Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
13:03 | 8.9.2014

Karamelliomenat

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
Ohje Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat Sara Remington

Karamelliomenat ovat täydellinen jälkiruoka, kun lisäät päälle rapeaa kardemummamurua ja pippurikermavaahtoa. Koko komeus syntyy puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 minuuttia
Keskivaikea

Karamelliomenat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
isoa tai 6 pientä omenaa ­(tai nektariinia)
75
g
voita
ripaus suolaa
n. 3
rkl
sokeria
Kardemummamuru
1 dl
(50 g)
pekaanipähkinöitä
50
g
kylmää voita
3/4
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
sokeria
2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
suolaa

Vaiheet

  1.  Tee kardemummamuru. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Rouhi pähkinät kulhoon. Kuutioi voi joukkoon. Lisää loput ainekset ja nypi taikina murumaiseksi.
  2. Kaada muruseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia, kerran varovasti sekoittaen, kunnes muru on kullanruskeaa. Kaada lautaselle jäähtymään ja rapeutumaan.
  3. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat puolikuun muotoisiksi paloiksi. Kuutioi voi isoon paistinpannuun ja anna sulaa ­keskilämmöllä. Lisää omenat ja ruskista 5–7 minuuttia, kerran kääntäen, kunnes omenoiden ­pinta on kauniin ruskistunut ja omenat ovat pehmenneet.
  4. Tee kermavaahto (ks. ohje).
  5. Ripottele suola ja sokeri tasaisesti pannuun omenoiden joukkoon ja paista noin 2 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja karamellisoitunut. Anna jäähtyä hetki.
  6. Asettele lämpimät omenat ­lautasille. Lusikoi kermavaahtoa kylkeen ja ripottele kardemummamurua päälle. Viimeistele pannussa olevalla karamellikastikkeella.

Pippurikermavaahto

Ainesosat

2
dl
kuohukermaa
n. 1
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Vaahdota kerma. Kääntele ­pippuri joukkoon.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Valio: sitruunavoi
karamellisoidut omenat
Uuniomenat
grumble
Jälkiruuat
Kemut

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini