Keittiössä leijailee kanelin, inkiväärin ja uunituoreen kakun tuoksu! Kinuskissa haudutetut kokonaiset luomupäärynät mehevöittävät syksyn suosikkileivonnaisen. Viilenevät illat, kuppi luomuteetä ja pala veikeää päärynäkakkua. Syksy on oikeastaan aika ihana!
Luomuinkiväärikakku ja kinuskipäärynät
Ainekset
Työvaiheet
Kinuski:
1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma, sokeri sekä kaneli ja sekoita. Kuori päärynät ja leikkaa pohja tasaiseksi. Koverra siemenkota pois pohjan kautta. Pane myös päärynät kattilaan ja nosta liedelle.
2. Anna kiehua keskilämmöllä 15 minuuttia muutaman kerran sekoittaen ja päärynöitä käännellen. Nosta päärynät jäähtymään ja jatka kinuskin keittämistä vielä n. 10 minuuttia. Lisää suola sekä pieni nokare voista, joka on varattu kakkutaikinaan.
Kakku:
1. Esilämmitä uuni 200°C asteeseen. Tarvittaessa voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (halkaisija n. 25 cm).
2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon jogurtti sekä munat. Sekoita jauhot, sooda, sokeri ja vaniljasokeri sekä inkivääripalat keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina vuokaan ja paina päärynät rinkiin taikinan keskelle. Ripottele pähkinät kakun pinnalle.
4. Paista uunin alatasolla n. 30 minuuttia. Kaada kinuskia jäähtyneen kakun pinnalle ja tarjoile. Vinkki! Jos säilytät kinuskia jääkaapissa, saat sen taas juoksevaksi lämmittämällä nopeasti mikrossa.