Ruisruudut maistuvat pikkuruisina makupaloina.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
35 kappaletta
30 minuuttia
Helppo
Karpalo-ruisruudut
Ainesosat
3
dl
ruishiutaleita
1 1/4
dl
ruokosokeria
1/2
tl
ruokasoodaa
2
dl
jäisiä karpaloita tai puolukoita (100g)
1
kpl
muna
Pinnalle
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
pullomargariinia
1
rkl
ruokosokeria
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi metallivuokaan (20x26 cm).
- Sekoita ruishiutaleet, sokeri ja vehnäjauhot, joihin sooda on hyvin sekoitettu. Lisää jäiset marjat, vähän vatkattu muna ja pullomargariini.
- Levita taikina leivinpaperin päälle vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle vähän ruokosokeria, joka antaa ruuduille makoisan rapeuden karamellisoituessaan.
- Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä vuoassa ja leikkaa pieniksi paloiksi.