
Kristalliset marsipaanipikkuleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Raasta jääkaappikylmä mantelimassa joukkoon. Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienolla terällä jauhoihin. Sekoita.
- Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita muna joukkoon. Lisää kuivat aineet nopeasti sekoittaen. Jaa taikina kahteen osaan, kääri kelmuun ja jäähdytä jääkaapissa yön yli. Pakasta.
- Anna taikinan sulaa 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Jauhota leivinpöytä ja käytä kaulinnassa apuna jauhoja. Kauli taikina ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla pikkuleipiä ja nosta ne pellille. Jos haluat oikaista, pyörittele taikina tangoksi ja leikkaa siitä viipaleita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista pikkuleipiä noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat reunoista kullanruskeita. Jäähdytä ritilällä.
- Vatkaa valkuainen haarukalla kevyesti, levitä valkuaista pullasudilla pikkuleipien pinnalle ja ripota sokeria päälle. Halutessasi voit tehdä täytekeksejä laittamalla kahden pikkuleivän väliin hilloa tai lemoncurdia.