esim. inkivääri-pistaasikakku)
1
annos
jogurttikermavaahtoa
6–8
punaviinipäärynää
2
dl
granaattiomenasiirappia
2–3
Granaattiomenan siemenet

Vaiheet

  1. Voit tehdä pistaasikakun, punaviinipäärynät ja granaattiomenasiirapin vaikka edellisenä päivänä. Valmista jugurttikermavaahto.
  2. Kokoa trifle juuri ennen tarjoamista. Irrota granaattiomenan siemenet kulhoon. Viipaloi kakku.
  3. Laita kolmannes granaattiomenan siemenistä suuren lasimaljan pohjalle ja lorauta granaattiomenasiirappia päälle. Asettele kakkupalat kerrokseksi päälle; ei haittaa, vaikka palat murtuisivat. Lisää granaattiomenan siemeniä ja lusikoi jogurttivaahto pinnalle. Koristele jälkiruoka päärynöillä. Ripottele vielä granaattiomenan siemeniä ja halutessasi kakkumuruja pinnalle. Tarjoa loppu siirappi erikseen kastikkeena.

Punaviinipäärynät ja granaattiomenasiirappi

Ainesosat

6–8
päärynää
2
granaattiomenaa
1
plo
(75 cl) punaviiniä (esim. Merlot)
1
l
vettä
2
dl
sokeria
1
tähtianis
2
kanelitankoa
20
cm
viipale sitruunankuorta
2–3
dl
sokeria

Vaiheet

  1. Halkaise granaattiomenat ja irrota siemenet kattilaan. Mittaa loput liemen ainekset kattilaan ja kiehauta liemi niin, että sokeri liukenee. Kuori päärynät joukkoon. Keitä päärynöitä hiljaa hautuen 15-20 minuuttia.
  2. Nosta kattila pois liedeltä ja anna päärynöiden maustua liemessä vähintään 2 tuntia.
  3. Nosta päärynät varovasti liemestä. Lisää sokeri liemeen; jos päärynät ovat hyvin makeita, 2 dl riittää. Keitä ilman kantta 30-40 minuuttia, kunnes liemestä tulee siirappimaista. Siivilöi liemi lopuksi. Jos haluat siirapista paksumpaa, voit jatkaa vielä keittämistä.
  4. Siirappi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

Raikas jogurttikermavaahto

Ainesosat

2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
100
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1/2
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria

Vaiheet

  1. Vatkaa kerma pehmeäksi ja kuohkeaksi. Lisää jogurtti ja tuorejuusto.
  2. Siivilöi tomusokeri vaahtoon ja mausta vaniljasokerilla.

Inkivääri-pistaasikakku

Ainesosat

125
g
suolattuja, kuorellisia pistaasipähkinöitä (1 1/2 dl kuorittuna)
1/2
dl
raastettua, tuoretta inkivääriä
1
iso
(luomu)sitruuna
200
g
huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia
2
dl
sokeria
4
kananmunaa
3 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
soodaa
2
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
LEIVITTÄMISEEN:
1
rkl
voita tai leivontamargariinia
1/2
dl
korppujauhoja

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leivitä rengasvuoka.
  2. Kuori pistaasit ja rouhi veitsellä karkeaksi. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Pese sitruuna kuumalla vedellä ja raasta 1 rkl kuorta kakkua varten. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua.
  4. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sekoita jauhot voi-sokerivaahtoon. Lisää pistaasit, inkivääri, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kumoa vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin alatasossa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja kumoa kakku. Kuivakakku maistuu parhaalta muutaman päivän kuluttua. Kakku säilyy mehevänä noin kaksi viikkoa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
joulu
trifle
jälkiruuat
joulutrifle
pappilan hätävara
Jälkiruuat
Joulu

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini