Karamelliomenat ovat täydellinen jälkiruoka, kun lisäät päälle rapeaa kardemummamurua ja pippurikermavaahtoa. Koko komeus syntyy puolessa tunnissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 minuuttia
Keskivaikea
Karamelliomenat
Ainesosat
3
isoa tai 6 pientä omenaa (tai nektariinia)
75
g
voita
ripaus suolaa
n. 3
rkl
sokeria
Kardemummamuru
1 dl
(50 g)
pekaanipähkinöitä
50
g
kylmää voita
3/4
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
sokeria
2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
suolaa
Vaiheet
- Tee kardemummamuru. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Rouhi pähkinät kulhoon. Kuutioi voi joukkoon. Lisää loput ainekset ja nypi taikina murumaiseksi.
- Kaada muruseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia, kerran varovasti sekoittaen, kunnes muru on kullanruskeaa. Kaada lautaselle jäähtymään ja rapeutumaan.
- Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat puolikuun muotoisiksi paloiksi. Kuutioi voi isoon paistinpannuun ja anna sulaa keskilämmöllä. Lisää omenat ja ruskista 5–7 minuuttia, kerran kääntäen, kunnes omenoiden pinta on kauniin ruskistunut ja omenat ovat pehmenneet.
- Tee kermavaahto (ks. ohje).
- Ripottele suola ja sokeri tasaisesti pannuun omenoiden joukkoon ja paista noin 2 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja karamellisoitunut. Anna jäähtyä hetki.
- Asettele lämpimät omenat lautasille. Lusikoi kermavaahtoa kylkeen ja ripottele kardemummamurua päälle. Viimeistele pannussa olevalla karamellikastikkeella.
Pippurikermavaahto
Ainesosat
2
dl
kuohukermaa
n. 1
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Vaahdota kerma. Kääntele pippuri joukkoon.